X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Starając się z pomocą lekarza
Odpowiedz

Starając się z pomocą lekarza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marlena94 Koleżanka

Wysłany: 31 października 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was starając się z pomocą zastrzykow leków do stymulacji mimo pcos zaszła w ciąże ? Jestem po 2 inseminacjach nieudanych

Starania od październik 2017
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena94 wrote:
    Czy któraś z was starając się z pomocą zastrzykow leków do stymulacji mimo pcos zaszła w ciąże ? Jestem po 2 inseminacjach nieudanych
    Zaszłam dwa razy w ciążę naturalnie mając PCOS. Dwie ciąże poronione. Nie wiem, czy mój PCOS miał na to wpływ, czy zaważyły inne kwestie (wadliwe zarodki ze względu na wiek, słabe nasienie, mutacje).
    Potem byłam stymulowana pół roku - bez rezultatu.
    Zaszłam w trzecią ciążę za pomocą in vitro.

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • przypadekbeznadziejny Znajoma

Wysłany: 31 października 2023, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy komuś sterydoterapia (encorton 5mg) rozregulowała cykl, u mnie 3 lata starań teraz pierwszy raz stosowałam encortoni miesiączka spóźnia się już 4 dni ale jak byłam na konsultacji ginekologicznej (dwa dni przed spodziewaną miesiączka ) w usg nic widać nie było a wręcz powiedziano mi że raczej owulacji w tym cyklu nie było . Test ciążowy wygląda tak
    https://zapodaj.net/plik-yDi7JiofcY

Sylwia
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ