X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Transfer Zarodka - Dawki Estorofemu
Odpowiedz

Transfer Zarodka - Dawki Estorofemu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MLP Nowa

Wysłany: 18 lipca, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Chciałam zapytać, jakie dawki Estrofemu przyjmowałyście przed transferem zarodka. Pytam, ponieważ moje przygotowania póki co spełzają na niczym. Przy dawkach 3 x 2 mg Estrofemu na cyklu sztucznym występują u mnie albo owulacja, której nie powinno być, albo krwawienia (prawdopodobnie okres) kilka dni przed, jak i po transferze. Nie wiem, czy istnieje jakaś magiczna dawka, która rozwiąże ten problem, czy pozostaje tylko cykl naturalny w takim przypadku.

Czy któraś z Was miała może podobny problem, a jeśli tak, to jak go rozwiązała?

Pozdrawiam!

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam badanie z krwi, gdzie wyszło, że estradiol mimo estrofemu 3x2 za niski, doktor zwiększył dawkę do 4x2mg, badanie z krwi wyszło ok i dopiero wtedy był prog włączony i wyznaczona data transferu

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET29 X 24?
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ