X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wszystkie badania ok, a ciąży nadal brak
Odpowiedz

Wszystkie badania ok, a ciąży nadal brak

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, Mam 24/ partner 33 lata. Od pół roku staramy się o dziecko. Na przełomie IV/V zakończyłam terapię Danie 35. Okres byl ok 16.06., kolejne dopiero 02.07., 02.09., 22.10., 02.12., 16.01. Ostatni cykl oraz obecny jest bezowulacyjny (na usg brak pęcherzyków). Wynik HSG ok. Badania krwi w normie, tarczyca ok, antyTPO podwyż. (48.7). PCOS nie stwierdzono. Od od czerwca męczą mnie infekcje intymne (grzybicze i bakteryjne), trądzik i ciągłe zmęczenie. Jaka jest przyczyna lub jakie mogę jeszcze wykonac badania?
    Dodam, że partner również się przebadał i wszystko jest w normie. Suplementujemy się od pół roku, regularnie współżyjemy.

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm.. Badania robiłaś na własną rękę czy gin/endo zlecił? Jakie dokładnie badania z krwi robiłaś, które hormony? Prolaktynę z obciążeniem także?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 18:01

[img][/img]
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tytule masz "wszystkie badania Ok" a jednak nie ok bo anty tpo podwyższone i z tego cykl bezowulacyjny nie wiadomo czy jeden czy nie więcej trzeba by było monitorowac owulację kilka cykli pod rząd, masz infekcje intymne, trądzik zmęczenie, wygląda na to że cykle nieregularne i długie więc raczej jest coś nie tak w organizmie. Z tego co napisałas to nawet nie masz wszystkich podstawowych badań zrobionych więc nie załamuje sie że "wszystko ok a ciązy brak" bo jak widać ok nie jest a po za tym nie wiadomo jak wpłynęła na Ciebie Diana 35 bo z tym lekiem róznie bywa :/ proponuje znaleźć DOBREGO lekarza i zacząć diagnoze i leczenie :)
    A i jeszcze jedno normy podane przez laboratorium nie zawsze są odpowiednie dla kobiet starających sie zajść w ciążę. Tak jest m.in. z tsh albo progesteronem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 18:25

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami wystarczy oczyścić umysł :) zdrowa para stara się do roku. To nie sklep. Ja staram się ponad 3 lata, nauczyło mnie to cierpliwości :) oczywiscie życzę Ci abyś była w ciąży w tym cyklu :)

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy tarczycy nic dziwnego ze maz bezowulacyjne, trzeba uporzadkowac tarczyce, stad tez te krosty przebadac sie na mocz, wytepic grzyby.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ