Statystyki
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyYoasia_32 wrote:Hej Dziewczyny,
u mnie udało się za I procedurą, ICSI, transfer jednego zarodka (4AA). Długi protokół, jeśli nie nazwać go ultra długim. Rozpoczęcie 4 czerwca, punkcja jajników 23 sierpnia - pobrano 7 komórek, zapłodniono 4 komórki a prawidłowo rozwinęły się dwie - jedna do macicy i jedna zamrożona, transfer 28.08, dwie kreski na teście 5 września Śnie trwaj, za tydzień będzie koniec 4 miesiąca, odetchnę głęboko jak będę trzymać dziecko w ramionach.
Ściskam kciuki za wszystkie Walczące i Walczących. -
nick nieaktualny
-
Berbeć wrote:Niesamowite, ze tak często udaje się za pierwszym razem
Myślę, że to świadczy o tym, że większość problemów, które mamy (zarówno kobiety i mężczyźni) przeszkadzają w samym zapłodnieniu, a nie rozwijaniu się zarodka kiedy już znajdzie się w macicy.
To też pokazuje jak zapłodnienie jest skomplikowanym procesem i wrażliwym na wszelkie odchylenia od normy. Pozostaje jeszcze czynnik psychologiczny, może za pierwszym razem bardziej optymistycznie podchodzi się do sprawy.4 lata starań, obecnie 25 tydzień ciąży po ICSI, 1 procedura, transfer 1 zarodka (4AA), AMH 0.8, pcos, mąż teratozoospermia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGochaG wrote:Hej jestem tu nowa ...
3 próby inseminacji nie udane
1 próba in vitro nie udana
miałam krótki protokół z czego było 9 komórek, 2 się nie nadawały ,jedna odrzucili z 6
2 zapłodnione
1 komórka zamrożona
Czyli 1 procedura, drugi transfer zakończyła się sukcesem? -
Kurcze te statystyki napawają optymizmem.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Pierwsza procedura. 22 komórki pobrane, 16 dojrzałych wszystkie zostały zapłodnione IMSI. Po dniu zostało 6. Transfer dwóch 4dniowych komórek B i C. Dwie 5dniowe na zimowisku.
Pierwsza procedura j pierwszy transfer udany <3Berbeć, GochaG, CYTRYNKA_2016 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGochaG wrote:Szukam tego wątku grudzień i wyskakują mi wszystkie słowa z grudniem
IN VITRO GRUDZIEŃ
u.góry masz linkWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 17:21
-