X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Termin wystąpienia owulacji przy clostilbegycie
Odpowiedz

Termin wystąpienia owulacji przy clostilbegycie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ogromną prośbę do dziewczyn, które stosowały clostilbegyt na owulację.. w nadchodzącym cyklu zaczynam.. niestety bez monitoringu. Bardzo chciałabym wiedzieć, czy przy stosowaniu tego leku owulacja (jeśli zadziała oczywiście) będzie wcześnie? Mam brać od 5-10 dc po jednej tabletce. Cykle 28-30 dni. O ile mam owulkę to ok 20-21 dc i zastanawiam się kiedy mogę się jej spodziewać po leku.. mąż wraca z delegacji i nie chciałabym, żeby przyjechał za późno ;(

• vanessa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a dlaczego bez monitoringu? z tego co wiem przy stymulacji powinna być monitorowana owulacja. Pewnie u każdej kobiety inaczej bedzie to wyglądać bo każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na lek.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanessa wrote:
    No a dlaczego bez monitoringu? z tego co wiem przy stymulacji powinna być monitorowana owulacja. Pewnie u każdej kobiety inaczej bedzie to wyglądać bo każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na lek.

Niestety nie bardzo mogę sobie pozwolić w tym cyklu, a z uwagi na możliwą obecność męża nie chcieliśmy czekać znów do nie wiadomo kiedy.. w dodatku, że mąż jak wróci musi porobić badania nasienia i hormony do kontroli i wszystko to kasa... przez duże K i jeszcze kilka innych spraw się na to złożyło.. wracam do pracy po dłuższym zwolnieniu.. nie jestem mobilna (zdemolował mi ktoś auto na parkingu ) :( nie dam po prostu rady
    Jak na razie to wyliczyliśmy, że wróci 10-11 dc, jak patrzyłam w galerii wykresów to raczej nie było u nikogo owulacji jeszcze w czasie clo.. może i nam uda się wstrzelić :)

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy 4 cyklach na Clo miałam owu w 17dc, 26dc!!! I teraz czekam, ale będzie max w 18 dc.jak widać, nie ma ustalonej reguły. Brałam CLO między 5-9dc :)

kita lubi tę wiadomość

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • honey028 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam clostilbegyt od 5-9 dc i owulacja była 17-18 dc ale każdy organizm może inaczej zareagować tak że jak mąż będzie wykorzystuj ile się da, mam nadzieję że uda się wstrzelić w termin ;-)

kita lubi tę wiadomość

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) a u Was normalnie bez clostilbegytu to miałyście też owulację w tym czasie czy jak było???
    U mnie pęcherzyki rosną ładnie do ok. połowy cyklu.. nawet się pytali na usg czy cykl stymulowany.. ale nie wyłania się dominujący i tak ok 20-21 dc coś tam prawdopodobnie pęka. Owulacja nie jest poprawna.. ani systematyczna dlatego dostałam ten lek.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kita wrote:
    Mam ogromną prośbę do dziewczyn, które stosowały clostilbegyt na owulację.. w nadchodzącym cyklu zaczynam.. niestety bez monitoringu. Bardzo chciałabym wiedzieć, czy przy stosowaniu tego leku owulacja (jeśli zadziała oczywiście) będzie wcześnie? Mam brać od 5-10 dc po jednej tabletce. Cykle 28-30 dni. O ile mam owulkę to ok 20-21 dc i zastanawiam się kiedy mogę się jej spodziewać po leku.. mąż wraca z delegacji i nie chciałabym, żeby przyjechał za późno ;(

ja przy 1 tabletce 5-9dc mialam wg owu 18dc ale nie potwierdzone
    pozniej bralam 2 w dnaich 4-8 i owu byla 16dc potwierdzona

kita lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy może któraś napisać kiedy występowała owulacje przy clo przy cyklach 50/60 dniowych?

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    czy może któraś napisać kiedy występowała owulacje przy clo przy cyklach 50/60 dniowych?

ja az tak dlugich nie mam ale srednio mi wypada 35 dni, ale i 43 45 dniowe sie zdarzaly.
    I owulka byla jak pisalam, czyli przyszla wczesniej niz zazwyczaj - cykle z clo byly nieco krótsze ok 30-33 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 19:28

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 15:14

• Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na clo miałam 32-34 dni cykle, owulka ok.18 dc. Bez clo długość cykli 35-42 dni.

kita lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkoi890wn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze posty to balsam na moją duszę :) zdąży!! nawet ja @ przyjdzie troszkę wcześniej. Już czuję jej oddech na plecach :)

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Wiesz co, przy moich długich cyklach i clo wyglądało to tak
    1 cykl z CLO- owulacja wywołana zastrzykiem w 14 dc.
    2 cykl z CLO- owulacja wywołana zastrzykiem pomiędzy 12-14 dc.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • tere85 Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie normalnie cykle ok 33-35dni, owu ok20dc
    po 1/2 clo od 3-7dc cykl 32dni i owu w 16dc

tere85[link=https://www.suwaczki.com/]c55f9n73ok608apy.png[/link]
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę clo 3-7 dc, w 11 dc pęcherzyki miały około 23 mm. Ostatnio na monicie w 8dc pęcherzyk miał 16 mm, zatem u mnie owu po clo przyspiesza. W cyklach naturalnych zanim zaczęłam stosować clo, w 15 dc miałam pęcherzyk jeszcze 23 mm. W cyklach gdzie robiłam przerwę od clo, owu też była szybciej, nie tak szybko jak z clo, ale też szybciej, bo około 12 dc był jeszcze pęcherzyk. Dodam, że ja mam zawsze podawany pregnyl. Średnio po 14 dniach od pregnylu przychodzi @. WIęc im szybciej wezmę pregnyl tym cykl się skraca.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kita wrote:
    Niestety nie bardzo mogę sobie pozwolić w tym cyklu, a z uwagi na możliwą obecność męża nie chcieliśmy czekać znów do nie wiadomo kiedy.. w dodatku, że mąż jak wróci musi porobić badania nasienia i hormony do kontroli i wszystko to kasa... przez duże K i jeszcze kilka innych spraw się na to złożyło.. wracam do pracy po dłuższym zwolnieniu.. nie jestem mobilna (zdemolował mi ktoś auto na parkingu ) :( nie dam po prostu rady
    Jak na razie to wyliczyliśmy, że wróci 10-11 dc, jak patrzyłam w galerii wykresów to raczej nie było u nikogo owulacji jeszcze w czasie clo.. może i nam uda się wstrzelić :)

U mnie raz była dnia 10 ale ja brałam clo 2-6

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ