SZANSA NA CIĄŻE %
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBo jak nie ma wynikow meza to moze tak strzelał, skad lekarz ma wiedziec czy facet ma nasienie dobre jak nie badaliscie? Jak facet ma złę nasienie to % spada do 0 nawet przy stymulacji bo trzeba szukac innych metod. Grunt to kompleksowa diagnostyka.
kotkapc lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyILKA88 wrote:bardziej zastanawia mnie czy w przypadku stymulacji jest o wiele mniejsza szansa niż przy normalnej owulacji zakładając, że pozostałe czynniki są ok
-
Mi kiedys lekarz powiedzial ze moje szanse na ciaze w cyklu naturalnym to ok 5% , inseminacja ok 7-10 a in vitro to ok 30%, przy czym odnosil sie do mojego konkretnego przypadku, mam niskie amh i wysokie fsh... Mimo to zaszlam w ciaze po iui i mam super corcie... nie ma co sie przerazac tylko ewentualnie dzialac wiele kobiet ma pcks i cudne dzieci wiec czemu nie mialabys byc jedna z nich mysl pozytywnie!!!
ILKA88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWg mnie nie mozna tak generalizowac...
Przeciez zupelnie inne szanse ma para u ktorej problemem jest tylko mala ilosc nasienia badz tylko np PCOS a zuprlnie inne para, ktora ma slabe nasienie, PCOS endometrioze, problem z genetyka, hormonami i Bog wie co jeszcze...ILKA88, kotkapc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
alicjaalicja wrote:zachęcam do oglądniecia filmiku o stymulacji owulacji, seminogramie i staraniach o ciąże. fajnie ta dziewczyna o tym opowiada https://www.youtube.com/watch?v=jVRcSdOcDWA
-