X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🌺 udane inseminacje - ciąża, poród, itd. 🌺
Odpowiedz

🌺 udane inseminacje - ciąża, poród, itd. 🌺

Oceń ten wątek:
  • Naadziejaa Autorytet

Wysłany: 12 marca, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauuulaa wrote:
    A dziękuję ,że pytasz. W lutym miałam korektę niszy. Jestem już po wizycie w klinice. Wszystko ładnie wygląda. Już mam zrobiona aktualizacje badań i od nowego cyklu zaczynam brać estrofem. Wizyta 9-12 DC i o ile będzie wszystko nadal ok to będziemy transferować 🙃. To już będzie 4 transfer,ale pierwszy po korekcie niszy. Mam wielkie oczekiwania, bo jakby nie patrzeć spora suma poszła na zabieg 😬 musiałam robić prywatnie, bo na NFZ miałam termin dopiero na lipiec, a pewnie wtedy by już było po środkach w klinice. A prywatnie w połowie lutego. Już nawet dostałam wyniki hist-pat- wszystko jest ok.

Hej. Ostatnio się nie odzywam ale czytam Was :) Bardzo się cieszę że wszystko się układa i badania masz dobre. Teraz trzymam kciuki za już udany transfer 🥰✊ Kiedy zaczynasz nowy cykl?

preg.png
  • Pauuulaa Autorytet

Wysłany: 12 marca, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadziejaa wrote:
    Hej. Ostatnio się nie odzywam ale czytam Was :) Bardzo się cieszę że wszystko się układa i badania masz dobre. Teraz trzymam kciuki za już udany transfer 🥰✊ Kiedy zaczynasz nowy cykl?
    Ojj to dobre pytanie. 🫣 W sumie to już nie mam pojęcia. Mój okres to przychodzi kiedy chce 🤣 Dziś mam 28 DC. Już trochę pobolewa mnie brzuch od kilku dni,więc liczę że już niedługo będzie 🙄 choć po tej histeroskopii też może być później.
    Ostatni swój okres- nie wywoływany i bez hormonów miałam w grudniu. Cykl był bardzo długi bo aż 82dni. Po ostatnim nieudanym transferze dostałam krwawienia z odstawienia hormonów, a później dopiero ten w grudniu.Później w styczniu i lutym miałam wywoływane progesteronem,cykle kolejno 28 i 30 dni. A ten teraz mam swój cykl ,bez żadnych hormonów - także się okaże. Jak zacznie się przeciągać to go wywołam progesteronem 😔
    Powiem wam dziewczyny,że te ivf strasznie wpłynęło na moją gospodarkę hormonalna. Ogólnie zauważyłam ,że teraz dostaje okres gl. Wtedy kiedy są hormony w cyklu. Wszystko jest tak rozregulowane jak nigdy w życiu nie miałam. Ale tamten rok był bardzo ciężki i wymagający dla mojego organizmu ,więc nie ma się co dziwić ,że wariuje wszystko....

08.2012 26tc💔

👩
    pcos❌amh11,1❌ IO❌HbA1C❌insulina❌
    lewy jajowód niedrożny❌
    kariotyp✅ TSH✅ AntyTPO 10✅ cytologia✅ biopsja szyjki✅ hpv ✅

👦
    azoospermia❌
    kariotyp❌

1iui 04.2022-09.05⏸️
    Beta hcg:10.05 90.1/12.05 -214
    24.05-5t3 jest zarodek
    07.06 -8t2 ❤️crl16 mm.
    24.06 10t5-crl 36.7 mm tętno170
    04.07 prenatalne-12t1-crl 5.16 cm
    09.08 17t2 175g💙
    29.08- 20t2 połówkowe🆗350g 21t3- 392g/24t6-670g/28t6-1400g/31t2- 1900g/32t3-2100g/35t3-2800g/37t3-3400g

01.2023-38t6d/3950g/56cm👶

WRACAMY
    11.24 iui❌
    💉28.02-24dc START
    11.03punkcja-23🥚➡️MII19➡️9❄️
    14.04.25 FET+EG 4AA cb💔
    9.6.25 FET 4AA cb💔
    VII.25 cd138✅ cd56-40%‼️
    17.IX.25 FET4AA+EG ❌(estrofem, cyclogest,besins, metformina, acard, neoparin ,encorton + intralipid)
    IX.25- I.26 diagnostyka niszy
    18.02- histeroskopia- korekta blizny
    03.26- czekam na nowy cykl🐒⏳

Cały czas czekamy na ciebie...
  • Naadziejaa Autorytet

Wysłany: 12 marca, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauuulaa wrote:
    Ojj to dobre pytanie. 🫣 W sumie to już nie mam pojęcia. Mój okres to przychodzi kiedy chce 🤣 Dziś mam 28 DC. Już trochę pobolewa mnie brzuch od kilku dni,więc liczę że już niedługo będzie 🙄 choć po tej histeroskopii też może być później.
    Ostatni swój okres- nie wywoływany i bez hormonów miałam w grudniu. Cykl był bardzo długi bo aż 82dni. Po ostatnim nieudanym transferze dostałam krwawienia z odstawienia hormonów, a później dopiero ten w grudniu.Później w styczniu i lutym miałam wywoływane progesteronem,cykle kolejno 28 i 30 dni. A ten teraz mam swój cykl ,bez żadnych hormonów - także się okaże. Jak zacznie się przeciągać to go wywołam progesteronem 😔
    Powiem wam dziewczyny,że te ivf strasznie wpłynęło na moją gospodarkę hormonalna. Ogólnie zauważyłam ,że teraz dostaje okres gl. Wtedy kiedy są hormony w cyklu. Wszystko jest tak rozregulowane jak nigdy w życiu nie miałam. Ale tamten rok był bardzo ciężki i wymagający dla mojego organizmu ,więc nie ma się co dziwić ,że wariuje wszystko....

Nikt nie mówił , że to prosta droga. A szkoda prawda. Nie dość tyle badań, tyle leków wyrzeczeń i jeszcze problemy. Już wiem że hormony i to wszystko wariuje. A powiedz mi proszę jak wpłynęło to wszystko na Twoją psychikę? Bo jak tak czytam czy oglądam filmiki dziewczyn które to przechodzą to różnie z tym jest. To ja trzymam kciuki za ten cykl ✊✊🍀

preg.png
‹‹ 83 84 85 86 87
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ