X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wlew Bioven 10 %
Odpowiedz

Wlew Bioven 10 %

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 19 września 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie. Byłam na wizycie u Pana Doktora Sydora, wystawił mnie receptę na Bioven 10 %, lek z Ukrainy. Zamówiłam ten lek, teraz szukam gdzie można zrobić wlew tego leku? Nie wiedziałam że może być problem, bo lek pochodzi z Ukrainy i nie jest certyfikowany w UE. Czytałam na forum że dziewczyny kupowali ten lek na Ukrainie, jak załatwiali wlew? Mieszkam w Katowice. Dziękuję za pomoc

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2024, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qwerty1983 wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie. Byłam na wizycie u Pana Doktora Sydora, wystawił mnie receptę na Bioven 10 %, lek z Ukrainy. Zamówiłam ten lek, teraz szukam gdzie można zrobić wlew tego leku? Nie wiedziałam że może być problem, bo lek pochodzi z Ukrainy i nie jest certyfikowany w UE. Czytałam na forum że dziewczyny kupowali ten lek na Ukrainie, jak załatwiali wlew? Mieszkam w Katowice. Dziękuję za pomoc
    A na co ten wlew?

• Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 19 września 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    A na co ten wlew?

Immunoglobuliny.

Gama81 lubi tę wiadomość

• Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Sama odpowiem na swoje pytania. Zrobiłam wlew Bioven 10 % - Vigor Point w Katowicach, polecam. Kosztowało 400 złotych

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qwerty1983 wrote:
    Cześć wszystkim. Sama odpowiem na swoje pytania. Zrobiłam wlew Bioven 10 % - Vigor Point w Katowicach, polecam. Kosztowało 400 złotych

Warto wspomnieć o tym, że tego typu punkty nie mają obstawy anestezjologa. Co może skończyć się źle w przypadku wystąpienia wstrząsu anafilaktycznego w reakcji na immunoglobulinę. Jeśli ktoś chce skorzystać z takich punktów, warto by mieć adrenalinę w penie przy sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 14:39

Adenomioza, trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    🔜 sztuczna menopauza
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ