X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Transfer Zarodka - Dawki Estorofemu
Odpowiedz

Transfer Zarodka - Dawki Estorofemu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MLP Nowa

Wysłany: 18 lipca 2024, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Chciałam zapytać, jakie dawki Estrofemu przyjmowałyście przed transferem zarodka. Pytam, ponieważ moje przygotowania póki co spełzają na niczym. Przy dawkach 3 x 2 mg Estrofemu na cyklu sztucznym występują u mnie albo owulacja, której nie powinno być, albo krwawienia (prawdopodobnie okres) kilka dni przed, jak i po transferze. Nie wiem, czy istnieje jakaś magiczna dawka, która rozwiąże ten problem, czy pozostaje tylko cykl naturalny w takim przypadku.

Czy któraś z Was miała może podobny problem, a jeśli tak, to jak go rozwiązała?

Pozdrawiam!

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam badanie z krwi, gdzie wyszło, że estradiol mimo estrofemu 3x2 za niski, doktor zwiększył dawkę do 4x2mg, badanie z krwi wyszło ok i dopiero wtedy był prog włączony i wyznaczona data transferu

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
    IVFET V 25 - 8/10tydz poronienie 💔
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ