Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Martolina wrote:Oj to też trzymam kciuki za wizytę! 25dpt to odpowiednik 30 dpo, zawsze dodaje się tyle dni ile miał zarodek w dniu transferu. Ale liczę się że może jeszcze nie być serduszka. W ogóle bardzo dziękuję Ci za ostatnią radę żeby nie czytać forum. W piątek byłam dość rozemocjonowana, i faktycznie zrobiłam sobie przerwę od forum na kilka dni i bardzo dobrze mi to zrobiło na głowę bo przestałam się fiksować. A w ogóle miałam pytać - robiłaś nifty albo inny test genetyczny że tak szybko poznałaś płeć ?
Tak, my robiliśmy NIFTY w 11 tygodniu chyba jakoś 🤗
Robiłam w Polmedzie, była też wtedy akurat zniżka na Dzień Kobiet więc trochę taniej nam wyszło 😅Martolina lubi tę wiadomość
-
ENDOGIRL+PCOS wrote:Kieruje mną bardziej ciekawość, co tam się odwala w tej macicy 😅 Ale w piątek, jak już będę w drodze to na pewno się będę stresować 😅
Tak, robi mi dr Janowiec 😊Starania od 2022
🙋🏻♀️ 33
🙋🏻♂️26
Nasienie ✅
Owulacja ✅
Hormony ✅
AMH 2,8 ✅
HSG ✅
Witaminy ✅
Immunologia ✅
Kir Bx ✅ 3/5
Kariotypy ✅
Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
12.2024 hsg z lipiodolem
02.2025 kwalifikacja in vitro
03.2025 scratching endometrium
04.2025 start stymulacji, protokół krótki
14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
❄️❄️❄️
🔜19.05 scratching endometrium
🔜 06 transfer 🤞 -
Martolina wrote:A planujesz testować wcześniej ?
Finch11 wrote:Piękna data! Może to taki uśmiech od losu? 🤭
Oby 🤗🤗03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Został 1 ❄️ -
Mati01 wrote:Długo czekałaś na wizytę ? Jak się umawiałaś ?
Dwa tygodnie, umawiałam się przez rejestrację w klinice
Ogólnie to właśnie wróciłam do domu po histeroskopii i mam nadzieję, że nigdy więcej już nie będę musiała tego przechodzić, i że to jest już prosta droga do ciąży... Okazało się, że mam mnóstwo zrostów, polipów, jajowody mimo styczniowej drożności znów zarosły. Miałam znieczulenie miejscowe i lekarz oczyścił wszystko, ale bolało, nie powiem. W czerwcu powtarzam drożność lipiodolem, teraz dwa tygodnie z dwoma antybiotykami, jeden na zapalenie endometrium. Jestem wdzięczna doktorowi, że ogarnął tą masakrę, którą zobaczył, i że jestem w dobrych medycznie rękach - Kłosowicz i Janowiec. W sumie dzięki pani doktor ten termin znalazł się dla mnie dość szybko, bo chyba czeka się ogólnie miesiąc.▫️ 28 lat
▫️ endometrioza III stopnia + PCOS + adenomioza
▫️ oba jajowody drożne (na lewym jajniku torbiel endometrialna)
▫️ półtora roku starań naturalnych
▫️ styczeń 2025 - rozpoczęcie stymulacji Lamettą z Ovitrelle
▫️histeroskopia: liczne zrosty, polipy, przewlekłe zapalenie endometrium, ponowne zarośnięcie jajowodów (powtórka drożności w czerwcu) -
Endogirl kurczę jajowody zarosły w 4 miesiące 😱 dobrze ze jesteś w dobrych rękach ! Ty jesteś Centrum Parens w klinice czy dalej jeździsz do esterclinic ?
Kurczę w mojej klinice właśnie wyczerpały się środki, akurat jak myślałam ze wszystko się ułoży i droga do celu już coraz łatwiejsza 🥺Starania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
❌Czynnik V(R2) hetero / MTHFR- hetero / PAI-1 homo / BIRADS-3 (04.2025) / KIR Bx 1/5 implantacyjnych/ Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025) / wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli
👱🏼♂️32 lata
⛔️morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, Fragmentacja DNA 18,61%
04/25 leczenie ⏳helicobakter pyroli
Klinika Angelius - dr P.J. -
Migotka96 wrote:Endogirl kurczę jajowody zarosły w 4 miesiące 😱 dobrze ze jesteś w dobrych rękach ! Ty jesteś Centrum Parens w klinice czy dalej jeździsz do esterclinic ?
Kurczę w mojej klinice właśnie wyczerpały się środki, akurat jak myślałam ze wszystko się ułoży i droga do celu już coraz łatwiejsza 🥺
Do Esterclinic jeżdżę dalej, bo mam łatwiejszy dojazd niż wjeżdżanie w centrum Krakowa.
Widziałam właśnie, że teraz co chwileczkę w klinikach kończą się środki, to jest tak przykre i też pokazuje, jakie jest zapotrzebowanie 🥺▫️ 28 lat
▫️ endometrioza III stopnia + PCOS + adenomioza
▫️ oba jajowody drożne (na lewym jajniku torbiel endometrialna)
▫️ półtora roku starań naturalnych
▫️ styczeń 2025 - rozpoczęcie stymulacji Lamettą z Ovitrelle
▫️histeroskopia: liczne zrosty, polipy, przewlekłe zapalenie endometrium, ponowne zarośnięcie jajowodów (powtórka drożności w czerwcu) -
Endogirl, biedna jesteś z tą endometriozą, mam nadzieję że to wyczyszczenie zrobi robotę i teraz już rach ciach i będziesz w ciąży ❤️
Migotka ale niefart 😱 ale może klinika wystąpi o jakieś dodatkowe finansowanie, pamiętam z postu na IG że moja klinika pod koniec roku dostała dodatkowe środki
Finch, ja chyba też się skuszę na nifty, muszę pogadać o tym z moją lekarkąENDOGIRL+PCOS lubi tę wiadomość
👩 1993
FSH 18 AMH 0,74 😢
🧔🏻♂️1986
Wszystkie badania ok
Starania na luzie od 01.2024
4 cykle z ovitrelle
03.2025 IVF krótki protokół - ❄️ 4BB
25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀
10 dpt beta 216🍀
12 dpt beta 540 🍀
14 dpt beta 1100 🍀
19 dpt beta 6230 🍀