X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Transfer w znieczuleniu
Odpowiedz

Transfer w znieczuleniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dina Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Nie znalazłam nigdzie takiego wątku. Mam niestety tendencję do silnego zaciskania mięśni pochwy ( i w ogóle innych też, tak po prostu reaguję). Było to np spore utrudnienie przy badaniu Hsg bo dosłownie lekarce wziernik wypadał. Po 4 poronieniach trudno mi być rozluznioną na fotelu, a ciało samo reaguje. Byłam u fizjoterapeutki uroginekologicznej, rozmawiałam z lekarką i obie mówią, że jak ma to generować napięcie i utrudniać zabieg to lepiej w znieczuleniu. Ma ktoś takie doświadczenia?

preg.png
    21dpt ❤️
    15dpt 3395
    11dpt 798
    7pt beta 98
    29.07.24 FET 🌟✊
    VII.24 IVIG 💉
    ALLO MLR 0 ➡️szczepienia➡️nadal 0

XI. 2023 - III stymulacja
    13🥚➡️2❄️➡️zdrowe !🍀

31.05 transfer FET❄️ beta 0 😞
    1❄️4BB➡️zdrowa
    Styczeń 2023 - II stymulacja

Lipiec 2022 - I IVF, 5 ❄️➡️PGD➡️aneuplodie 😔

4 poronienia zatrzymane ok. 10 t. c.
    2022 - aneuploidia
    2020 - aneuploidia
    2019 - nie zbadane
    2018 aneuploidia

Kariotypy ✅, wiek 39
    Hashimoto, IO już uregulowana
    USG 3D ✅
    AMH styczeń 2023 -3.06
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ