X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Starając się z pomocą lekarza
Odpowiedz

Starając się z pomocą lekarza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marlena94 Koleżanka

Wysłany: 31 października 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was starając się z pomocą zastrzykow leków do stymulacji mimo pcos zaszła w ciąże ? Jestem po 2 inseminacjach nieudanych

Starania od październik 2017
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena94 wrote:
    Czy któraś z was starając się z pomocą zastrzykow leków do stymulacji mimo pcos zaszła w ciąże ? Jestem po 2 inseminacjach nieudanych
    Zaszłam dwa razy w ciążę naturalnie mając PCOS. Dwie ciąże poronione. Nie wiem, czy mój PCOS miał na to wpływ, czy zaważyły inne kwestie (wadliwe zarodki ze względu na wiek, słabe nasienie, mutacje).
    Potem byłam stymulowana pół roku - bez rezultatu.
    Zaszłam w trzecią ciążę za pomocą in vitro.

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • przypadekbeznadziejny Znajoma

Wysłany: 31 października 2023, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy komuś sterydoterapia (encorton 5mg) rozregulowała cykl, u mnie 3 lata starań teraz pierwszy raz stosowałam encortoni miesiączka spóźnia się już 4 dni ale jak byłam na konsultacji ginekologicznej (dwa dni przed spodziewaną miesiączka ) w usg nic widać nie było a wręcz powiedziano mi że raczej owulacji w tym cyklu nie było . Test ciążowy wygląda tak
    https://zapodaj.net/plik-yDi7JiofcY

Sylwia
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ