Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja do In Vitro! Proszę o radę ✊😍
Odpowiedz

Stymulacja do In Vitro! Proszę o radę ✊😍

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Andziak Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam pytanie czy do stymulacji są potrzebne jakieś badania czy dopiero konkretnie do punkcji? Jak to wygląda, bo nam lekarz powiedział, że badania do IUI są wystarczające ale pech chciał że skończyly nam się w kwietniu 😣i nie wiem czy robić dopiero w trakcie stymulacji czy już przed 😛

• Ana 81 Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam w trakcie stymulacji, a czasami jak czegos brakowalo to robili mi nawet przed punkcja.

• Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba musisz dopytać się w swojej klinice. Ja robiłam przed stymulacją i myślałam że to standard. Bo co by się stało gdyby coś wyszło nie tak?

preg.png

age.png

Starania od 2014 ,
    1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
    2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
    3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)

11. transfer, beta<0,2
    12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
    6+0 mamy ❤️
    Czekamy na Ciebie córeczko ... ❤️
    9.07- USG III trymestru- 1134 g.
    17.09 planowane cc
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziak wrote:
    Cześć, mam pytanie czy do stymulacji są potrzebne jakieś badania czy dopiero konkretnie do punkcji? Jak to wygląda, bo nam lekarz powiedział, że badania do IUI są wystarczające ale pech chciał że skończyly nam się w kwietniu 😣i nie wiem czy robić dopiero w trakcie stymulacji czy już przed 😛
    Teoretycznie przed rozpoczęciem stymulacji wszystkie badania powinny być ważne, a w praktyce zależy od kliniki.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ