WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Oj to też trzymam kciuki za wizytę! 25dpt to odpowiednik 30 dpo, zawsze dodaje się tyle dni ile miał zarodek w dniu transferu. Ale liczę się że może jeszcze nie być serduszka. W ogóle bardzo dziękuję Ci za ostatnią radę żeby nie czytać forum. W piątek byłam dość rozemocjonowana, i faktycznie zrobiłam sobie przerwę od forum na kilka dni i bardzo dobrze mi to zrobiło na głowę bo przestałam się fiksować. A w ogóle miałam pytać - robiłaś nifty albo inny test genetyczny że tak szybko poznałaś płeć ?
    Nie ma za co! Ja czytałam na początku forum i widziałam, że bardzo źle na mnie to działa. Teraz nie czytam w ogole wątku dla dziewczyn rodzących w październiku żeby nie fiksować, bo czasem zdarzają się tragedie, a po co się tym zamartwiać :(

Tak, my robiliśmy NIFTY w 11 tygodniu chyba jakoś 🤗
    Robiłam w Polmedzie, była też wtedy akurat zniżka na Dzień Kobiet więc trochę taniej nam wyszło 😅

Martolina lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    03.04 🧬 6 cm zdrowej córeczki 💛
    05.05 169 g Pszczółki 🐝💛

preg.png
  • Mati01 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENDOGIRL+PCOS wrote:
    Kieruje mną bardziej ciekawość, co tam się odwala w tej macicy 😅 Ale w piątek, jak już będę w drodze to na pewno się będę stresować 😅

Tak, robi mi dr Janowiec 😊
    Długo czekałaś na wizytę ? Jak się umawiałaś ?

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
    12.2024 hsg z lipiodolem
    02.2025 kwalifikacja in vitro
    03.2025 scratching endometrium
    04.2025 start stymulacji, protokół krótki
    14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
    16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
    19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
    ❄️❄️❄️
    🔜19.05 scratching endometrium
    🔜 06 transfer 🤞
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    A planujesz testować wcześniej ?
    Nie wiem, pewnie tak ale jeszcze nie wiem kiedy zatestuje :)

Finch11 wrote:
    Piękna data! Może to taki uśmiech od losu? 🤭

Oby 🤗🤗

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?

Został 1 ❄️
  • ENDOGIRL+PCOS Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati01 wrote:
    Długo czekałaś na wizytę ? Jak się umawiałaś ?

Dwa tygodnie, umawiałam się przez rejestrację w klinice :)

Ogólnie to właśnie wróciłam do domu po histeroskopii i mam nadzieję, że nigdy więcej już nie będę musiała tego przechodzić, i że to jest już prosta droga do ciąży... Okazało się, że mam mnóstwo zrostów, polipów, jajowody mimo styczniowej drożności znów zarosły. Miałam znieczulenie miejscowe i lekarz oczyścił wszystko, ale bolało, nie powiem. W czerwcu powtarzam drożność lipiodolem, teraz dwa tygodnie z dwoma antybiotykami, jeden na zapalenie endometrium. Jestem wdzięczna doktorowi, że ogarnął tą masakrę, którą zobaczył, i że jestem w dobrych medycznie rękach - Kłosowicz i Janowiec. W sumie dzięki pani doktor ten termin znalazł się dla mnie dość szybko, bo chyba czeka się ogólnie miesiąc.

▫️ 28 lat
    ▫️ endometrioza III stopnia + PCOS + adenomioza
    ▫️ oba jajowody drożne (na lewym jajniku torbiel endometrialna)
    ▫️ półtora roku starań naturalnych
    ▫️ styczeń 2025 - rozpoczęcie stymulacji Lamettą z Ovitrelle
    ▫️histeroskopia: liczne zrosty, polipy, przewlekłe zapalenie endometrium, ponowne zarośnięcie jajowodów (powtórka drożności w czerwcu)
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endogirl kurczę jajowody zarosły w 4 miesiące 😱 dobrze ze jesteś w dobrych rękach ! Ty jesteś Centrum Parens w klinice czy dalej jeździsz do esterclinic ?

Kurczę w mojej klinice właśnie wyczerpały się środki, akurat jak myślałam ze wszystko się ułoży i droga do celu już coraz łatwiejsza 🥺

Starania od 04.2024 🌱
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
    ❌Czynnik V(R2) hetero / MTHFR- hetero / PAI-1 homo / BIRADS-3 (04.2025) / KIR Bx 1/5 implantacyjnych/ Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    ✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025) / wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli
    👱🏼‍♂️32 lata
    ⛔️morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, Fragmentacja DNA 18,61%
    04/25 leczenie ⏳helicobakter pyroli

Klinika Angelius - dr P.J.
  • ENDOGIRL+PCOS Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Endogirl kurczę jajowody zarosły w 4 miesiące 😱 dobrze ze jesteś w dobrych rękach ! Ty jesteś Centrum Parens w klinice czy dalej jeździsz do esterclinic ?

Kurczę w mojej klinice właśnie wyczerpały się środki, akurat jak myślałam ze wszystko się ułoży i droga do celu już coraz łatwiejsza 🥺

Do Esterclinic jeżdżę dalej, bo mam łatwiejszy dojazd niż wjeżdżanie w centrum Krakowa.

Widziałam właśnie, że teraz co chwileczkę w klinikach kończą się środki, to jest tak przykre i też pokazuje, jakie jest zapotrzebowanie 🥺

▫️ 28 lat
    ▫️ endometrioza III stopnia + PCOS + adenomioza
    ▫️ oba jajowody drożne (na lewym jajniku torbiel endometrialna)
    ▫️ półtora roku starań naturalnych
    ▫️ styczeń 2025 - rozpoczęcie stymulacji Lamettą z Ovitrelle
    ▫️histeroskopia: liczne zrosty, polipy, przewlekłe zapalenie endometrium, ponowne zarośnięcie jajowodów (powtórka drożności w czerwcu)
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 16 maja, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endogirl, biedna jesteś z tą endometriozą, mam nadzieję że to wyczyszczenie zrobi robotę i teraz już rach ciach i będziesz w ciąży ❤️

Migotka ale niefart 😱 ale może klinika wystąpi o jakieś dodatkowe finansowanie, pamiętam z postu na IG że moja klinika pod koniec roku dostała dodatkowe środki

Finch, ja chyba też się skuszę na nifty, muszę pogadać o tym z moją lekarką

ENDOGIRL+PCOS lubi tę wiadomość

👩 1993
    FSH 18 AMH 0,74 😢
    🧔🏻‍♂️1986
    Wszystkie badania ok

Starania na luzie od 01.2024
    4 cykle z ovitrelle

03.2025 IVF krótki protokół - ❄️ 4BB
    25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀
    10 dpt beta 216🍀
    12 dpt beta 540 🍀
    14 dpt beta 1100 🍀
    19 dpt beta 6230 🍀
    🔜 20.05.2025 - USG
‹‹ 570 571 572 573 574
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ