X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja Bemfola 300j
Odpowiedz

Stymulacja Bemfola 300j

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lampart66 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś z was była stymulowana Bemfola 300j ?

👥starania od 8 długich lat 👣
    20.09.2021 transfer 4ab
    ♥️2022 mój skarb 💎 synek♥️
    ❄️3bb
    9 dpt 45,90
    12 dpt 104
    14 dpt 202,97
    16 dpt 426,20
    20 dpt 1801
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja byłam.
    Miałam dawkę 237,5 a później 250

Lampart66 lubi tę wiadomość

• Domma Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja byłam dawkami 75, ale do Inseminacji

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Lampart66 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja właśnie zaczynam za kilka dni przygotowania do procedury in vitro. Mam protokół krótki i na początku lametta plus Bemfola i mam obawy że taka duża dawka 🙄. Ile miałyście jajeczek 🙃. Ja dwa wcześniejsze cykle (starania naturalne) miałam lamette i nawet dobrze zareagowałam .Jeden cykl 3 jajeczka drugi 5 więc tak sobie gdybam, ale może niepotrzebnie że mam dużą dawkę.

20.09.2021 transfer 4ab
    ❄️3bb
    9 dpt 45,90
    12 dpt 104
    14 dpt 202,97
    16 dpt 426,20
    20 dpt 1801
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lampart66 wrote:
    Hej, ja właśnie zaczynam za kilka dni przygotowania do procedury in vitro. Mam protokół krótki i na początku lametta plus Bemfola i mam obawy że taka duża dawka 🙄. Ile miałyście jajeczek 🙃. Ja dwa wcześniejsze cykle (starania naturalne) miałam lamette i nawet dobrze zareagowałam .Jeden cykl 3 jajeczka drugi 5 więc tak sobie gdybam, ale może niepotrzebnie że mam dużą dawkę.

Ja miałam 13 pęcherzyków i wszystkie 13 udało się pobrać. Z tego 9 oocytów mam dojrzałych i wszystkie 9 zapłodnionych. Aktualnie czekam na info od embriologow ile z tych 9 zostało i będzie zamrożonych. Będę miała kriotransfer.

• Lampart66 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia2 wrote:
    Ja miałam 13 pęcherzyków i wszystkie 13 udało się pobrać. Z tego 9 oocytów mam dojrzałych i wszystkie 9 zapłodnionych. Aktualnie czekam na info od embriologow ile z tych 9 zostało i będzie zamrożonych. Będę miała kriotransfer.

Super !! Trzymam kciuki 😀 za dalsze wspaniałe wieści. Czyli twój organizm ma odpocząć i dopiero w kolejnym cyklu- cyklach zapłodnienie. To twoje pierwsze podejście? Powiem że ja trochę się cykam ☺️ co to będzie .

20.09.2021 transfer 4ab
    ❄️3bb
    9 dpt 45,90
    12 dpt 104
    14 dpt 202,97
    16 dpt 426,20
    20 dpt 1801
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lampart66 wrote:
    Super !! Trzymam kciuki 😀 za dalsze wspaniałe wieści. Czyli twój organizm ma odpocząć i dopiero w kolejnym cyklu- cyklach zapłodnienie. To twoje pierwsze podejście? Powiem że ja trochę się cykam ☺️ co to będzie .

Dziękuję ❤️
    Tak, to moje pierwsze podejście.
    Mam kriotransfer ponieważ muszę przejść leczenie immunosupresyjne a takie leczenie można przeprowadzić dopiero po punkcji bo ma ono wpływ na komórki jajowe.
    Ty także pierwszy raz podchodzisz?
    Fakt, jest to stres. Człowiek nie wie co i jak mimo że teoretycznie wszystko tłumaczą. Człowiek jednak się martwi, zastanawia.
    Trzeba jednak byc dobrej myśli ❤️❤️

• Lampart66 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia2 wrote:
    Dziękuję ❤️
    Tak, to moje pierwsze podejście.
    Mam kriotransfer ponieważ muszę przejść leczenie immunosupresyjne a takie leczenie można przeprowadzić dopiero po punkcji bo ma ono wpływ na komórki jajowe.
    Ty także pierwszy raz podchodzisz?
    Fakt, jest to stres. Człowiek nie wie co i jak mimo że teoretycznie wszystko tłumaczą. Człowiek jednak się martwi, zastanawia.
    Trzeba jednak byc dobrej myśli ❤️❤️
    Bunia2 wrote:
    Dziękuję ❤️
    Też pierwszy raz i powiem że jeden dzień mam strach na drugi euforia 😅.Ja tyle lat się już staram tyle lekarzy😞 już przerobiłam .Powiem tak z perspektywy czasu i dobrych wyników teraz zrobiło mi się niskie AMH . Jak wcześniej nie wiadomo czemu ciąży brak tak teraz czas robi swoje. Ja już niby pogodziłam się że nie będę mamą a tu taka iskierka jest. Ja się boję tylko hiperstymulacji. Biedna ty☹️ wyboista ta Twoja droga do celu ale jak napisałaś trzeba być dobrej myśli💚♥️💪. Ja nigdy na żadnym forum nie byłam aż musiałam zapytać co i jak chyba żeby ciśnienie uszło. Dziękuję że odpisałaś jakoś tak raźniej ☺️

20.09.2021 transfer 4ab
    ❄️3bb
    9 dpt 45,90
    12 dpt 104
    14 dpt 202,97
    16 dpt 426,20
    20 dpt 1801
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lampart66
    In vitro to jednak stres. Ile lat starasz się i dziecko?
    My od 10...
    Właśnie dowiedziałam się że przeżył tylko jeden zarodek... Jak ogarnę emocje to zacznę się cieszyć że jest choć jeden. Jak na razie mi smutno że pozostałych 8 nie dało rady. Chciałam choć 4 no ale wyszło jak wyszło.
    Mam nadzieję że u Ciebie wszystko pójdzie gładko. Tego Ci życzę. Uważaj na siebie. Całe życie gdzieś pędzimy więc w tym wyjątkowym czasie skupmy się tylko na sobie.
    Mnie także jest raźniej jak można pogadać, podzielic się doświadczeniami. I to również moje pierwsze forum w którym aktywnie uczestnicze.
    Wcześniej byłam na jakimś ale tam zamiast kobiety sobie pomagać to doskonaliły się w wyśmiewaniu się i głupich komentarzach. Dramat.
    Jeżeli masz ochotę możemy pisać na priv.

• Lampart66 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia2
    Ja też można powiedzieć 10 lat. Kurczaki ale dostałaś wiadomości, dziewczyną jednak się udaje z takim jednym okruszkiem💪. Wiem jaki smutek cię ogarnia i strach że tylko jeden ale wiesz co coś tam ulepiliście i kropek walczył dzielnie . Jestem za priv ale tak jeszcze nie ogarniam forum ☺️

Bunia2 lubi tę wiadomość

20.09.2021 transfer 4ab
    ❄️3bb
    9 dpt 45,90
    12 dpt 104
    14 dpt 202,97
    16 dpt 426,20
    20 dpt 1801
  • Lampart66 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia2 wrote:
    Lampart66
    In vitro to jednak stres. Ile lat starasz się i dziecko?
    My od 10...
    Właśnie dowiedziałam się że przeżył tylko jeden zarodek... Jak ogarnę emocje to zacznę się cieszyć że jest choć jeden. Jak na razie mi smutno że pozostałych 8 nie dało rady. Chciałam choć 4 no ale wyszło jak wyszło.
    Mam nadzieję że u Ciebie wszystko pójdzie gładko. Tego Ci życzę. Uważaj na siebie. Całe życie gdzieś pędzimy więc w tym wyjątkowym czasie skupmy się tylko na sobie.
    Mnie także jest raźniej jak można pogadać, podzielic się doświadczeniami. I to również moje pierwsze forum w którym aktywnie uczestnicze.
    Wcześniej byłam na jakimś ale tam zamiast kobiety sobie pomagać to doskonaliły się w wyśmiewaniu się i głupich komentarzach. Dramat.
    Jeżeli masz ochotę możemy pisać na priv.

Dziś zaczynam się stymulować 😉

20.09.2021 transfer 4ab
    ❄️3bb
    9 dpt 45,90
    12 dpt 104
    14 dpt 202,97
    16 dpt 426,20
    20 dpt 1801
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lampart66 wrote:
    Dziś zaczynam się stymulować 😉

Trzymam kciuki za dobre komórki ☺️
    Daj znać jak się czujesz

😅😅😅 Ja też jeszcze nie ogarniam tego forum.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam Ci zaproszenie. Może w ten sposób uda nam się jakoś ogarnąć priv 😅

• Lampart66 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia2 wrote:
    Wysłałam Ci zaproszenie. Może w ten sposób uda nam się jakoś ogarnąć priv 😅
    Hej ,jutro zobaczymy ile będzie pobranych jajeczek😂 trochę się boję ale już tyle za mną. Dam radę a ty wiesz już kiedy będzie transfer? Trzymaj kciuki 💪Pisałam do Ciebie na priv ale chyba coś nie tego 🙄🙃 wyszło 😁.

20.09.2021 transfer 4ab
    ❄️3bb
    9 dpt 45,90
    12 dpt 104
    14 dpt 202,97
    16 dpt 426,20
    20 dpt 1801
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Faktycznie nic nie dostałam.

Co u Ciebie?
    Ile masz zarodków?

Ja transfer będę miala we wrześniu. Nie wiem jeszcze dokładnie kiedy

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ