X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja Bemfola 300j
Odpowiedz

Stymulacja Bemfola 300j

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lampart66 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś z was była stymulowana Bemfola 300j ?

👥starania od 8 długich lat 👣
    20.09.2021 transfer 4ab
    ♥️2022 mój skarb 💎 synek♥️
    ❄️3bb
    9 dpt 45,90
    12 dpt 104
    14 dpt 202,97
    16 dpt 426,20
    20 dpt 1801
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja byłam.
    Miałam dawkę 237,5 a później 250

Lampart66 lubi tę wiadomość

• Domma Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja byłam dawkami 75, ale do Inseminacji

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Lampart66 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja właśnie zaczynam za kilka dni przygotowania do procedury in vitro. Mam protokół krótki i na początku lametta plus Bemfola i mam obawy że taka duża dawka 🙄. Ile miałyście jajeczek 🙃. Ja dwa wcześniejsze cykle (starania naturalne) miałam lamette i nawet dobrze zareagowałam .Jeden cykl 3 jajeczka drugi 5 więc tak sobie gdybam, ale może niepotrzebnie że mam dużą dawkę.

20.09.2021 transfer 4ab
    ❄️3bb
    9 dpt 45,90
    12 dpt 104
    14 dpt 202,97
    16 dpt 426,20
    20 dpt 1801
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lampart66 wrote:
    Hej, ja właśnie zaczynam za kilka dni przygotowania do procedury in vitro. Mam protokół krótki i na początku lametta plus Bemfola i mam obawy że taka duża dawka 🙄. Ile miałyście jajeczek 🙃. Ja dwa wcześniejsze cykle (starania naturalne) miałam lamette i nawet dobrze zareagowałam .Jeden cykl 3 jajeczka drugi 5 więc tak sobie gdybam, ale może niepotrzebnie że mam dużą dawkę.

Ja miałam 13 pęcherzyków i wszystkie 13 udało się pobrać. Z tego 9 oocytów mam dojrzałych i wszystkie 9 zapłodnionych. Aktualnie czekam na info od embriologow ile z tych 9 zostało i będzie zamrożonych. Będę miała kriotransfer.

• Lampart66 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia2 wrote:
    Ja miałam 13 pęcherzyków i wszystkie 13 udało się pobrać. Z tego 9 oocytów mam dojrzałych i wszystkie 9 zapłodnionych. Aktualnie czekam na info od embriologow ile z tych 9 zostało i będzie zamrożonych. Będę miała kriotransfer.

Super !! Trzymam kciuki 😀 za dalsze wspaniałe wieści. Czyli twój organizm ma odpocząć i dopiero w kolejnym cyklu- cyklach zapłodnienie. To twoje pierwsze podejście? Powiem że ja trochę się cykam ☺️ co to będzie .

20.09.2021 transfer 4ab
    ❄️3bb
    9 dpt 45,90
    12 dpt 104
    14 dpt 202,97
    16 dpt 426,20
    20 dpt 1801
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lampart66 wrote:
    Super !! Trzymam kciuki 😀 za dalsze wspaniałe wieści. Czyli twój organizm ma odpocząć i dopiero w kolejnym cyklu- cyklach zapłodnienie. To twoje pierwsze podejście? Powiem że ja trochę się cykam ☺️ co to będzie .

Dziękuję ❤️
    Tak, to moje pierwsze podejście.
    Mam kriotransfer ponieważ muszę przejść leczenie immunosupresyjne a takie leczenie można przeprowadzić dopiero po punkcji bo ma ono wpływ na komórki jajowe.
    Ty także pierwszy raz podchodzisz?
    Fakt, jest to stres. Człowiek nie wie co i jak mimo że teoretycznie wszystko tłumaczą. Człowiek jednak się martwi, zastanawia.
    Trzeba jednak byc dobrej myśli ❤️❤️

• Lampart66 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia2 wrote:
    Dziękuję ❤️
    Tak, to moje pierwsze podejście.
    Mam kriotransfer ponieważ muszę przejść leczenie immunosupresyjne a takie leczenie można przeprowadzić dopiero po punkcji bo ma ono wpływ na komórki jajowe.
    Ty także pierwszy raz podchodzisz?
    Fakt, jest to stres. Człowiek nie wie co i jak mimo że teoretycznie wszystko tłumaczą. Człowiek jednak się martwi, zastanawia.
    Trzeba jednak byc dobrej myśli ❤️❤️
    Bunia2 wrote:
    Dziękuję ❤️
    Też pierwszy raz i powiem że jeden dzień mam strach na drugi euforia 😅.Ja tyle lat się już staram tyle lekarzy😞 już przerobiłam .Powiem tak z perspektywy czasu i dobrych wyników teraz zrobiło mi się niskie AMH . Jak wcześniej nie wiadomo czemu ciąży brak tak teraz czas robi swoje. Ja już niby pogodziłam się że nie będę mamą a tu taka iskierka jest. Ja się boję tylko hiperstymulacji. Biedna ty☹️ wyboista ta Twoja droga do celu ale jak napisałaś trzeba być dobrej myśli💚♥️💪. Ja nigdy na żadnym forum nie byłam aż musiałam zapytać co i jak chyba żeby ciśnienie uszło. Dziękuję że odpisałaś jakoś tak raźniej ☺️

20.09.2021 transfer 4ab
    ❄️3bb
    9 dpt 45,90
    12 dpt 104
    14 dpt 202,97
    16 dpt 426,20
    20 dpt 1801
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lampart66
    In vitro to jednak stres. Ile lat starasz się i dziecko?
    My od 10...
    Właśnie dowiedziałam się że przeżył tylko jeden zarodek... Jak ogarnę emocje to zacznę się cieszyć że jest choć jeden. Jak na razie mi smutno że pozostałych 8 nie dało rady. Chciałam choć 4 no ale wyszło jak wyszło.
    Mam nadzieję że u Ciebie wszystko pójdzie gładko. Tego Ci życzę. Uważaj na siebie. Całe życie gdzieś pędzimy więc w tym wyjątkowym czasie skupmy się tylko na sobie.
    Mnie także jest raźniej jak można pogadać, podzielic się doświadczeniami. I to również moje pierwsze forum w którym aktywnie uczestnicze.
    Wcześniej byłam na jakimś ale tam zamiast kobiety sobie pomagać to doskonaliły się w wyśmiewaniu się i głupich komentarzach. Dramat.
    Jeżeli masz ochotę możemy pisać na priv.

• Lampart66 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia2
    Ja też można powiedzieć 10 lat. Kurczaki ale dostałaś wiadomości, dziewczyną jednak się udaje z takim jednym okruszkiem💪. Wiem jaki smutek cię ogarnia i strach że tylko jeden ale wiesz co coś tam ulepiliście i kropek walczył dzielnie . Jestem za priv ale tak jeszcze nie ogarniam forum ☺️

Bunia2 lubi tę wiadomość

20.09.2021 transfer 4ab
    ❄️3bb
    9 dpt 45,90
    12 dpt 104
    14 dpt 202,97
    16 dpt 426,20
    20 dpt 1801
  • Lampart66 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia2 wrote:
    Lampart66
    In vitro to jednak stres. Ile lat starasz się i dziecko?
    My od 10...
    Właśnie dowiedziałam się że przeżył tylko jeden zarodek... Jak ogarnę emocje to zacznę się cieszyć że jest choć jeden. Jak na razie mi smutno że pozostałych 8 nie dało rady. Chciałam choć 4 no ale wyszło jak wyszło.
    Mam nadzieję że u Ciebie wszystko pójdzie gładko. Tego Ci życzę. Uważaj na siebie. Całe życie gdzieś pędzimy więc w tym wyjątkowym czasie skupmy się tylko na sobie.
    Mnie także jest raźniej jak można pogadać, podzielic się doświadczeniami. I to również moje pierwsze forum w którym aktywnie uczestnicze.
    Wcześniej byłam na jakimś ale tam zamiast kobiety sobie pomagać to doskonaliły się w wyśmiewaniu się i głupich komentarzach. Dramat.
    Jeżeli masz ochotę możemy pisać na priv.

Dziś zaczynam się stymulować 😉

20.09.2021 transfer 4ab
    ❄️3bb
    9 dpt 45,90
    12 dpt 104
    14 dpt 202,97
    16 dpt 426,20
    20 dpt 1801
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lampart66 wrote:
    Dziś zaczynam się stymulować 😉

Trzymam kciuki za dobre komórki ☺️
    Daj znać jak się czujesz

😅😅😅 Ja też jeszcze nie ogarniam tego forum.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam Ci zaproszenie. Może w ten sposób uda nam się jakoś ogarnąć priv 😅

• Lampart66 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia2 wrote:
    Wysłałam Ci zaproszenie. Może w ten sposób uda nam się jakoś ogarnąć priv 😅
    Hej ,jutro zobaczymy ile będzie pobranych jajeczek😂 trochę się boję ale już tyle za mną. Dam radę a ty wiesz już kiedy będzie transfer? Trzymaj kciuki 💪Pisałam do Ciebie na priv ale chyba coś nie tego 🙄🙃 wyszło 😁.

20.09.2021 transfer 4ab
    ❄️3bb
    9 dpt 45,90
    12 dpt 104
    14 dpt 202,97
    16 dpt 426,20
    20 dpt 1801
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Faktycznie nic nie dostałam.

Co u Ciebie?
    Ile masz zarodków?

Ja transfer będę miala we wrześniu. Nie wiem jeszcze dokładnie kiedy

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ