X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stan zapalny endometrium..? Tak? Nie?
Odpowiedz

Stan zapalny endometrium..? Tak? Nie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Flofliper Koleżanka

Wysłany: 9 października, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Moje Towarzyszki Broni,

odebrałam wyniki biopsji i nie wiem jak mam to interpretować może pomożecie 🙏

-CD138+ wynik 4/10 DPW
    - NK (56+) wynik 90/DPW
    - CD25+ wynik 2/DPW
    - limfocyt T (CD3+) wynik 70/DPW
    - stosunek limfocytów CD4+ do CD8+ około 1:2

• Flofliper Koleżanka

Wysłany: 10 października, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?

• Mikaaa_28 Znajoma

Wysłany: 10 października, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flofliper wrote:
    Kochane Moje Towarzyszki Broni,

odebrałam wyniki biopsji i nie wiem jak mam to interpretować może pomożecie 🙏

-CD138+ wynik 4/10 DPW
    - NK (56+) wynik 90/DPW
    - CD25+ wynik 2/DPW
    - limfocyt T (CD3+) wynik 70/DPW
    - stosunek limfocytów CD4+ do CD8+ około 1:2
    Czeka cię leczenie antybiotykami.

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 10 października, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CD138 graniczny na zapalenie Endo ale moim zdaniem do przeleczenia, aby zejść do 0
    CD56 masz komórki NK dosyć wysoko. Do przeleczenia
    Pozostałych parametrów nie kojarzę. Na cd56 i cd138 będzie antybiotykoterapia, po niej sugerowałabym zrobić kontrola biopsje choć wielu lekarzy tego nie zaleca. Z góry zakłada się że antybiotyki pomogły

Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
    👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
    ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia

I procedura IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
    Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    12/2024 kolejny transfer?
  • Mikaaa_28 Znajoma

Wysłany: 10 października, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    CD138 graniczny na zapalenie Endo ale moim zdaniem do przeleczenia, aby zejść do 0
    CD56 masz komórki NK dosyć wysoko. Do przeleczenia
    Pozostałych parametrów nie kojarzę. Na cd56 i cd138 będzie antybiotykoterapia, po niej sugerowałabym zrobić kontrola biopsje choć wielu lekarzy tego nie zaleca. Z góry zakłada się że antybiotyki pomogły
    U mnie po leczeniu antybiotykami cd138 wzrosło z 22 na 34. Dostalam kolejne antybiotyki i czeka mnie kolejna biopsja kontrolna.

• Flofliper Koleżanka

Wysłany: 10 października, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Klinika oprócz antybiotyków sugeruje kortysteroidy ale napisali, żebym przegadala to z immunologiem. Powiem Wam, że nawet się z tego wyniku ciesze bo miałam dwa nieudane transfery i chwytam się rozpaczliwie nadziei, że może to była przyczyna choć po części

• KasiaBe Autorytet

Wysłany: 11 października, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaaa_28 wrote:
    U mnie po leczeniu antybiotykami cd138 wzrosło z 22 na 34. Dostalam kolejne antybiotyki i czeka mnie kolejna biopsja kontrolna.
    Własnie odebrałam wynik po histero i przewlekły stan zapalny, zastanawia mnie co oznacza biopsja kontrolna, znów histero? Czy odbywa się to jakoś inaczej? Trochę mnie strach ogarnia na myśl, że jeszcze raz to samo.

5 lat starań + 3 leczenia

Ona, 33l 👩🏼
    niedoczynność tarczycy ✔ wyleczona infekcja ✔ wyleczona Ureaplasma ✔ drożność ✔
    histeroskopia (2 polipy) ✔ podejrzenie CMV > zafałszowane wyniki ✔ CD138 ✔
    krzywa cukrowa ✔ IO✔ kir AA ❌
    Letrox75, wit.D, kw foliowy

On, 35l 🤵
    morfologia 1%>1%>0%>3%
    HBA 56%>12%>83% ✔ DFI 8,7% ✔ HDS 30,07% ❌

kariotypy ✔

2 x IUI 02/03.23 > 👎
    06.23: I ivf: Menopur 75 + Ovaleap 225 + Orgalutran + Zivafert 5000 + Gonapeptyl Daily > 10dc punkcja > 8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych > 3 doba średnia jakość > 5 doba👎
    07.23: zmiana kliniki > II ivf > Bemfola + Ganirelix + Ovi > 5 komórek > 1 zapłodniona > 1 doba 👎
    10.23 > zmiana na EF > III ivf > Elonva + Meriofert + Provera > 14 dc punkcja > ❄️❄️❄️ > 👎

06.24 > zmiana kliniki > IV ivf > ❄️PGTa ✔
    histero nr 2 > przewlekły stan zapalny...

"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień."
  • MalaMiMi Ekspertka

Wysłany: 11 października, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaBe wrote:
    Własnie odebrałam wynik po histero i przewlekły stan zapalny, zastanawia mnie co oznacza biopsja kontrolna, znów histero? Czy odbywa się to jakoś inaczej? Trochę mnie strach ogarnia na myśl, że jeszcze raz to samo.

Pobierają probke podobnie jak cytologie tj. lekarz zaklada wziernik i pobiera wycinek. Z tym, że jest to powiedziałabym średnio przyjemne. Do przeżycia ale czuć, że tam "gmyra". Zależy pewnie też jaki masz prog bólu. Plus jest taki, że trwało to moment.

Z tego co pamiętam to wzięłam coś pbolowego przed.

• KasiaBe Autorytet

Wysłany: 12 października, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMiMi wrote:
    Pobierają probke podobnie jak cytologie tj. lekarz zaklada wziernik i pobiera wycinek. Z tym, że jest to powiedziałabym średnio przyjemne. Do przeżycia ale czuć, że tam "gmyra". Zależy pewnie też jaki masz prog bólu. Plus jest taki, że trwało to moment.

Z tego co pamiętam to wzięłam coś pbolowego przed.
    Dziękuję za odpowiedź, ulżyło mi, że nie trzeba wszystkiego robić raz jeszcze. Było do przeżycia, ale wolę już nie powtarzać 🫣

5 lat starań + 3 leczenia

Ona, 33l 👩🏼
    niedoczynność tarczycy ✔ wyleczona infekcja ✔ wyleczona Ureaplasma ✔ drożność ✔
    histeroskopia (2 polipy) ✔ podejrzenie CMV > zafałszowane wyniki ✔ CD138 ✔
    krzywa cukrowa ✔ IO✔ kir AA ❌
    Letrox75, wit.D, kw foliowy

On, 35l 🤵
    morfologia 1%>1%>0%>3%
    HBA 56%>12%>83% ✔ DFI 8,7% ✔ HDS 30,07% ❌

kariotypy ✔

2 x IUI 02/03.23 > 👎
    06.23: I ivf: Menopur 75 + Ovaleap 225 + Orgalutran + Zivafert 5000 + Gonapeptyl Daily > 10dc punkcja > 8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych > 3 doba średnia jakość > 5 doba👎
    07.23: zmiana kliniki > II ivf > Bemfola + Ganirelix + Ovi > 5 komórek > 1 zapłodniona > 1 doba 👎
    10.23 > zmiana na EF > III ivf > Elonva + Meriofert + Provera > 14 dc punkcja > ❄️❄️❄️ > 👎

06.24 > zmiana kliniki > IV ivf > ❄️PGTa ✔
    histero nr 2 > przewlekły stan zapalny...

"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień."
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ