X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

TSH zbijanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dwuletniastaraczka Nowa

Wysłany: 8 lipca 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy miałyście zbijanie TSH przed ciąża i czy po zbiciu udało się wam zajść w ciążę? Jakie wyniki miałyście przed zbiciem i jakie podczas zajścia w ciążę?

Dwuletniastaraczka
  • Desperatka_87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwuletniastaraczka wrote:
    Cześć dziewczyny, czy miałyście zbijanie TSH przed ciąża i czy po zbiciu udało się wam zajść w ciążę? Jakie wyniki miałyście przed zbiciem i jakie podczas zajścia w ciążę?
    Hej, ja aktualnie jestem na dawce Euthyrox 25 i z 3,24 po 2 tyg. tsh spadło do 0,94.
    W pierwszą ciążę zaszłam przy poziomie tsh 2,21

Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
    2nn39jcg7m3w65mu.png

• Dwuletniastaraczka Nowa

Wysłany: 9 lipca 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mój poziom TSH to 2,19 slyszalam żeby najlepiej zbic do poziomu 1,7 conajmniej ale widzę że 2,21 u ciebie też realne i zajście w ciążę...

Dwuletniastaraczka
  • all Debiutantka

Wysłany: 21 lipca 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Jakie dawki Euthyroxu bierzecie? W maju mialam tsh 3,87, dostałam dawkę 25. Po miesiącu tsh wyniosło 4,37. Podniesiono mi dawkę do 50. Po miesiącu brania 50 tsh wyniosło 4,3. Teraz dostałam dawkę 75, biorę drugi tydzień. Jestem załamana, bo lekarka mówiła, że wynik nie jest duży, szybko powinnam go zbić, a tu nic się nie zmienia mimo zwiększonych dawek :/

• Morgana Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie TSH 2,65. Doktorka mówiła, że dobrze byłoby zbić do ok. 1,5. Dostałam Euthyrox 25, biorę go od 2 tygodni i za tydzień będę powtarzać badania tarczycy. Zobaczymy czy coś spadło. :)

33l. ♀ ➥PCOS
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ