X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wrogość śluzu - badanie
Odpowiedz

Wrogość śluzu - badanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was robiła to badanie?
    Ogólnie - gdzie, za ile, o co w tym wszystkim chodzi?? Jak to ugryźć?
    Jeśli badanie wyszło hmm pozytywne, to jak wyglądało 'leczenie'? Czy jest długotrwałe?
    No i kończąc, czy któraś z was miała wrogi śluz i zaszła w ciążę?

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was robiła to badanie?
    Ogólnie - gdzie, za ile, o co w tym wszystkim chodzi?? Jak to ugryźć?
    Jeśli badanie wyszło hmm pozytywne, to jak wyglądało 'leczenie'? Czy jest długotrwałe?
    No i kończąc, czy któraś z was miała wrogi śluz i zaszła w ciążę?
    Ja robiłam w invicta, nie pamiętam dokładnie za ile, ale coś koło 120-150 złotych. Badanie polega na tym, że około osiem godzin po stosunku polozna pobiera wymaz z pochwy i badają ile plemników przeżyło w śluzie. U mnie wyszedł ok, gdyby wyszedł źle jest to wskazanie do inseminacji. Chociaż czytałam historie dziewczyn co mają dwójkę dzieci pocZetych naturalnie przy wrogim śluzie.

• Frufru Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę o tym pomyśleć... Ciekawi mnie ten temat, ale niestety na forum nie znalazłam za wiele informacji.
    Chciałaby 'poznać' dziewczyny które się z tym borykały...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz możliwość to zrób te badania i nie martw się na zapas. Ja też mam wszystkie wyniki dobre i przed każdym kolejnym badaniem myślałam "skoro przez tyle czasu nie zaszlam to na pewno wrogość śluzu/ niedrożne jajowody" itp. a potem się okazywało, że wszystko jest ok.

• Frufru Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    głupio to zabrzmi, ale czasem bym wolała mieć namacalny problem... wiedzieć że to jest TEN problem i móc walczyć...

f2wl4z179qh7gg9w.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ