Stan zapalny endometrium..? Tak? Nie?
-
Kochane Moje Towarzyszki Broni,
odebrałam wyniki biopsji i nie wiem jak mam to interpretować może pomożecie 🙏
-CD138+ wynik 4/10 DPW
- NK (56+) wynik 90/DPW
- CD25+ wynik 2/DPW
- limfocyt T (CD3+) wynik 70/DPW
- stosunek limfocytów CD4+ do CD8+ około 1:2
-
Flofliper wrote:Kochane Moje Towarzyszki Broni,
odebrałam wyniki biopsji i nie wiem jak mam to interpretować może pomożecie 🙏
-CD138+ wynik 4/10 DPW
- NK (56+) wynik 90/DPW
- CD25+ wynik 2/DPW
- limfocyt T (CD3+) wynik 70/DPW
- stosunek limfocytów CD4+ do CD8+ około 1:2 -
CD138 graniczny na zapalenie Endo ale moim zdaniem do przeleczenia, aby zejść do 0
CD56 masz komórki NK dosyć wysoko. Do przeleczenia
Pozostałych parametrów nie kojarzę. Na cd56 i cd138 będzie antybiotykoterapia, po niej sugerowałabym zrobić kontrola biopsje choć wielu lekarzy tego nie zaleca. Z góry zakłada się że antybiotyki pomogłyStarania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
12/2024 kolejny transfer? -
Valie05 wrote:CD138 graniczny na zapalenie Endo ale moim zdaniem do przeleczenia, aby zejść do 0
CD56 masz komórki NK dosyć wysoko. Do przeleczenia
Pozostałych parametrów nie kojarzę. Na cd56 i cd138 będzie antybiotykoterapia, po niej sugerowałabym zrobić kontrola biopsje choć wielu lekarzy tego nie zaleca. Z góry zakłada się że antybiotyki pomogły -
Dzięki dziewczyny! Klinika oprócz antybiotyków sugeruje kortysteroidy ale napisali, żebym przegadala to z immunologiem. Powiem Wam, że nawet się z tego wyniku ciesze bo miałam dwa nieudane transfery i chwytam się rozpaczliwie nadziei, że może to była przyczyna choć po części
-
Mikaaa_28 wrote:U mnie po leczeniu antybiotykami cd138 wzrosło z 22 na 34. Dostalam kolejne antybiotyki i czeka mnie kolejna biopsja kontrolna.5 lat starań + 3 leczenia
Ona, 33l 👩🏼
niedoczynność tarczycy ✔ wyleczona infekcja ✔ wyleczona Ureaplasma ✔ drożność ✔
histeroskopia (2 polipy) ✔ podejrzenie CMV > zafałszowane wyniki ✔ CD138 ✔
krzywa cukrowa ✔ IO✔ kir AA ❌
Letrox75, wit.D, kw foliowy
On, 35l 🤵
morfologia 1%>1%>0%>3%
HBA 56%>12%>83% ✔ DFI 8,7% ✔ HDS 30,07% ❌
kariotypy ✔
2 x IUI 02/03.23 > 👎
06.23: I ivf: Menopur 75 + Ovaleap 225 + Orgalutran + Zivafert 5000 + Gonapeptyl Daily > 10dc punkcja > 8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych > 3 doba średnia jakość > 5 doba👎
07.23: zmiana kliniki > II ivf > Bemfola + Ganirelix + Ovi > 5 komórek > 1 zapłodniona > 1 doba 👎
10.23 > zmiana na EF > III ivf > Elonva + Meriofert + Provera > 14 dc punkcja > ❄️❄️❄️ > 👎
06.24 > zmiana kliniki > IV ivf > ❄️PGTa ✔
histero nr 2 > przewlekły stan zapalny...
"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień." -
KasiaBe wrote:Własnie odebrałam wynik po histero i przewlekły stan zapalny, zastanawia mnie co oznacza biopsja kontrolna, znów histero? Czy odbywa się to jakoś inaczej? Trochę mnie strach ogarnia na myśl, że jeszcze raz to samo.
Pobierają probke podobnie jak cytologie tj. lekarz zaklada wziernik i pobiera wycinek. Z tym, że jest to powiedziałabym średnio przyjemne. Do przeżycia ale czuć, że tam "gmyra". Zależy pewnie też jaki masz prog bólu. Plus jest taki, że trwało to moment.
Z tego co pamiętam to wzięłam coś pbolowego przed. -
MalaMiMi wrote:Pobierają probke podobnie jak cytologie tj. lekarz zaklada wziernik i pobiera wycinek. Z tym, że jest to powiedziałabym średnio przyjemne. Do przeżycia ale czuć, że tam "gmyra". Zależy pewnie też jaki masz prog bólu. Plus jest taki, że trwało to moment.
Z tego co pamiętam to wzięłam coś pbolowego przed.
5 lat starań + 3 leczenia
Ona, 33l 👩🏼
niedoczynność tarczycy ✔ wyleczona infekcja ✔ wyleczona Ureaplasma ✔ drożność ✔
histeroskopia (2 polipy) ✔ podejrzenie CMV > zafałszowane wyniki ✔ CD138 ✔
krzywa cukrowa ✔ IO✔ kir AA ❌
Letrox75, wit.D, kw foliowy
On, 35l 🤵
morfologia 1%>1%>0%>3%
HBA 56%>12%>83% ✔ DFI 8,7% ✔ HDS 30,07% ❌
kariotypy ✔
2 x IUI 02/03.23 > 👎
06.23: I ivf: Menopur 75 + Ovaleap 225 + Orgalutran + Zivafert 5000 + Gonapeptyl Daily > 10dc punkcja > 8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych > 3 doba średnia jakość > 5 doba👎
07.23: zmiana kliniki > II ivf > Bemfola + Ganirelix + Ovi > 5 komórek > 1 zapłodniona > 1 doba 👎
10.23 > zmiana na EF > III ivf > Elonva + Meriofert + Provera > 14 dc punkcja > ❄️❄️❄️ > 👎
06.24 > zmiana kliniki > IV ivf > ❄️PGTa ✔
histero nr 2 > przewlekły stan zapalny...
"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień." -