X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wrogość śluzu - badanie
Odpowiedz

Wrogość śluzu - badanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was robiła to badanie?
    Ogólnie - gdzie, za ile, o co w tym wszystkim chodzi?? Jak to ugryźć?
    Jeśli badanie wyszło hmm pozytywne, to jak wyglądało 'leczenie'? Czy jest długotrwałe?
    No i kończąc, czy któraś z was miała wrogi śluz i zaszła w ciążę?

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was robiła to badanie?
    Ogólnie - gdzie, za ile, o co w tym wszystkim chodzi?? Jak to ugryźć?
    Jeśli badanie wyszło hmm pozytywne, to jak wyglądało 'leczenie'? Czy jest długotrwałe?
    No i kończąc, czy któraś z was miała wrogi śluz i zaszła w ciążę?
    Ja robiłam w invicta, nie pamiętam dokładnie za ile, ale coś koło 120-150 złotych. Badanie polega na tym, że około osiem godzin po stosunku polozna pobiera wymaz z pochwy i badają ile plemników przeżyło w śluzie. U mnie wyszedł ok, gdyby wyszedł źle jest to wskazanie do inseminacji. Chociaż czytałam historie dziewczyn co mają dwójkę dzieci pocZetych naturalnie przy wrogim śluzie.

• Frufru Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę o tym pomyśleć... Ciekawi mnie ten temat, ale niestety na forum nie znalazłam za wiele informacji.
    Chciałaby 'poznać' dziewczyny które się z tym borykały...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz możliwość to zrób te badania i nie martw się na zapas. Ja też mam wszystkie wyniki dobre i przed każdym kolejnym badaniem myślałam "skoro przez tyle czasu nie zaszlam to na pewno wrogość śluzu/ niedrożne jajowody" itp. a potem się okazywało, że wszystko jest ok.

• Frufru Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    głupio to zabrzmi, ale czasem bym wolała mieć namacalny problem... wiedzieć że to jest TEN problem i móc walczyć...

f2wl4z179qh7gg9w.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ