X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakręcona93 wrote:
    I wiecie… trafi na osobę zainteresowana tematem, wykształconą to oleje takie porady lekarza. Ale inne matki pacjentów pójdą za jej radą… ja nie wiem skąd ona to wzięła. Fakt, ma 65 lat. Była pediatra mojego męża, ktoremu wybiło 35 lat w tym roku 😀
    Myślę, że miała na myśli sok z marchewki - mama mi opowiadała, że takie były zalecenia po 3 cim miesiącu i po trochu podawali -tarli marchew na tarce a potem odciskali przez gaze.

• monester Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    Czyli, to już taki wiek, że dłuższa drzemka w ciągu dnia to luksus 🙈
    U nas zwykle na spacer chodzimy pojedynczo, dlatego boję się jak mała zniesie taką zmianę. A jaką spacerówkę wybraliście?
    U nas nigdy nie było dłuższych po 3 cim miesiącu 😱 ja oglądałam te spacerówki i wg mnie to wszystko jest to samo- ja chciałam konkretnie taka na wyjazd m, zeby była mała i lekka - bo inaczej do bagażnika nie weszłoby nic poza wózkiem no i do samolotu żeby byla. Na codzien z uwagi na spartańskie warunki chodnikowe i tak będę korzystać z 2 w 1 póki co. Mamy ta co polecała Patrycja - ping 2 trekking z firmy abc design. Gdybym miała wybrać większą to pewnie byłoby to coś innego. Do tej pory tylko testowałam na dobrym podłożu na wyjazdach- więc nie wiem jak pójdzie po innych nawierzchniach,ale lekki wózek który się ekspresowo składa do małych rozmiarów to jest naprawdę inne życie;) tylko dziecko siedzi niżej niż w tych 2 w 1.

• Mi_Lusia Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    U nas nigdy nie było dłuższych po 3 cim miesiącu 😱 ja oglądałam te spacerówki i wg mnie to wszystko jest to samo- ja chciałam konkretnie taka na wyjazd m, zeby była mała i lekka - bo inaczej do bagażnika nie weszłoby nic poza wózkiem no i do samolotu żeby byla. Na codzien z uwagi na spartańskie warunki chodnikowe i tak będę korzystać z 2 w 1 póki co. Mamy ta co polecała Patrycja - ping 2 trekking z firmy abc design. Gdybym miała wybrać większą to pewnie byłoby to coś innego. Do tej pory tylko testowałam na dobrym podłożu na wyjazdach- więc nie wiem jak pójdzie po innych nawierzchniach,ale lekki wózek który się ekspresowo składa do małych rozmiarów to jest naprawdę inne życie;) tylko dziecko siedzi niżej niż w tych 2 w 1.
    My prawdopodobnie będziemy kupować 2 spacerówki docelowo. Jedna ma być solidna, z dobrą amortyzacją, porządnym siedziskiem, a drugą taką leciutką, typowo miejską, wypadową, taką do spakowania na szybko. Ale ja muszę odwiedzić kilka sklepów i popatrzeć sobie, bo teraz już jestem mądrzejsza i wiem czego na pewno nie chcę. Nasz wózek 2w1 chcę jak najszybciej odsprzedać albo nawet oddać, bo bardzo mnie rozczarował i przy ewentualnym drugim dziecku będę szukać czegoś innego.

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Myślę, że miała na myśli sok z marchewki - mama mi opowiadała, że takie były zalecenia po 3 cim miesiącu i po trochu podawali -tarli marchew na tarce a potem odciskali przez gaze.
    Mamy działkę na ogródkach działkowych a koło nas właśnie tacy starsi ludzie koło 80tki i ta pani mówi do mnie że za mało marchewki sobie posialam i chciała mi dołożyć bo mówi no soczki dla córeczki pani porobi przecież musi pić sok z marchewki😂😂😂

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    Pytanie do mam dzieciaczków w okolicy 7-8 mż. Ile drzemek i jak długich mają w ciągu dnia wasze maluchy?
    Kolejna sprawa, czy któraś z was przesiadła się już na taką prawdziwą spacerówkę? Ta nasza z zestawu nie dość że ciężka, nieporęczna, to w połączeniu z zimowym śpiworem jest ciasna. W przyszłym tygodniu jedziemy oglądać nowe bryki, ale jakoś mam opory przed spacerówką, w której mała będzie już przodem do kierunku jazdy (a raczej tyłem do mnie 🙈)
    I jeszcze jedno pytanko do mam kp, tych długodystansowych - czy was też czasem zalewa mleko? Ja mam okresy, że czuję się jak w 8 tygodniu a nie miesiącu laktacji i muszę korzystać z kolektora na pierś, która nie karmię, bo normalnie ze mnie leci fontanna 😵‍💫

U nas przeważnie 2 drzemki (jedna na spacerze 1h do 2h, druga ok 1h) albo 3 po 25 minut.
    My dopiero w styczniu przesiedlismy się na spacerówkę z zestawu. I wszystko super tylko młoda przestała robić dłuższe drzemki na spacerze bo chce wszystko oglądać 🤣

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
    11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
    17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
    20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
    22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
    26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡
    36+6 - A. już na świecie! 🥰💓

age.png
‹‹ 1385 1386 1387 1388 1389
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ