X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja do In Vitro! Proszę o radę ✊😍
Odpowiedz

Stymulacja do In Vitro! Proszę o radę ✊😍

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Andziak Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam pytanie czy do stymulacji są potrzebne jakieś badania czy dopiero konkretnie do punkcji? Jak to wygląda, bo nam lekarz powiedział, że badania do IUI są wystarczające ale pech chciał że skończyly nam się w kwietniu 😣i nie wiem czy robić dopiero w trakcie stymulacji czy już przed 😛

• Ana 81 Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam w trakcie stymulacji, a czasami jak czegos brakowalo to robili mi nawet przed punkcja.

• Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba musisz dopytać się w swojej klinice. Ja robiłam przed stymulacją i myślałam że to standard. Bo co by się stało gdyby coś wyszło nie tak?

preg.png

age.png

Starania od 2014 ,
    1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
    2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
    3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)

11. transfer, beta<0,2
    12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
    6+0 mamy ❤️
    Czekamy na Ciebie córeczko ... ❤️
    9.07- USG III trymestru- 1134 g.
    17.09 planowane cc
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziak wrote:
    Cześć, mam pytanie czy do stymulacji są potrzebne jakieś badania czy dopiero konkretnie do punkcji? Jak to wygląda, bo nam lekarz powiedział, że badania do IUI są wystarczające ale pech chciał że skończyly nam się w kwietniu 😣i nie wiem czy robić dopiero w trakcie stymulacji czy już przed 😛
    Teoretycznie przed rozpoczęciem stymulacji wszystkie badania powinny być ważne, a w praktyce zależy od kliniki.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ