X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Starając się z pomocą lekarza
Odpowiedz

Starając się z pomocą lekarza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marlena94 Koleżanka

Wysłany: 31 października 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was starając się z pomocą zastrzykow leków do stymulacji mimo pcos zaszła w ciąże ? Jestem po 2 inseminacjach nieudanych

Starania od październik 2017
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena94 wrote:
    Czy któraś z was starając się z pomocą zastrzykow leków do stymulacji mimo pcos zaszła w ciąże ? Jestem po 2 inseminacjach nieudanych
    Zaszłam dwa razy w ciążę naturalnie mając PCOS. Dwie ciąże poronione. Nie wiem, czy mój PCOS miał na to wpływ, czy zaważyły inne kwestie (wadliwe zarodki ze względu na wiek, słabe nasienie, mutacje).
    Potem byłam stymulowana pół roku - bez rezultatu.
    Zaszłam w trzecią ciążę za pomocą in vitro.

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • przypadekbeznadziejny Znajoma

Wysłany: 31 października 2023, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy komuś sterydoterapia (encorton 5mg) rozregulowała cykl, u mnie 3 lata starań teraz pierwszy raz stosowałam encortoni miesiączka spóźnia się już 4 dni ale jak byłam na konsultacji ginekologicznej (dwa dni przed spodziewaną miesiączka ) w usg nic widać nie było a wręcz powiedziano mi że raczej owulacji w tym cyklu nie było . Test ciążowy wygląda tak
    https://zapodaj.net/plik-yDi7JiofcY

Sylwia
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ