X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ujastek Kraków Opinie
Odpowiedz

Ujastek Kraków Opinie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam. Za 6 dni mam mieć laparoskopie na ujastku. Czytałam trochę opinie i są różne. Czy któraś z was miała tak wykonywany zabieg?
    Dzwoniłam pytać czy nakluwaja jajniki spytała z jakiego powodu laparo a ja że niepłodność nie wiem czy dobrze to ujelam no nic ale powiedzieli że nie , że nie naruszają. No to co robią? Oglądają tylko? A jak jest jakiś problem? Stresuje się trochę że spartacza sprawę. Ja mam pcos więc nakluwanie byloby idealnym rozwiązaniem. Jak u was to wyglądało?

• vanessa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda nie miałam laparo w Krakowie (ale leczyłam sie u lekarza w Karakowie) ale dziwi mnie jedno że lekarz kierujący Ci o wszystkim nie powiedział... Ja jak dostałam skierowanie na laparo to na wizycie lekarz mi wszystko wyjaśnił że sprawdzą czy nie mam endometriozy jakichś zrostów w brzuchu itp. i że jak coś znajdą usuną. Ogólnie krótko mówiąc wiedziałam że szukać będą nieprawidłowości i jak coś najdą to mieli naprawić. Miałam to szczęście że "byłam tam czysta" więc nie mieli roboty ale jajniki mi ponakłuwali twierdząc po zabiegu że będą lepiej pracować chciaż lekarz prowadzący nie miał do moich jajników zastrzażeń.
    A i jeszcze spr. mi drożność bo miesiąc wcześniej miałam udrażniany jajowód od strony macicy i w razie jakby nadal był niedrożny od strony brzucha mieli udrożnić ale nie było potrzeby bo już byłam całkowicie drożna.
    Kochana życzę Ci powodzenia :) i szybkiego porządanego efektu :)

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ordynator nie mówił za wiele a ja ze stresu nie pytałam. No nic. W środę jak się zgłosze do szpitala zapytam na czym będzie to wszystko polegać. Dzięki za odpowiedź :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedz mi jaka była przyczyna niepowodzeń? Długo się staraliście? Ile po laparo udało się?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ