X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wrogość śluzu
Odpowiedz

Wrogość śluzu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jestem ciekawa jakie są Wasze historie po uzyskaniu wyniku PCT wskazującego na wrogość śluzu? Jak podchodzą do tego Wasi lekarze- robi się jeszcze to badanie czy odchodzi od tego, miarodajne czy nie miarodajne? Czy Wasi lekarze drążyli skąd taki wynik- robiłyście dalej jakieś badania w tym kierunku? A może są tu takie, które pomimo takiego wyniku zaszły? W pierwszej kolejności nie mogłam pogodzić się z wynikiem. Mam PCO, M ma słabe żołnierzyki więc załamałam się jak doszło to. Potem oswoiłam się z myślą, że tylko IUI. A teraz z posiewu z szyjki przed HSG wyszły mi e.coli i zastanawiam się czy to nie miała wpływu na PCT. Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?

Pozdrawiam

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc. tez mam wrogi sluz. przeszlam 4 nieudane iui, 3 transfery invitro 2 zakonczone poronieniem. jak zmienialam klinike to lekarz zlecil posiew nasienia u meza (pierwszy raz w zyciu) i tak naprawde pierwszy cykl naturalny oczekujac na kolejny transfer zaszlam w ciaze naturalnie.
    dlatego nic straconego :-)

bhywanlil4ktaodk.png
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    czesc. tez mam wrogi sluz. przeszlam 4 nieudane iui, 3 transfery invitro 2 zakonczone poronieniem. jak zmienialam klinike to lekarz zlecil posiew nasienia u meza (pierwszy raz w zyciu) i tak naprawde pierwszy cykl naturalny oczekujac na kolejny transfer zaszlam w ciaze naturalnie.
    dlatego nic straconego :-)
    Kuciak a czy mężowi wyszło coś z tego posiewu? My M posiewu nie robiliśmy lekarz od razu kazał nam na coli leczyć się razem.

Gratuluje Ci z całego serducha. Jaka to musiała być radość po tym co przeszliście.

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wyszly teraz nie pamiętam, które. Tez leczylismy sie razem.

bhywanlil4ktaodk.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ