X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Walczymy o rodzeństwo ❤️💪
Odpowiedz

Walczymy o rodzeństwo ❤️💪

Oceń ten wątek:
  • Ann🔆 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaiHelenka wrote:
    Ja wróciłam właśnie z nocnej pomocy ... I leżę w łóżku i płacze z bólu i bezsilności. Wstydziłam się jechać , ale ból silniejszy, wyszedł mi taki hemoroid , że nie idzie wytrzymać 😔 dostałam jakąś maść bez recepty bo w ciąży nic nie można. W poniedziałek pójdę do rodzinnego lekarza , ale też coś marnie to widzę . W pierwszej ciąży też się męczyłam ale tylko delikatnie , a tu rano był mały problem,a teraz jest wielki . Wszyscy śpią , a ja ledwo leżę 😔
    O rany😓 biedaku. Strasznie Ci współczuje, nigdy nie miałam, ale słyszałam jakie to cholerstwo. Nasiadówki robisz? z rumianku albo kory dębu jak masz, podobno łagodzi ból.

AsiaiHelenka lubi tę wiadomość

Rocznik 86, AMH 2020 0,87->2025 0,55
    Endometrioza III 2013 usunięcie jajnika, IO
    12.2023 histero zabiegowa nisza
    Kariotypy prawidłowe, KIR AA (brak 5!)

1 IVF transfer 08.2020 ET 8b
    7dpt - 19, 11dpt - 159,5, 13dpt - 455,6, 18dpt - 2228
    23dpt - 7309, 30dpt - ❤️ 05.2021 39+0, 3200, 52 cm🧸

Walczymy o rodzeństwo!
    Transfer 09.2022 (N) ET 3BB cb💔
    Transfer 04.2023 (N) FET 2AC cb💔
    ✖️ 06.2023 klapa (pęcherzyki pękły przed punkcją)
    Zmiana kliniki!
    Transfer 01.2024 (S) FET 4AB💔
    Transfer 04.2024 (N) FET 4BA💔
    poronienie zatrzymane 9tc (8+3) 🖤👼🏻

IV IVF 02.2025 💉🐓🥚punkcja: ❄️4AA
    Transfer 17.02.2025 ET 3BB💔

⌛️03/04.2025 badania
  • AsiaiHelenka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann🔆 wrote:
    O rany😓 biedaku. Strasznie Ci współczuje, nigdy nie miałam, ale słyszałam jakie to cholerstwo. Nasiadówki robisz? z rumianku albo kory dębu jak masz, podobno łagodzi ból.
    Próbowałam ale ulgi nie ma 😔 spać się nie dało

1 podejście i Helenka 😀
    Później 5 nieudanych podejść w tym jedno poronienie
    Oczekiwanie na test ....
    7 dpt beta 26,9
    9 dpt 94,2
    13 dpt 343,3
    27 dpt ❤️
    age.png
    age.png
  • Evie Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaiHelenka wrote:
    Próbowałam ale ulgi nie ma 😔 spać się nie dało

Asiu współczuje 😞 w ogóle nie wiem co Ci doradzić, nie miałam nigdy takiej przypadłości … biedactwo 😞lepiej coś czy nie bardzo?

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja
    12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️

🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
    🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
    🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
    🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
    🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
    🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
    🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
    🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50

27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
    04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m

19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
    19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png
  • AsiaiHelenka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    Asiu współczuje 😞 w ogóle nie wiem co Ci doradzić, nie miałam nigdy takiej przypadłości … biedactwo 😞lepiej coś czy nie bardzo?
    Minimalnie lepiej . Helka śpi to i ja się jakoś ułożyłam . Chłopaki pojechali na zlot samochodów. Mieliśmy razen jechać ale nie wytrzymam w aucie godzinnej trasy. Jutro rano zadzwonię do przychodni może uda się dostać i coś jeszcze mi przepiszą . Powiem Wam , że najgorszemu wrogowi nie życzę takiego bólu

1 podejście i Helenka 😀
    Oczekiwanie na test ....
    7 dpt beta 26,9
    9 dpt 94,2
    13 dpt 343,3
    27 dpt ❤️
    age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, polecam Wam ciekawe konto, które odkryłam. Prowadzą je położne i jest tam dużo fachowej wiedzy w naszym temacie😊
    https://instagram.com/specjalistkiodnieplodnosci?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==

• CarPer Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaiHelenka wrote:
    Minimalnie lepiej . Helka śpi to i ja się jakoś ułożyłam . Chłopaki pojechali na zlot samochodów. Mieliśmy razen jechać ale nie wytrzymam w aucie godzinnej trasy. Jutro rano zadzwonię do przychodni może uda się dostać i coś jeszcze mi przepiszą . Powiem Wam , że najgorszemu wrogowi nie życzę takiego bólu

Mi przytrafił sie okrutny hemoroidy w czerwcu. Ryczałam z bolu był taki bolesny. Nigdy nie miałam takiego bolu nawet w ciazy nie miałam hemoroidów.
    To było nie do zniesienia. Jedyne co mi uśmierzało ból to siedzenie na gorącej poduszce. Mam taka poduszkę wypełniona kasza czy ryzem. Wkłada sie ja na 3 minuty do mikrofali i siedziałam na tym. Znaczna ulga.
    Nawet tabletki przeciwbólowe nie pomagały. Jedynie ta gorąca poduszka albo gorący prysznic.
    Siostra mi kazała znalesc proktogliwenol bo podobno najlepszy. Tylko nie wiem czy mozna w ciazy ale zapytaj bo siostra naprawde zapewniała ze to jedyne co pomaga na hemoroidy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2023, 14:27

• AsiaiHelenka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień chodzę bo nie mogę siedzieć. To nogi jak banki i bolą, ale przynajmniej moje miski zjadły jagodzianki, zupę , kurczaczka i inne 🙈 a jak tam u Was Kobietki ?
    Evie jest stres ?

1 podejście i Helenka 😀
    Oczekiwanie na test ....
    7 dpt beta 26,9
    9 dpt 94,2
    13 dpt 343,3
    27 dpt ❤️
    age.png
    age.png
  • Evie Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaiHelenka wrote:
    Cały dzień chodzę bo nie mogę siedzieć. To nogi jak banki i bolą, ale przynajmniej moje miski zjadły jagodzianki, zupę , kurczaczka i inne 🙈 a jak tam u Was Kobietki ?
    Evie jest stres ?

U mnie to jakiś emocjonalny dramat … cały weekend w sumie minął pod znakiem jakieś dramy z mężem, wczoraj to aż się popłakałam … czuje ske bardzo zestresowana, zła, aż kupię… w sumie sama nie końca wiem czemu oprócz oczywiście tych rzeczy, którymi wkurza mnie mąż …. Bardzo kiepsko to wyglada … zwłaszcza w perspektywie jutrzejszego transferu 😞 co dodatkowo boli …
    Właśnie ide na masaż jeszcze dziś taki relaksacyjny ale nie wiem czy coś jest w stanie ukoić moje nerwy..
    Największy mam żal do męża bo wie jak ważne to wszystko jest a mimo to potrafi doprowadzić mnie do łez ..
    Myśle sobie , ze to może być faktycznie nasza ostatnia próba …

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja

19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png
  • Mojanadzieja Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    U mnie to jakiś emocjonalny dramat … cały weekend w sumie minął pod znakiem jakieś dramy z mężem, wczoraj to aż się popłakałam … czuje ske bardzo zestresowana, zła, aż kupię… w sumie sama nie końca wiem czemu oprócz oczywiście tych rzeczy, którymi wkurza mnie mąż …. Bardzo kiepsko to wyglada … zwłaszcza w perspektywie jutrzejszego transferu 😞 co dodatkowo boli …
    Właśnie ide na masaż jeszcze dziś taki relaksacyjny ale nie wiem czy coś jest w stanie ukoić moje nerwy..
    Największy mam żal do męża bo wie jak ważne to wszystko jest a mimo to potrafi doprowadzić mnie do łez ..

Obys odstresowala sie ! I oby to byl ostatni transfer ! I to ten udany.

AsiaiHelenka wspolczuje. Nigdy nie mialam. Takze tule i mam nadzieje ze cos pomoze. Obys jutro dostala sie do jakiegos doktora

Córeczka 36+5tc 2300g 52cm miłości 🥰 16.03.2021r
    Synek 39+0tc 3820g 57cm miłości🥰 1.12.2022r
    °1IUI 15.08.2017°2IUI 18.09.2017°3IUI 19.12.2017
    ♦️ #1ivf AID 21.11.18cykl rozpoczęty icsi |9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo :(
    ♦️#2ivf AID icsi 31.05.2019 (8Ax2) 3dniowy :( cb
    ♦️#3 ivf AID KRIOBANK 4.05.2020 protokół dlugi¦20.06.2020r punkcja. Mam❄️❄️❄️❄️
    🌺 17.07.20r FET 3AA, wlew + emryoglue
    5dpt II blada kreska ¦7dpt bHCG 55/Prg 39¦11dpt bHCG 314/pgr 38¦14dpt bHCG 726/prg 26.05¦17dpt bHCG 2022¦27dpt ♥️127/min
    ♦️19.02.2022r transfer 2BB cb
    ♦️18.03.2022r transfer 1BB i morula
    4dpt II kreska,5dpt bHcg 24,prog 33.20,7dpt bHcg 62,10dpt bHcg 202.90,prog 46.430 INNE LABO,12dpt bHcg 457,15dpt bHcg 1479,pog 23.60,28dpt ❤ 129/min, 12t4d 6.41cm ❤️162/min
  • AsiaiHelenka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    Evie trudny moment dla Was to i emocji jest dużo. I czasem te nasze chłopy tak dziwnie odreagowują... Ja dziś przez swojego też płakałam bo zamiast mi pomóc , odciążyć to dowalą ... I Helka też krzycząca i płacząca bo jest więcej osób i ciągle tv włączone to dla niej za dużo bodźców to zamiast się z nią pobawić to krzyczy na nią ....

Oby masaż pomógł i chociaż odrobinę żebyś się zrelaksowala. Na którą jutro jedziecie ?

1 podejście i Helenka 😀
    Oczekiwanie na test ....
    7 dpt beta 26,9
    9 dpt 94,2
    13 dpt 343,3
    27 dpt ❤️
    age.png
    age.png
  • AsiaiHelenka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojanadzieja wrote:
    Obys odstresowala sie ! I oby to byl ostatni transfer ! I to ten udany.

AsiaiHelenka wspolczuje. Nigdy nie mialam. Takze tule i mam nadzieje ze cos pomoze. Obys jutro dostala sie do jakiegos doktora
    Mojanadzieja dziękuję . Mam nadzieję ,że uda mi się dostać chociaż w perspektywie długi weekend to może być różnie

1 podejście i Helenka 😀
    Oczekiwanie na test ....
    7 dpt beta 26,9
    9 dpt 94,2
    13 dpt 343,3
    27 dpt ❤️
    age.png
    age.png
  • Xoxo92 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah Asiu współczuje :( tez nigdy nie miałam hemoroidów, ale jak leżałam w szpitalu po porodzie z dziewczyną na sali to ona miała i bardzo się męczyła, ale dawali jej jakieś leki na to i to widać bardzo jej pomagało.

Evie co do mężczyzn to znam to „ich wsparcie” mój mąż potrafi być dla mnie wredny nawet w ciąży i doprowadzać mnie do szału czego kompletnie nie rozumiem, jakby moje dobro i maluszka się nie liczyło, pomijam fakt ze syn na to czasem patrzy jak płacze i tez to przeżywa że mama jest smutna :(
    Wiec spokojnie może to nie pocieszenie, ale nie jesteś sama ❤️ masz teraz trudny okres, daj sobie czas i spróbuj mimo wszystko się wyciszyc:) może kapiel w wannie jak masz, meliska, ja jak nie miałam wanny a było mi źle to siadała pod prysznicem i lałam na siebie ciepłą wodę to tez jest fajny relaks :) trzymam kciuki abyś mimo wszystko trochę się zrelaksowala i nabrała dystansu do transferu :)

• CarPer Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:

Evie bardzo mi przykro ze maz nie pomaga. To tez pewnie hormony bo jestesmy nadziane cała masa sztucznych leków.
    Idz w ciche miejsce nawet na spacer gdzies do parku czy w jakies spokojne miejsce. Naloz słuchawki na uszy, puść spokojna muzykę, usiądź wygodnie i zamknij oczy i myśl co widzisz mając zamknięte oczy (jakie kształty, jakie kolory, jakie ruchy) albo wyobrażaj sobie ze każdy wdech i wydech to fale na morzu. Dla mnie to medytacja i mi naprawde pomaga sie uspokoić. Nawet 10 minut a moze pomoże Ci popatrzeć na rzeczywistość troche z dystansu.
    Trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno! Bedzie dobrze! Wizualizuj dzis jak tylko sie da!
    Ja dzis zaczelam okres i dostałam receptę na tabletki antykoncepcyjne.

• Sto_krotka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaiHelenka wrote:
    Mojanadzieja dziękuję . Mam nadzieję ,że uda mi się dostać chociaż w perspektywie długi weekend to może być różnie
    AsiaiHelenka w ciąży można cyclo4fort, ale to długotrwałe działanie. Pewnie lekarz Ci zapisze, wspomaga bardzo, mam.do tej pory w szufladzie.
    Doraznie sprawdzony przed i po porodzie chłód. Moja lekarka nawet takie cuda do chlodzenia i przykładania/wkładania sugerowała, ale zimny prysznic w miejscu działa cuda (mi najłatwiej na bidecie). Tylko to musi być rutyna. Ja się w tej ciazy doraznie ratowałam proctoglyvenolem, też nie wiem czy można, ale to była mikroilość. Wolałam przy pierwszych symptomach zwalczyć.
    Oby złagodniało 🙏🍀

2021 (4FET)💙
    2022 naturals 💔
    2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
    3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0
  • Sto_krotka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, że udało nam się w ukochane Tatry Slowackie wyjechać i cieszę się, ale też mam z mężem jakąś dziwna kumulacje i mnie wkurza. Plus bunt 2 latka? I tak słodko- słono mi momentami, dziś aż się popłakałam 🙈
    W dodatku w domu mialam ogarnięte cukry na czczo na 86-88 a tu mam 100... zdenerwowałam się aż 🤬 Czy to możliwe, że aż tak od większego wysiłku? robimy po ok. 2x wiecej spacerów niz zwykle 🤔

Evie, kciukasy ogromne za transfer!❤
    Ann, ogromnie się cieszę 😊
    Tyś, gratulacje!💓
    Mojanadzieja, życzę dużo siły, ja przy moim jednym ostatnio nie wyrabiam... Nie wiem co to będzie 😱 Chyba się nie nadaję na rodzica 🤷‍♀️
    Powiem Ci tylko, ze mój 2 latek to od dłuższego czasu nudzi się w domu, jak wychodzimy to jest nie ten sam. A teraz płakałam, że zostawiam go w żłobku, a on tam ma zajęcie, zabawy, dzieci, rutynę i widzę na wyjeździe, ze bardzo mu tego brak. Mam nadzieję, że córeczka fajnie się odnajdzie w żłobku i będzie to dla niej radość, a dla Ciebie odciązenie psychiczne trochę 😘

Ann🔆, Mojanadzieja, AsiaiHelenka lubią tę wiadomość

2021 (4FET)💙
    2022 naturals 💔
    2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
    3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0
  • Mojanadzieja Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto_krotka wrote:
    Ja Wam powiem, że udało nam się w ukochane Tatry Slowackie wyjechać i cieszę się, ale też mam z mężem jakąś dziwna kumulacje i mnie wkurza. Plus bunt 2 latka? I tak słodko- słono mi momentami, dziś aż się popłakałam 🙈
    W dodatku w domu mialam ogarnięte cukry na czczo na 86-88 a tu mam 100... zdenerwowałam się aż 🤬 Czy to możliwe, że aż tak od większego wysiłku? robimy po ok. 2x wiecej spacerów niz zwykle 🤔

Evie, kciukasy ogromne za transfer!❤
    Ann, ogromnie się cieszę 😊
    Tyś, gratulacje!💓
    Mojanadzieja, życzę dużo siły, ja przy moim jednym ostatnio nie wyrabiam... Nie wiem co to będzie 😱 Chyba się nie nadaję na rodzica 🤷‍♀️
    Powiem Ci tylko, ze mój 2 latek to od dłuższego czasu nudzi się w domu, jak wychodzimy to jest nie ten sam. A teraz płakałam, że zostawiam go w żłobku, a on tam ma zajęcie, zabawy, dzieci, rutynę i widzę na wyjeździe, ze bardzo mu tego brak. Mam nadzieję, że córeczka fajnie się odnajdzie w żłobku i będzie to dla niej radość, a dla Ciebie odciązenie psychiczne trochę 😘

Tez mam taka nadzieje.
    Widac moze taka rutyna dzieciom tym ktore maja zasoby energii duze potrzebna jest. Bo znam dzieci ktore nic nie robia. Siedza cicho pod miotła niczym i gapia sie w tv !
    Czasami chcialabym aby tą bajke czy 2 obejrzala spokojnie. A to obejrzy ladnie nie kiedy zwlaszcza o 5 rano. Bo przy siusiu idzie psi patrol... ale jak brat wstanie. To ona juz przy nim. Ahhh... czorty beda z nich bijące cos czuje.
    Nie kazdy MATKA POLKA JEST I BEDZIE. Nie ma co tam wymyslac.
    Jak to moja kolezanka mowi. ona jest MATKA POLKA DO ROKU KARMILA CYCKA. Teraz w 2 ciazy i tez juz mowila ze siara leci... jest gdzies w 24tc teraz i mowi o sobie JESTEM MATKĄ POLKĄ I MNIE MARKA BOSKA MLEKIEM OBDAZYLA TO BEDE KARMIC. Nie dla wszystkich taka robota. Dziecko ma grzeczne - bawi sie samo. Ale jesli chodzi o corke moją... to jest wobec jej natarczywy czasami. Ona nie lubi gdy sie ją ciaga.
    Albo gdy moj syn lezal to walną go w glowe. No to zycze im powodzenia. Jak on taki stosunek ma.
    Moja brata tak nie bije. Jest przy nim ale nie odnosi sie w taki sposob. Bardziej jest jak slon w sklepie z porcelana. Glupienpomysly przychodza do glowy lecz nie podchodzi i nie wali go w łeb. Jakby nigdy nic.

Takze widac charakter moja ma... jest niegrzeczna... ale gdy pytamy sie jej czy KOCHA MAMUSIE... ODP NIE!
    CZY KOCHASZ TATUSIA - ODP NIE!
    A CZY KOCHASZ BRACISZKA - LECI DO NIEGO I CALUJE LUB PRZYTULA.
    Jest jaka jest. I kocham ją... i moze zlosliwie robi wobec brata wypychajac go... krecac sie przy nim i inne rzeczy... ale nigdy nie uderzyla jego jak byl takim malym bąbelkiem po urodzeniu.
    Takze ciekawa jestem jak urodzi sie kolezance. I jak zareaguje na brata ich starszy syn...
    Bo jej takie wymadrzanie sie czasami mnie denerwuje. Ja nie karmie cycką to jestem gorsza. Bez przesady. Mi nie bylo dane. Ale ja nie jestem gorsza. A jej syn wiecej choruje od mojej a siedzi w domu... do przedszkola pusci dopiero w przyszlym roku.
    A tez zauwazylam ze nie raz za cieplo go ubiera.
    Ja w krotkim rekawku bylam rano w srode u niej. I dla dzieci zalozylam bluzy. A pod spodem krotki rekawek aby pozbiej zdjac w razie czego jak cieplej bedzie.
    A ona syna ubrala jak na jesien. Gdzie kamizelke sciagala jak zobaczyla jak ja dzieci ubralam. Mowiac ze faktyczbie nie jest zimno... haha
    A dzieci rabo w sloneczku bawily sie... w sumie on hustal sie w wiekszosci a moja latała jak opętana 🙈.
    A ppzniej mowi ze cos zaczyna kaszlec jej syn... no tak jak dziecko ubiera jak na jesien gdzie sama miala koszule z dlugim rekawem to sorry... niech zalozy 1 warstwe wiecej ale nie 2... i ciagle jej syn w wozku... gdzie moja chodzic nauczyla sie i miala 1.5 roku to nie chciala w wozku siedziec...
    Teraz od maja kilka razy w wozku wozona byla... gdy pora drzemki byla jej... lub jak z moja mama na zakupy szlysmy to moja mama wozek spacerowy kupila bo strasznie zachowuje sie na spacerze idąc. A jednak to przy ulicy to co z dzieckiem dyskutowac na stodku chodnika.

Córeczka 36+5tc 2300g 52cm miłości 🥰 16.03.2021r
    Synek 39+0tc 3820g 57cm miłości🥰 1.12.2022r
    °1IUI 15.08.2017°2IUI 18.09.2017°3IUI 19.12.2017
    ♦️ #1ivf AID 21.11.18cykl rozpoczęty icsi |9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo :(
    ♦️#2ivf AID icsi 31.05.2019 (8Ax2) 3dniowy :( cb
    ♦️#3 ivf AID KRIOBANK 4.05.2020 protokół dlugi¦20.06.2020r punkcja. Mam❄️❄️❄️❄️
    🌺 17.07.20r FET 3AA, wlew + emryoglue
    5dpt II blada kreska ¦7dpt bHCG 55/Prg 39¦11dpt bHCG 314/pgr 38¦14dpt bHCG 726/prg 26.05¦17dpt bHCG 2022¦27dpt ♥️127/min
    ♦️19.02.2022r transfer 2BB cb
    ♦️18.03.2022r transfer 1BB i morula
    4dpt II kreska,5dpt bHcg 24,prog 33.20,7dpt bHcg 62,10dpt bHcg 202.90,prog 46.430 INNE LABO,12dpt bHcg 457,15dpt bHcg 1479,pog 23.60,28dpt ❤ 129/min, 12t4d 6.41cm ❤️162/min
  • Evie Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojanadzieja wrote:
    Tez mam taka nadzieje.
    Widac moze taka rutyna dzieciom tym ktore maja zasoby energii duze potrzebna jest. Bo znam dzieci ktore nic nie robia. Siedza cicho pod miotła niczym i gapia sie w tv !
    Czasami chcialabym aby tą bajke czy 2 obejrzala spokojnie. A to obejrzy ladnie nie kiedy zwlaszcza o 5 rano. Bo przy siusiu idzie psi patrol... ale jak brat wstanie. To ona juz przy nim. Ahhh... czorty beda z nich bijące cos czuje.
    Jak to moja kolezanka mowi. ona jest MATKA POLKA DO ROKU KARMILA CYCKA. Teraz w 2 ciazy i tez juz mowila ze siara leci... jest gdzies w 24tc teraz i mowi o sobie JESTEM MATKĄ POLKĄ I MNIE MARKA BOSKA MLEKIEM OBDAZYLA TO BEDE KARMIC. Nie dla wszystkich taka robota. Dziecko ma grzeczne - bawi sie samo. Ale jesli chodzi o corke moją... to jest wobec jej natarczywy czasami. Ona nie lubi gdy sie ją ciaga.
    Albo gdy moj syn lezal to walną go w glowe. No to zycze im powodzenia. Jak on taki stosunek ma.
    Moja brata tak nie bije. Jest przy nim ale nie odnosi sie w taki sposob. Bardziej jest jak slon w sklepie z porcelana. Glupienpomysly przychodza do glowy lecz nie podchodzi i nie wali go w łeb. Jakby nigdy nic.

Takze widac charakter moja ma... jest niegrzeczna... ale gdy pytamy sie jej czy KOCHA MAMUSIE... ODP NIE!
    Jest jaka jest. I kocham ją... i moze zlosliwie robi wobec brata wypychajac go... krecac sie przy nim i inne rzeczy... ale nigdy nie uderzyla jego jak byl takim malym bąbelkiem po urodzeniu.
    Takze ciekawa jestem jak urodzi sie kolezance. I jak zareaguje na brata ich starszy syn...
    Bo jej takie wymadrzanie sie czasami mnie denerwuje. Ja nie karmie cycką to jestem gorsza. Bez przesady. Mi nie bylo dane. Ale ja nie jestem gorsza. A jej syn wiecej choruje od mojej a siedzi w domu... do przedszkola pusci dopiero w przyszlym roku.
    Ja w krotkim rekawku bylam rano w srode u niej. I dla dzieci zalozylam bluzy. A pod spodem krotki rekawek aby pozbiej zdjac w razie czego jak cieplej bedzie.
    A ona syna ubrala jak na jesien. Gdzie kamizelke sciagala jak zobaczyla jak ja dzieci ubralam. Mowiac ze faktyczbie nie jest zimno... haha
    A dzieci rabo w sloneczku bawily sie... w sumie on hustal sie w wiekszosci a moja latała jak opętana 🙈.
    A ppzniej mowi ze cos zaczyna kaszlec jej syn... no tak jak dziecko ubiera jak na jesien gdzie sama miala koszule z dlugim rekawem to sorry... niech zalozy 1 warstwe wiecej ale nie 2... i ciagle jej syn w wozku... gdzie moja chodzic nauczyla sie i miala 1.5 roku to nie chciala w wozku siedziec...
    Teraz od maja kilka razy w wozku wozona byla... gdy pora drzemki byla jej... lub jak z moja mama na zakupy szlysmy to moja mama wozek spacerowy kupila bo strasznie zachowuje sie na spacerze idąc. A jednak to przy ulicy to co z dzieckiem dyskutowac na stodku chodnika.

MojaNadzieja, nigdy nie daj sobie wmówić , ze jesteś gorsza, bo nie karmisz piersią !! Dziecko musi być najedzone, jeśli nie dało rady naturalnie - trudno. Poza tym tak jak piszesz - jestem fanka karmienia piersią bo mi bardzo podobała się ta bliskość no i chciałam dziecku przekazać to co mam najlepszego ale moim zdaniem opinia ze dziecko na piersi nie będzie chorować to jest troszkę bujda albo raczej nie ma reguły. Tez mam w otoczeniu kilka przypadków ze dziecko na piersi chorowało wiele razy, dziecko na mm nie. Ale to może być tez składowa wielu rzeczy, tak jak piszesz - tez ubierania, przegrzewania. Nie bez przyczyny mówi się, żeby lepiej dziecko zmarzło niż się przegrzało …
    No nie masz lekko …. Szkoda tez ze to zazwyczaj kobieta kobiecie potrafi tam dowalić … zamiast się wspierać

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png
  • Xoxo92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojanadzieja wrote:
    Tez mam taka nadzieje.

A ja to jestem zdziwiona ze kobieta kobiecie może tak dogryzać i się wymądrzać kiedy nikt nie jest idealny i każdy wychowuje swoje dziecko tak jak uważa za słuszne. Nawet jak mnie się moje koleżanki pytały o jakieś rady czy coś to zawsze mówiłam swoje zdanie ale że same i tak się o wszystkim przekonają bo to co u mnie się sprawdziło u nich może się nie sprawdzić.

Wiec strasznie mnie denerwują baby które widza swój pępek świata, nie patrząc na innych.

Evie lubi tę wiadomość

• AsiaiHelenka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie n aktora transfer ?

1 podejście i Helenka 😀
    Oczekiwanie na test ....
    7 dpt beta 26,9
    9 dpt 94,2
    13 dpt 343,3
    27 dpt ❤️
    age.png
    age.png
  • Evie Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za wsparcie ❤️😘

Ja już w drodze do Białego … żołądek ściśnięty , jeszcze żeby było ciekawiej spóźniłam się dziś na pociąg 🙈 na szczęście udało mi się złapać bla bla car …ale może nawet lepiej, bo fajne towarzystwo mi się trafiło. mąż zostały z synkiem, tak jednak łatwiej będzie nam ogarnąć to logistycznie …

Ann🔆, AsiaiHelenka, Smerfelinka, Mojanadzieja, CarPer lubią tę wiadomość

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ