X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Statystyki IVF: liczba zarodków vs liczba ciąż i porodów
Odpowiedz

Statystyki IVF: liczba zarodków vs liczba ciąż i porodów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Meg18 Koleżanka

Wysłany: 13 października 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znalazłam takiego wątku (prośba o link jeśli już istnieje).

Bardzo chciałabym poznać doświadczenia innych par jeśli chodzi o liczbę uzyskanych zarodków oraz wynikłych z nich ciąż i żywych porodów.
    Jeśli to nie problem, to napiszcie proszę również Wasz wiek podczas punkcji.

U nas w wieku 37 lat: dwa transfery, jeden nieudany, jedno urodzone dziecko. Zostały dwie zamrożone blastocysty niższej klasy i się zastanawiamy czy robić transfer czy podchodzić do drugiej procedury gdyż chcemy mieć jeszcze dwójkę dzieci.
    Problem w decyzji polega na tym, że z jednej strony nie chcielibyśmy oddawać zarodków do adopcji, ale z drugiej strony, jeśli z naszych mrozaczków wyjdzie jedna ciąża to kolejną procedurę musiałabym przeprowadzić już grubo po czterdziestych urodzinach (aktualnie 39l), a to drastycznie zmniejszy szanse na powodzenie.

Wiem, że każdy przypadek jest inny i jedna para z czterech zarodków będzie mieć czwórkę dzieci, inna dwójkę, a jeszcze inna wcale, ale bardzo jestem ciekawa jak to wygląda u innych par korzystających z IVF.

Z góry bardzo dziękuję za podzielenie się Waszymi historiami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2023, 11:06

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ