X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wrogość śluzu
Odpowiedz

Wrogość śluzu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jestem ciekawa jakie są Wasze historie po uzyskaniu wyniku PCT wskazującego na wrogość śluzu? Jak podchodzą do tego Wasi lekarze- robi się jeszcze to badanie czy odchodzi od tego, miarodajne czy nie miarodajne? Czy Wasi lekarze drążyli skąd taki wynik- robiłyście dalej jakieś badania w tym kierunku? A może są tu takie, które pomimo takiego wyniku zaszły? W pierwszej kolejności nie mogłam pogodzić się z wynikiem. Mam PCO, M ma słabe żołnierzyki więc załamałam się jak doszło to. Potem oswoiłam się z myślą, że tylko IUI. A teraz z posiewu z szyjki przed HSG wyszły mi e.coli i zastanawiam się czy to nie miała wpływu na PCT. Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?

Pozdrawiam

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc. tez mam wrogi sluz. przeszlam 4 nieudane iui, 3 transfery invitro 2 zakonczone poronieniem. jak zmienialam klinike to lekarz zlecil posiew nasienia u meza (pierwszy raz w zyciu) i tak naprawde pierwszy cykl naturalny oczekujac na kolejny transfer zaszlam w ciaze naturalnie.
    dlatego nic straconego :-)

bhywanlil4ktaodk.png
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    czesc. tez mam wrogi sluz. przeszlam 4 nieudane iui, 3 transfery invitro 2 zakonczone poronieniem. jak zmienialam klinike to lekarz zlecil posiew nasienia u meza (pierwszy raz w zyciu) i tak naprawde pierwszy cykl naturalny oczekujac na kolejny transfer zaszlam w ciaze naturalnie.
    dlatego nic straconego :-)
    Kuciak a czy mężowi wyszło coś z tego posiewu? My M posiewu nie robiliśmy lekarz od razu kazał nam na coli leczyć się razem.

Gratuluje Ci z całego serducha. Jaka to musiała być radość po tym co przeszliście.

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wyszly teraz nie pamiętam, które. Tez leczylismy sie razem.

bhywanlil4ktaodk.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ