X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Skurcze po ET

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • iwam78 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. 18.02 miałam transfer mrożonego 3-dniowego zarodka na podłoże eobrio-glue. Dziś nocy czyli 4 dpt miałam silny skurcz w bólem dole brzucha. Czy mogę spodziewać się najgorszego czy mieć jeszcze cień nadziei. Czy któraś z Was miała podobnie i udało się utrzymać ciążę?

• iwam78 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czy żadna w Was nie miała takiej sytuacji?

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwam78 wrote:
    Witam. 18.02 miałam transfer mrożonego 3-dniowego zarodka na podłoże eobrio-glue. Dziś nocy czyli 4 dpt miałam silny skurcz w bólem dole brzucha. Czy mogę spodziewać się najgorszego czy mieć jeszcze cień nadziei. Czy któraś z Was miała podobnie i udało się utrzymać ciążę?

U mnie 6 dni po transferze dwudniowego zarodka pojawiły się silne bóle brzucha, skurcze i do tego bóle pleców. Nie pomagały leki rozkurczowe. Byłam przekonana że już po wszystkim.
    Jakie było moje zdziwienie gdy 13 dpt beta była powyżej 200 🙂 Ciąża rozwijała się prawidłowo, urodziłam cudowną córeczkę.
    Mój wniosek jest taki- nie ma co patrzeć na objawy, wszytko jest możliwe 😊

• iwam78 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    U mnie 6 dni po transferze dwudniowego zarodka pojawiły się silne bóle brzucha, skurcze i do tego bóle pleców. Nie pomagały leki rozkurczowe. Byłam przekonana że już po wszystkim.
    Jakie było moje zdziwienie gdy 13 dpt beta była powyżej 200 🙂 Ciąża rozwijała się prawidłowo, urodziłam cudowną córeczkę.
    Mój wniosek jest taki- nie ma co patrzeć na objawy, wszytko jest możliwe 😊

Uspokoiłaś mnie kochana. To już moje 3 ICSI i 3 transfer i niestety przy każdej stymulacji miałam tylko 1 zarodek więc każdy jest na wagę złota.

Zizu87 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ