X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Transfer w znieczuleniu
Odpowiedz

Transfer w znieczuleniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dina Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Nie znalazłam nigdzie takiego wątku. Mam niestety tendencję do silnego zaciskania mięśni pochwy ( i w ogóle innych też, tak po prostu reaguję). Było to np spore utrudnienie przy badaniu Hsg bo dosłownie lekarce wziernik wypadał. Po 4 poronieniach trudno mi być rozluznioną na fotelu, a ciało samo reaguje. Byłam u fizjoterapeutki uroginekologicznej, rozmawiałam z lekarką i obie mówią, że jak ma to generować napięcie i utrudniać zabieg to lepiej w znieczuleniu. Ma ktoś takie doświadczenia?

preg.png
    21dpt ❤️
    15dpt 3395
    11dpt 798
    7pt beta 98
    29.07.24 FET 🌟✊
    VII.24 IVIG 💉
    ALLO MLR 0 ➡️szczepienia➡️nadal 0

XI. 2023 - III stymulacja
    13🥚➡️2❄️➡️zdrowe !🍀

31.05 transfer FET❄️ beta 0 😞
    1❄️4BB➡️zdrowa
    Styczeń 2023 - II stymulacja

Lipiec 2022 - I IVF, 5 ❄️➡️PGD➡️aneuplodie 😔

4 poronienia zatrzymane ok. 10 t. c.
    2022 - aneuploidia
    2020 - aneuploidia
    2019 - nie zbadane
    2018 aneuploidia

Kariotypy ✅, wiek 39
    Hashimoto, IO już uregulowana
    USG 3D ✅
    AMH styczeń 2023 -3.06
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można zrobić transfer w znieczuleniu tak jak punkcja była. U mnie była taka kwestia do rozważenia, bo podczas transferu okazało się, że mam zrost w kanale szyjki po konizacji i nie szło cewnika wprowadzić, ostatecznie jednak jakimś cudem się udało po długiej walce z moją szyjką.
    Niestety w szczegóły już nie wnikałam, bo nie musiałam mieć w uśpieniu.

Dina lubi tę wiadomość

👧👦90/88 prawidłowe kariotypy
    👼💔 08/21 29+1 HRHS 🎀, 01/22 6+1,
    05/22 8+3 🎀
    2022 elektrokonizacja szyjki macicy
    2023 dwie histeroskopie, 3 transfery ❄po pgta 💔
    dwie procedury ivf/imsi
    4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam transfery w znieczuleniu, to jest takie samo znieczulenie jak do punkcji. Krótkie dożylne do 30 minut. Jest to o tyle utrudnienie dla Ciebie że musi być przy transferze anestezjolog więc trzeba dodatkowo zgrać terminy. Oczywiście koszt też jest odpowiednio wyższy i musisz wziąć pod uwagę że musisz że 2-3 godziny zostać w klinice i prowadzenie auta w tym dniu oczywiście odpada. Nie jest także udowodniony związek między lekami anestezjologicznym i a powodzeniem transferu ale skoro masz wskazania do transferu w znieczuleniu do nie ma co dyskutować.

Dina lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ