X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Transfer w znieczuleniu
Odpowiedz

Transfer w znieczuleniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dina Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Nie znalazłam nigdzie takiego wątku. Mam niestety tendencję do silnego zaciskania mięśni pochwy ( i w ogóle innych też, tak po prostu reaguję). Było to np spore utrudnienie przy badaniu Hsg bo dosłownie lekarce wziernik wypadał. Po 4 poronieniach trudno mi być rozluznioną na fotelu, a ciało samo reaguje. Byłam u fizjoterapeutki uroginekologicznej, rozmawiałam z lekarką i obie mówią, że jak ma to generować napięcie i utrudniać zabieg to lepiej w znieczuleniu. Ma ktoś takie doświadczenia?

preg.png
    21dpt ❤️
    15dpt 3395
    11dpt 798
    7pt beta 98
    29.07.24 FET 🌟✊
    VII.24 IVIG 💉
    ALLO MLR 0 ➡️szczepienia➡️nadal 0

XI. 2023 - III stymulacja
    13🥚➡️2❄️➡️zdrowe !🍀

31.05 transfer FET❄️ beta 0 😞
    1❄️4BB➡️zdrowa
    Styczeń 2023 - II stymulacja

Lipiec 2022 - I IVF, 5 ❄️➡️PGD➡️aneuplodie 😔

4 poronienia zatrzymane ok. 10 t. c.
    2022 - aneuploidia
    2020 - aneuploidia
    2019 - nie zbadane
    2018 aneuploidia

Kariotypy ✅, wiek 39
    Hashimoto, IO już uregulowana
    USG 3D ✅
    AMH styczeń 2023 -3.06
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można zrobić transfer w znieczuleniu tak jak punkcja była. U mnie była taka kwestia do rozważenia, bo podczas transferu okazało się, że mam zrost w kanale szyjki po konizacji i nie szło cewnika wprowadzić, ostatecznie jednak jakimś cudem się udało po długiej walce z moją szyjką.
    Niestety w szczegóły już nie wnikałam, bo nie musiałam mieć w uśpieniu.

Dina lubi tę wiadomość

👧👦90/88 prawidłowe kariotypy
    👼💔 08/21 29+1 HRHS 🎀, 01/22 6+1,
    05/22 8+3 🎀
    2022 elektrokonizacja szyjki macicy
    2023 dwie histeroskopie, 3 transfery ❄po pgta 💔
    dwie procedury ivf/imsi
    4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam transfery w znieczuleniu, to jest takie samo znieczulenie jak do punkcji. Krótkie dożylne do 30 minut. Jest to o tyle utrudnienie dla Ciebie że musi być przy transferze anestezjolog więc trzeba dodatkowo zgrać terminy. Oczywiście koszt też jest odpowiednio wyższy i musisz wziąć pod uwagę że musisz że 2-3 godziny zostać w klinice i prowadzenie auta w tym dniu oczywiście odpada. Nie jest także udowodniony związek między lekami anestezjologicznym i a powodzeniem transferu ale skoro masz wskazania do transferu w znieczuleniu do nie ma co dyskutować.

Dina lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ