X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wrogość śluzu
Odpowiedz

Wrogość śluzu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jestem ciekawa jakie są Wasze historie po uzyskaniu wyniku PCT wskazującego na wrogość śluzu? Jak podchodzą do tego Wasi lekarze- robi się jeszcze to badanie czy odchodzi od tego, miarodajne czy nie miarodajne? Czy Wasi lekarze drążyli skąd taki wynik- robiłyście dalej jakieś badania w tym kierunku? A może są tu takie, które pomimo takiego wyniku zaszły? W pierwszej kolejności nie mogłam pogodzić się z wynikiem. Mam PCO, M ma słabe żołnierzyki więc załamałam się jak doszło to. Potem oswoiłam się z myślą, że tylko IUI. A teraz z posiewu z szyjki przed HSG wyszły mi e.coli i zastanawiam się czy to nie miała wpływu na PCT. Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?

Pozdrawiam

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc. tez mam wrogi sluz. przeszlam 4 nieudane iui, 3 transfery invitro 2 zakonczone poronieniem. jak zmienialam klinike to lekarz zlecil posiew nasienia u meza (pierwszy raz w zyciu) i tak naprawde pierwszy cykl naturalny oczekujac na kolejny transfer zaszlam w ciaze naturalnie.
    dlatego nic straconego :-)

bhywanlil4ktaodk.png
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    czesc. tez mam wrogi sluz. przeszlam 4 nieudane iui, 3 transfery invitro 2 zakonczone poronieniem. jak zmienialam klinike to lekarz zlecil posiew nasienia u meza (pierwszy raz w zyciu) i tak naprawde pierwszy cykl naturalny oczekujac na kolejny transfer zaszlam w ciaze naturalnie.
    dlatego nic straconego :-)
    Kuciak a czy mężowi wyszło coś z tego posiewu? My M posiewu nie robiliśmy lekarz od razu kazał nam na coli leczyć się razem.

Gratuluje Ci z całego serducha. Jaka to musiała być radość po tym co przeszliście.

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wyszly teraz nie pamiętam, które. Tez leczylismy sie razem.

bhywanlil4ktaodk.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ