X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wątroba w ciąży
Odpowiedz

Wątroba w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mogę coś brać aby pomóc stłuszczonej jeszcze przed ciążą wątrobie. Miałam stłuszczenie wątroby i podwyższone próby zaczęłam brać essentiale forte i pić ostropest 3 miechy przed ciążą i w sumie wszystkie dolegliwości biegunka i ucisk ustąpiły a teraz jestem na początku ciąży leki odstawiłam kilka tyg było ok ale od wczoraj niepokoi mnie wygląd stolca taki strzępiasty boję się że to od wątroby. Czy mogę coś brać będąc w 5 tyg. Co jeść by odciążyć wątrobę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 09:28

27a73b5519.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) gratulacje przede wszystkim! Pamiętam Cię z Twojego wątku o wysokiej insulinie bodajze.
    Mysle, ze mozesz pic pokrzywe, ona dobrze oczyszcza drogi moczowe i pokarmowe tez. Ogolnie jest zdrowa bardzo, bo zawiera kwas foliowy m.in.

• Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokrzywę pije bo bardzo lubię w ciąże zaszłam bez stymulacji a miałam już leki wykupione nie zdążyłam ani schudnąć ile chciałam ani zregenerować wątroby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 10:10

27a73b5519.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Pokrzywę pije bo bardzo lubię w ciąże zaszłam bez stymulacji a miałam już leki wykupione nie zdążyłam ani schudnąć ile chciałam ani zregenerować wątroby
    To moze jeszcze czystek? tez ma wlasciwosci oczyszczajace. Zasiegnelabym tylko opinii lekarza, czy mozna go pic w ciazy i w jakiej ilosci

• Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero w styczniu mam wizytę wtedy też badania będę miała wyjeżdzam w święta i na Sylwestra na Mazury jestem totalnie odcięta od lekarzy

27a73b5519.png
  • BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wątrobę piję sok z ostropestu i pokrzywę. Dodatkowo chodzę na akupunkturę, która dodatkowo działa korzystnie na pracę wątroby.
    Wiem, że można pić też sok z karczocha.

Z tego wszystkiego w ciąży to chyba można tylko pokrzywę i chodzić na akupunkturę. No i stosować odpowiednią lekką dietę.

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ