X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕
Odpowiedz

🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕

Oceń ten wątek:
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABK wrote:
    Ja już drugi dzień z rzędu słyszę od teścia czemu na rękach trzymam i bujam przyzwyczaję. Wczoraj powiedziałam że 9 miesięcy ja bujalam. Dziś znowu to samo to już odpowiedziałam że i tak nikt poza mną nie buja. Nie wie czy zrozumiał aluzje. Ale wkurwy mam. Na jutro już nie wiem co wymyślę jak powie po co bujam

Powiem Ci ,że najlepszą odpowiedzią jest... Brak odpowiedzi 😏 skłania taką osobę do zastanowienia się nad sobą, ja nieraz udaję że czegoś nie słyszę, po co się tłumaczyć 😉

ABK lubi tę wiadomość

🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04 Clostilbegyt+Pentohexal ➡JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉 punkcja, 0❄️
    💉punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔Transfer 4AA
    💉 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud!
    29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
  • aga12345 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio wspominałyście o poncho z patulove, od północy ma być promocja jakbyście jeszcze były zainteresowane 😉
    Moja teściowa, kochana kobieta, ale też mi działa na nerwy. A to trochę za chłodne, a to trochę za ciepłe, ciągle nakłada Młodemu skarpety i stawia go nogach trochę na siłę. I zawsze, ale to zawsze znajdzie jakiegoś zadziora na paznokciach, nawet jak obcinam godzinę przed jej przyjazdem 🙈Wiem, że i ja jestem przewrażliwiona, więc czasami zaciskam zęby, ale jak coś mi się bardziej nie podoba to mówię, bo mimo że jest kochana, to tendencję do nadgorliwości ma.

age.png

age.png
  • Werka3 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABK wrote:
    Ja już drugi dzień z rzędu słyszę od teścia czemu na rękach trzymam i bujam przyzwyczaję. Wczoraj powiedziałam że 9 miesięcy ja bujalam. Dziś znowu to samo to już odpowiedziałam że i tak nikt poza mną nie buja. Nie wie czy zrozumiał aluzje. Ale wkurwy mam. Na jutro już nie wiem co wymyślę jak powie po co bujam

Ja gdy ktoś komentuje że noszę na rękach i przyzwyczaję lub że bujam i przyzwyczaję i będę później całe dnie musiała nosić to odpowiadam czy widziała ta osobą 2-3 letnie dziecko które jest cały czas na rękach u mamy? Że gdy zacznie chodzić to będzie miał ciekawsze zajęcia niż moje ręce :) a że ma już pół roku to jeszcze jestem wstanie go ponosić trochę czasu ….przeciez starego 18 letniego konia nosić nie będę.

Ja się już nie patyczkuje :) niech się obrażają.

ABK, Tranquilo lubią tę wiadomość

• Werka3 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziuba1339 wrote:
    Ja na głupie pytania odpowiadam krótko "takie mam hobby" 😂 zazwyczaj nikt z tym nie dyskutuje 😀

Ej świetne ❤️

ABK lubi tę wiadomość

• Zielona87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga12345 wrote:
    Ostatnio wspominałyście o poncho z patulove, od północy ma być promocja jakbyście jeszcze były zainteresowane 😉
    Moja teściowa, kochana kobieta, ale też mi działa na nerwy. A to trochę za chłodne, a to trochę za ciepłe, ciągle nakłada Młodemu skarpety i stawia go nogach trochę na siłę. I zawsze, ale to zawsze znajdzie jakiegoś zadziora na paznokciach, nawet jak obcinam godzinę przed jej przyjazdem 🙈Wiem, że i ja jestem przewrażliwiona, więc czasami zaciskam zęby, ale jak coś mi się bardziej nie podoba to mówię, bo mimo że jest kochana, to tendencję do nadgorliwości ma.
    Sprawdź tylko czy się polubicie z poncho ,bo ja skuszona super opiniami ,kupiłam i tak samo szybko sprzedałam 🤣znam jeszcze kilkoro dzieci i rodziców ,którym nie podpasowało ,a szkoda . Miejmy nadzieję ,że Wam jednak podpasuje 🤪

age.png
    👩87’
    👨85’
    Starania od 2015
    2017 IUI😔
    2018 IUI😔
    2019 Histeroskopia x2 usuwany polip
    AMH 1, nasienie ok
    Stos badań ,mutacje,trombofilie,kariotypy,zespół antyfos ok, z immuno cytokiny,imk Ok,Kir bx-Brak 2DL5, 2DL5, 2DS1, 2DS3, 2DS4,2DS5, 3DS1
    03.21 start 1 ivf
    04.21 ET 2x3dniowce😞
    06.21 2FET CB 😞
    04.11.21 3FET ostatni ❄️ 4bb encorton+accofil.
    7dpt-⏸ 8dpt-123mlU/ml ,10dpt-284mlU/ml (inny lab), 12dpt-452,14dpt-975,21dpt-11097
    26dpt- jest ❤️
    6.12 -crl 9,4mm❤️
    30.12- 3,85cm,fhr 171 -10+4
    11.01 usg prenatalne -crl 5,69cm fhr 165 (12+0) sanco-zdrowy chłopiec❤️👶
    crl 10,7cm fhr 146 15+0🥰
    254 g ❤️ 18+0
    420 g❤️20+6 usg połówkowe
    710 g❤️ 24+0
    980g❤️27+0
    1516g❤️ 30+0 usg III trym
    2180❤️33+0
    2606g❤️35+4
    2960g❤️37+0
    15.07.2022 38+3❤️CC 3070 kg, 53cm 👶🥰🥰
  • Iga Kwietniowa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga12345 wrote:

Nie wiem czy już pisałam, ale ja już kupiłam wcześniej różowego królika i jest bardziej fioletowy, 100% poliester i trochę za duży do łupiny, ale ogólnie jestem zadowolona z niego. Dużym plusem jest łatwe zakładanie, wszyte odblaski i odsuwany kaptur więc myślę że jeszcze ze dwa lata posłuży jak za rok dokupię rękawki 😉

Co do babci i dziadków to ja mam zestaw powiększony i muszę naprawdę często patrzeć na ich zachowanie z przymrużeniem oka. Zresztą miałyście już nie raz okazję przeczytać co robią albo mówią 🙊🙈🙉

Przykład z ostatnich dni - przyszła babcia i ukradkiem dolała do pralki mocno pachnący płyn do płukania żeby ubranka małej ładnie pachniały 🙉🙈🙊 Nie muszę chyba dodawać że ja juz w ciąży przestałam kupować takie rzeczy 🙊🙈🙉

event.png

preg.png

Wysłany: 24 listopada 2023, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABK wrote:

Może delikatnie mu zasugeruj że zaczął się sezon grypowy, a ty masz małe dziecko w domu więc powinien ograniczyć swoje wizyty albo powiedz w prost że nie interesują cię jego opinie?

event.png

preg.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga Kwietniowa wrote:
    Nie wiem czy już pisałam, ale ja już kupiłam wcześniej różowego królika i jest bardziej fioletowy, 100% poliester i trochę za duży do łupiny, ale ogólnie jestem zadowolona z niego. Dużym plusem jest łatwe zakładanie, wszyte odblaski i odsuwany kaptur więc myślę że jeszcze ze dwa lata posłuży jak za rok dokupię rękawki 😉

Co do babci i dziadków to ja mam zestaw powiększony i muszę naprawdę często patrzeć na ich zachowanie z przymrużeniem oka. Zresztą miałyście już nie raz okazję przeczytać co robią albo mówią 🙊🙈🙉

Przykład z ostatnich dni - przyszła babcia i ukradkiem dolała do pralki mocno pachnący płyn do płukania żeby ubranka małej ładnie pachniały 🙉🙈🙊 Nie muszę chyba dodawać że ja juz w ciąży przestałam kupować takie rzeczy 🙊🙈🙉

Hehe, mój mały ma alergie i by wysypki pewnie dostał.

To ja opowiem hit: syn ma uczulenie na jajko. Ostatnio mu spuchło oko, kiedyś też się uderzył a moja mama, żebym mu posmarowała surowym białkiem 😏😏😏 aż się boję, żeby nie zrobiła tego pod moją nieobecność 🙈

age.png
    age.png
    age.png
    Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB
    🍀
    Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
    🍀
    Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA) 🎉
    Niedrożne jajowody❌
    Starania od 10.2016r.

Wysłany: 24 listopada 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    Hehe, mój mały ma alergie i by wysypki pewnie dostał.

To ja opowiem hit: syn ma uczulenie na jajko. Ostatnio mu spuchło oko, kiedyś też się uderzył a moja mama, żebym mu posmarowała surowym białkiem 😏😏😏 aż się boję, żeby nie zrobiła tego pod moją nieobecność 🙈

Kiedyś robiłam odżywkę z surowych jajek i olejku rycynowego, ale żeby przykładać na opuchliznę ? No chyba że taką zimną skorupkę z lodówki 🙊🙈🙉

event.png

preg.png

Wysłany: 24 listopada 2023, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako odżywka do włosów też nie polecam, śmierdzi, ciężko się zmywa, a efekty minimalne 🙉🙈🙊

aganieszkam lubi tę wiadomość

event.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teściów ok, ale ostatnio nie wytrzymałam też i zwróciłam uwagę. Teściowa ma obsesję na punkcie czystości i bakterii, a młody wszystko wkłada do paszczy, a mamy psa w chacie, więc zawsse te kłaki są wszędzie. Piasek też często mamy na podłodze mimo zamiatania i odkurzania. Wiadomo jak młody próbuje zjeść buta to mu nie pozwalam, ale przecież nie zabraniam mu memlania zabawek. Dziadkowie ostatnio przyszli i bawili się z młodym na macie i po piątym razie jak usłyszałam: ale nie bierz do buźki to wkroczyłam mówiąc, że on po pierwsze jest za mały, żeby zrozumieć, że nie bierze si w wszystkiego do buzi, a po drugie to dobre dla rozwoju zmysłów i ma mu nie zabraniać, a jak jej przeszkadza to niech odwróci jego uwagę inną zabawą. To samo było ze stukaniem zabawkami o wszystko- ona nie rozumie, że dziecko ma taki etap i tyle 🙄.
    Całe szczęście nie wtrąca się nam, ale widzę, że ją korci strasznie.
    a i straszna panikara jest-jak młody miał katar, to ta już takim zatroskanym głosem (który mi osobiście podniósł ciśnienie), ale co się dzieje? A to teraz na spacer już nie idźcie. No masakra. Też musiałam ją ustawić do pionu, że to tylko katar i lekarz zalecił spacery właśnie 🙈🤡😅.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga Kwietniowa wrote:
    Jako odżywka do włosów też nie polecam, śmierdzi, ciężko się zmywa, a efekty minimalne 🙉🙈🙊

Zwłaszcza, że jak się zmyje za ciepłą wodą to się jajo może ściąć i zostają te gluty we włosach 😂. Ciężko wyczesać.

• aganieszkam Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga Kwietniowa wrote:
    Kiedyś robiłam odżywkę z surowych jajek i olejku rycynowego, ale żeby przykładać na opuchliznę ? No chyba że taką zimną skorupkę z lodówki 🙊🙈🙉

Jak zastyga na skórze to ma niby działanie ściągające i zmniejsza opuchliznę. Nie wiem, bo nie stosowałam. To jest jedna z tych "babcinych" metod.

Dużo ludzi zapomina, że syn ma alergie i mu daje czekoladki, a nie może nic z kakao... Także trzeba pilnować 🙈

age.png
    age.png
    age.png
    Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB
    🍀
    Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
    🍀
    Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA) 🎉
    Niedrożne jajowody❌
    Starania od 10.2016r.
  • aga12345 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona87 wrote:
    Sprawdź tylko czy się polubicie z poncho ,bo ja skuszona super opiniami ,kupiłam i tak samo szybko sprzedałam 🤣znam jeszcze kilkoro dzieci i rodziców ,którym nie podpasowało ,a szkoda . Miejmy nadzieję ,że Wam jednak podpasuje 🤪
    No mam nadzieję, że podpasuje, bo z kurtką przy foteliku się nie lubimy 😅

age.png

age.png
  • aga12345 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga Kwietniowa wrote:

Też liczę na to, że długo posłuży i może jeszcze na drugiego bobasa będzie 😁

age.png

age.png
  • lesna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Ja mam teściów ok, ale ostatnio nie wytrzymałam też i zwróciłam uwagę. Teściowa ma obsesję na punkcie czystości i bakterii, a młody wszystko wkłada do paszczy, a mamy psa w chacie, więc zawsse te kłaki są wszędzie. Piasek też często mamy na podłodze mimo zamiatania i odkurzania. Wiadomo jak młody próbuje zjeść buta to mu nie pozwalam, ale przecież nie zabraniam mu memlania zabawek. Dziadkowie ostatnio przyszli i bawili się z młodym na macie i po piątym razie jak usłyszałam: ale nie bierz do buźki to wkroczyłam mówiąc, że on po pierwsze jest za mały, żeby zrozumieć, że nie bierze si w wszystkiego do buzi, a po drugie to dobre dla rozwoju zmysłów i ma mu nie zabraniać, a jak jej przeszkadza to niech odwróci jego uwagę inną zabawą. To samo było ze stukaniem zabawkami o wszystko- ona nie rozumie, że dziecko ma taki etap i tyle 🙄.
    Całe szczęście nie wtrąca się nam, ale widzę, że ją korci strasznie.
    a i straszna panikara jest-jak młody miał katar, to ta już takim zatroskanym głosem (który mi osobiście podniósł ciśnienie), ale co się dzieje? A to teraz na spacer już nie idźcie. No masakra. Też musiałam ją ustawić do pionu, że to tylko katar i lekarz zalecił spacery właśnie 🙈🤡😅.
    Ustawienie do pionu czasem jest bardzo potrzebne dla utrzymania zdrowych relacji.
    Ja mam z teściową spoko, bo się nie interesuje za bardzo, a jak się widzimy to uważa, że wszystko robię super i wychowuje najlepiej jak się da i często mnie chwali, ale z moją mamą mam znowu gorzej. Moi rodzice są opętani na punkcie wnuka, mam wrażenie, że jakby mogli to by go nam zabrali i wychowywali sami. Ostatnio nawet moja mama się pomyliła (mam nadzieję) i mówiła do młodego, chodź do mamy zamiast babci 😱 Jakby mogli to siedzieliby mi cały czas na głowie. Nie ograniczam im kontaktu z wnukiem, bo widzę, że on jest bardzo za nimi i lubi spędzać z nimi czas, a ja dzięki temu mogę ogarnąć inne rzeczy i na pewno będą bardzo pomocni jak pojawi się drugie dziecko, ale czasem mam dość 🙈 Mojego męża najbardziej wkurza i wcale mu się nie dziwię, że jak coś się wydarzy i młody płacze, a on go przytula to moja matka przychodzi i chce go wyrwać, jakby mój mąż nie potrafił uspokoić własnego dziecka 😱🤦‍♀️🙄

imgage.png
    🧍‍♀️ '86 🧍‍♂️'87
    Starania od 2017
    oligoasthenozoospermia
    Punkcja 10.21- 24 dojrzałe komórki
    Transfer: 23.11.2021 blastka 4AA
    6dpt ⏸ 7dpt beta 82,28; 13 dpt beta 2179,55, 22 dpt jest pęcherzyk
    29 dpt 22.12. CRL 9,09mm i❤️
    12+2 CRL 6,1cm prenatalne ok
    21+0 połówkowe ok; 422 g synka
    18.08.22 cc Jan 3960g 56 cm❤️
    Transfer: 05.02.2024 blastka 4AA ❌️
    Zostało 4 ❄ 2x3AA, 1x4BA, 1x4AB
    Transfer: 06.03.2024 blastka 4AA 🙏
    5dpt beta 15,4 prog 30,40; 7dpt beta 60,8 plamienie; 14 dpt beta 2734; 20dpt krwotok😭 beta 16923;
    23 dpt usg jest pęcherzyk, brak zarodka 😔
    29dpt 6+5 8,51 mm i ❤️🥹
    9+4 CRL 2,76 cm
    Veracity niskie ryzyka, córcia😍
    20+3 ok, 336g córci
    30+3 usg III 1381g
    36+3 2341g
    18.11.24 sn Rozalia 2840, 51 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2023, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lesna wrote:
    Ustawienie do pionu czasem jest bardzo potrzebne dla utrzymania zdrowych relacji.
    Ja mam z teściową spoko, bo się nie interesuje za bardzo, a jak się widzimy to uważa, że wszystko robię super i wychowuje najlepiej jak się da i często mnie chwali, ale z moją mamą mam znowu gorzej. Moi rodzice są opętani na punkcie wnuka, mam wrażenie, że jakby mogli to by go nam zabrali i wychowywali sami. Ostatnio nawet moja mama się pomyliła (mam nadzieję) i mówiła do młodego, chodź do mamy zamiast babci 😱 Jakby mogli to siedzieliby mi cały czas na głowie. Nie ograniczam im kontaktu z wnukiem, bo widzę, że on jest bardzo za nimi i lubi spędzać z nimi czas, a ja dzięki temu mogę ogarnąć inne rzeczy i na pewno będą bardzo pomocni jak pojawi się drugie dziecko, ale czasem mam dość 🙈 Mojego męża najbardziej wkurza i wcale mu się nie dziwię, że jak coś się wydarzy i młody płacze, a on go przytula to moja matka przychodzi i chce go wyrwać, jakby mój mąż nie potrafił uspokoić własnego dziecka 😱🤦‍♀️🙄

O to się nie dziwię, że jest wkurzony o to. Moi teściowie też mają niezłego świra na punkcie młodego. Mnie irytuje(ale na razie nic nie mówiłam), jak oni bawią się z nim na macie, a ja pojawię się na horyzoncie i młody chce na czworakach lecieć do mnie, a oni go na siłę przytrzymują, żeby nie poszedł. Ale aż mi się ciśnie na usta parę słów.

• ABK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lesna wrote:

Ja mojej mamie jak młoda płakała i nie potrafiła się u mnie uspokoić powiedziałam że to moje dziecko i muszę się jej nauczyć. I drugi raz też podeszła jak plakla i daj mi ja, to już nie wytrzymałam i powiedziałam że na ręce będzie brana przez kogoś innego prócz mnie kiedy ja będę miała na to ochotę a na razie na to nie mam i ma jej nie brać. Moja mama niestety zaglaskac kotka na śmierć.
    Dziś tesc co tak krzyczysz, już mam ochotę powiedzieć że jak zdrowa to krzyczy, chore dzieci nie płaczą 🤬

Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
    11pobranych -> 7 do zaplodnienia
    05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞

Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

07.25 FET 5.2.1. ❌
    age.png
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks ,ile dajesz młodemu posiłków w ciągu dnia ? I po jakim czasie od zjedzenia mleka ?

🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04 Clostilbegyt+Pentohexal ➡JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉 punkcja, 0❄️
    💉punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔Transfer 4AA
    💉 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud!
    29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2023, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    Dżoanniks ,ile dajesz młodemu posiłków w ciągu dnia ? I po jakim czasie od zjedzenia mleka ?

Ja jestem dalej na etapie dwóch posiłków - śniadania i obiadu. Staram się dawać tak 1,5 h po karmieniu, bo inaczej nic nie jadł, chociaż jak oddałam mu inicjatywę to je coraz więcej. Dzisiaj np rano karmiłam go ok 7:30 i jadł ok 9:00 (drzemka była ciut po 10:00). Nie trzymam się sztywno tych odległości. Robię też tak, żebym sama miała chęć na jedzenie z nim. A obiad no musiałam go nakarmić o 16:40, bo już był głodny, a obiad jedliśmy o 17:40 🤡. Wiem że późno, ale mu tak jemy 😅.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2023, 18:25

‹‹ 1656 1657 1658 1659 1660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ