WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

TSH zbijanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dwuletniastaraczka Nowa

Wysłany: 8 lipca 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy miałyście zbijanie TSH przed ciąża i czy po zbiciu udało się wam zajść w ciążę? Jakie wyniki miałyście przed zbiciem i jakie podczas zajścia w ciążę?

Dwuletniastaraczka
  • Desperatka_87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwuletniastaraczka wrote:
    Cześć dziewczyny, czy miałyście zbijanie TSH przed ciąża i czy po zbiciu udało się wam zajść w ciążę? Jakie wyniki miałyście przed zbiciem i jakie podczas zajścia w ciążę?
    Hej, ja aktualnie jestem na dawce Euthyrox 25 i z 3,24 po 2 tyg. tsh spadło do 0,94.
    W pierwszą ciążę zaszłam przy poziomie tsh 2,21

Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
    2nn39jcg7m3w65mu.png

• Dwuletniastaraczka Nowa

Wysłany: 9 lipca 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mój poziom TSH to 2,19 slyszalam żeby najlepiej zbic do poziomu 1,7 conajmniej ale widzę że 2,21 u ciebie też realne i zajście w ciążę...

Dwuletniastaraczka
  • all Debiutantka

Wysłany: 21 lipca 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Jakie dawki Euthyroxu bierzecie? W maju mialam tsh 3,87, dostałam dawkę 25. Po miesiącu tsh wyniosło 4,37. Podniesiono mi dawkę do 50. Po miesiącu brania 50 tsh wyniosło 4,3. Teraz dostałam dawkę 75, biorę drugi tydzień. Jestem załamana, bo lekarka mówiła, że wynik nie jest duży, szybko powinnam go zbić, a tu nic się nie zmienia mimo zwiększonych dawek :/

• Morgana Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie TSH 2,65. Doktorka mówiła, że dobrze byłoby zbić do ok. 1,5. Dostałam Euthyrox 25, biorę go od 2 tygodni i za tydzień będę powtarzać badania tarczycy. Zobaczymy czy coś spadło. :)

33l. ♀ ➥PCOS
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ