Statystyki
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny podzielcie się proszę dobrymi nowinami - za.którym razem - którą procedurą i którym transferem u Was się udalo.
Butterfly - 1 procedura 1 transfer
Kaśka Kwa - 3 IUI - 3 procedura 1 transfer
Mała HD - 2 procedura 3 transfer
Ciasteczko - 1 procedura -1transfer
Olciaa - 1 procedura - 1 transfer
Morgana - 1 procedura- 1 transfer
Klamka -1 procedura - 1 transfer
Rubi27 -1 procedura - 1 transfer
Waleczna - 1 procedura -2 transfer
Evitaz - 1 procedura -1 transfer
Ana167 -1 procedura -3 transfer
Yoasia 32 - 1 procedura - 1 transfer
Salsefia - 1 procedura - 1 transferWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 19:49
-
Pierwsze podejście(21 komórek pobranych z czego 10 okazało się dojrzałych,4 zamrożone a 6 zapłodnionych) z 6 komórek 5 zapłodnień. Z 5 zarodków do 5 doby przetrwał jeden. Oznaczono go 1BC. Blastocyste zamrożono bo groziła mi hiperka. Ten jeden jedyny zarodek okazał się spełnieniem moich marzen. Synek ma już pół roku. In vitro to loteria,i każdej życzę takiej wygranej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 10:11
Berbeć, hipisiątko, Klara Wysocka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny..::Butterfly::.. wrote:Pierwsze podejście(21 komórek pobranych z czego 10 okazało się dojrzałych,4 zamrożone a 6 zapłodnionych) z 6 komórek 5 zapłodnień. Z 5 zarodków do 5 doby przetrwał jeden. Oznaczono go 1BC. Blastocyste zamrożono bo groziła mi hiperka. Ten jeden jedyny zarodek okazał się spełnieniem moich marzen. Synek ma już pół roku. In vitro to loteria,i każdej życzę takiej wygranej.
..::Butterfly::.. lubi tę wiadomość
-
Berbeć wrote:Gratulacje. W dodatku przy endomrtiozie takie szczęście,ze od razu
Berbeć lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
35 lat / 9 lat starań / 3x IUI /
1 procedura ICSI (krótki protokół ) - 1 niedojrzała komórka = 0 zarodów = 0 transferów
2 procedura ICSI (długi protokół)- 4 dojrzałe komórki = 3 zarodki = ET 1x3dniowy(*)6tc ,FET 2x4dniowe
3 procedura ICSI (długi protokół)- 3 dojrzałe komórki = 2 zarodki = ET 2x3dniowe - jutro wizyta
Trzymam kciuki za resztę walczącychWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 16:31
Berbeć, AnnMari lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny..::Butterfly::.. wrote:Pierwsze podejście(21 komórek pobranych z czego 10 okazało się dojrzałych,4 zamrożone a 6 zapłodnionych) z 6 komórek 5 zapłodnień. Z 5 zarodków do 5 doby przetrwał jeden. Oznaczono go 1BC. Blastocyste zamrożono bo groziła mi hiperka. Ten jeden jedyny zarodek okazał się spełnieniem moich marzen. Synek ma już pół roku. In vitro to loteria,i każdej życzę takiej wygranej.
Butterfly- nie miałaś problemów ze stymulacja z uwagi na endo i luf ? Mam te damy problemy i boje się hiperki / niepeknietych pęcherzyków po stymulacji
-
Ajaj88 wrote:Butterfly- nie miałaś problemów ze stymulacja z uwagi na endo i luf ? Mam te damy problemy i boje się hiperki / niepeknietych pęcherzyków po stymulacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 17:41
Ajaj88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
..::Butterfly::.. wrote:Groziła mi hiperka, byłam stymulowana mensinormem 150. Estradiol wynosił ok 4000. Jajniki po 10cm ale jakoś uniknełam hiperki.
Udało się obniżyć do transferu sterydem ? Jakie leczenie miałaś w związku z tym ??palyna -
Ajaj88, protokół krótki z antagonistą. Stymulowałam się bardzo dobrze, ale z 21 komórek odpadło 11. Powstało 5 zarodków ale do 5 doby dorwał tylko jeden.
Palyna, brałam encorton i ana spadły z 1280 do 80. Od transferu do końca ciąży brałam heparyne. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny,
u mnie udało się za I procedurą, ICSI, transfer jednego zarodka (4AA). Długi protokół, jeśli nie nazwać go ultra długim. Rozpoczęcie 4 czerwca, punkcja jajników 23 sierpnia - pobrano 7 komórek, zapłodniono 4 komórki a prawidłowo rozwinęły się dwie - jedna do macicy i jedna zamrożona, transfer 28.08, dwie kreski na teście 5 września Śnie trwaj, za tydzień będzie koniec 4 miesiąca, odetchnę głęboko jak będę trzymać dziecko w ramionach.
Ściskam kciuki za wszystkie Walczące i Walczących.Berbeć lubi tę wiadomość
4 lata starań, obecnie 25 tydzień ciąży po ICSI, 1 procedura, transfer 1 zarodka (4AA), AMH 0.8, pcos, mąż teratozoospermia