X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Szczupła i umiesniona osoba a zastrzyki
Odpowiedz

Szczupła i umiesniona osoba a zastrzyki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gienia40 Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Mam nietypowe pytanie, a właściwie 2:
    -> jestem osoba szczupła i umiesniona , macie może jakieś tipy jak ogarnąć zastrzyki? Na udach nie umiem złapać skóry, mam uda dość umiesnione po latach uprawiania sportu. Mój brzuch to zero tluszczu, ostatnio igła mi przeszla przez fałd jakbym ucho przebijala do kolczyka

Mam pol brzucha w siniaku i krwiaku, bo parę dni temu źle się wbilam i chyba poszło w żyłę albo w naczynko zamiast pod skore. Więc zostaje mi druga połowa brzucha. Celuje tam gdzie nie widać żył, to mała powierzchnia.
    Dwa dni pod rząd orgalutran wbilam w mniej więcej to samo miejsce. I teraz czytam, że to niewskazane, bo tkankę tłuszczową może uszkodzić. Włącza mi się Panic mode. Menopur jadę z drugiej strony, nad krwiakiem, ale to ciągle mała powierzchnia.
    Moje pytania:
    Inne Chuderlaki, jak sobie radzicie?
    Czy to rzeczywiście tak niebezpiecznie dawac w te sama okolice?

Już bym chciała być po, a to dopiero półmetek!
    Muszę sobie radzić sama, podchodzę do ivf jako singielka więc nikt mi nie zrobi tego zastrzyku inny

Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 22:05

• kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 22 maja, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gienia, ja z reguly robię zastrzyki w górną część pośladka i bardzo polecam to miejsce. Trzeba sie troche wygiąć i wykręcić, ale łapiesz kawałek tak jak na brzuchu czy udzie i wbijasz. W tym miejscu praktycznie wcale nie boli, nie ma siniaków. Same plusy, zero minusów 😉

Gienia40 lubi tę wiadomość

PCOS, starania o drugiego 👶🏼

styczeń 2025 ➡️ start IVF 🚀
    Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
    23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️

kwiecień ➡️ 1. transfer 5AA ❌️
    maj ➡️ 2. transfer 4AB ❌️
    czerwiec ➡️ 3. transfer 🍀
    5.06 - monitoring ✅️
    12.06 - transfer ⏳️
    Zostało 8 ❄️
  • burza Znajoma

Wysłany: 23 maja, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak napisała kicia_kocia, pośladek jest bardzo dobrym miejscem na iniekcje podskórne.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ