X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wlew Bioven 10 %
Odpowiedz

Wlew Bioven 10 %

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 19 września 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie. Byłam na wizycie u Pana Doktora Sydora, wystawił mnie receptę na Bioven 10 %, lek z Ukrainy. Zamówiłam ten lek, teraz szukam gdzie można zrobić wlew tego leku? Nie wiedziałam że może być problem, bo lek pochodzi z Ukrainy i nie jest certyfikowany w UE. Czytałam na forum że dziewczyny kupowali ten lek na Ukrainie, jak załatwiali wlew? Mieszkam w Katowice. Dziękuję za pomoc

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2024, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qwerty1983 wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie. Byłam na wizycie u Pana Doktora Sydora, wystawił mnie receptę na Bioven 10 %, lek z Ukrainy. Zamówiłam ten lek, teraz szukam gdzie można zrobić wlew tego leku? Nie wiedziałam że może być problem, bo lek pochodzi z Ukrainy i nie jest certyfikowany w UE. Czytałam na forum że dziewczyny kupowali ten lek na Ukrainie, jak załatwiali wlew? Mieszkam w Katowice. Dziękuję za pomoc
    A na co ten wlew?

• Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 19 września 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    A na co ten wlew?

Immunoglobuliny.

Gama81 lubi tę wiadomość

• Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Sama odpowiem na swoje pytania. Zrobiłam wlew Bioven 10 % - Vigor Point w Katowicach, polecam. Kosztowało 400 złotych

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qwerty1983 wrote:
    Cześć wszystkim. Sama odpowiem na swoje pytania. Zrobiłam wlew Bioven 10 % - Vigor Point w Katowicach, polecam. Kosztowało 400 złotych

Warto wspomnieć o tym, że tego typu punkty nie mają obstawy anestezjologa. Co może skończyć się źle w przypadku wystąpienia wstrząsu anafilaktycznego w reakcji na immunoglobulinę. Jeśli ktoś chce skorzystać z takich punktów, warto by mieć adrenalinę w penie przy sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 14:39

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ