X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wszystkie badania ok, a ciąży nadal brak
Odpowiedz

Wszystkie badania ok, a ciąży nadal brak

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, Mam 24/ partner 33 lata. Od pół roku staramy się o dziecko. Na przełomie IV/V zakończyłam terapię Danie 35. Okres byl ok 16.06., kolejne dopiero 02.07., 02.09., 22.10., 02.12., 16.01. Ostatni cykl oraz obecny jest bezowulacyjny (na usg brak pęcherzyków). Wynik HSG ok. Badania krwi w normie, tarczyca ok, antyTPO podwyż. (48.7). PCOS nie stwierdzono. Od od czerwca męczą mnie infekcje intymne (grzybicze i bakteryjne), trądzik i ciągłe zmęczenie. Jaka jest przyczyna lub jakie mogę jeszcze wykonac badania?
    Dodam, że partner również się przebadał i wszystko jest w normie. Suplementujemy się od pół roku, regularnie współżyjemy.

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm.. Badania robiłaś na własną rękę czy gin/endo zlecił? Jakie dokładnie badania z krwi robiłaś, które hormony? Prolaktynę z obciążeniem także?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 18:01

[img][/img]
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tytule masz "wszystkie badania Ok" a jednak nie ok bo anty tpo podwyższone i z tego cykl bezowulacyjny nie wiadomo czy jeden czy nie więcej trzeba by było monitorowac owulację kilka cykli pod rząd, masz infekcje intymne, trądzik zmęczenie, wygląda na to że cykle nieregularne i długie więc raczej jest coś nie tak w organizmie. Z tego co napisałas to nawet nie masz wszystkich podstawowych badań zrobionych więc nie załamuje sie że "wszystko ok a ciązy brak" bo jak widać ok nie jest a po za tym nie wiadomo jak wpłynęła na Ciebie Diana 35 bo z tym lekiem róznie bywa :/ proponuje znaleźć DOBREGO lekarza i zacząć diagnoze i leczenie :)
    A i jeszcze jedno normy podane przez laboratorium nie zawsze są odpowiednie dla kobiet starających sie zajść w ciążę. Tak jest m.in. z tsh albo progesteronem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 18:25

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami wystarczy oczyścić umysł :) zdrowa para stara się do roku. To nie sklep. Ja staram się ponad 3 lata, nauczyło mnie to cierpliwości :) oczywiscie życzę Ci abyś była w ciąży w tym cyklu :)

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy tarczycy nic dziwnego ze maz bezowulacyjne, trzeba uporzadkowac tarczyce, stad tez te krosty przebadac sie na mocz, wytepic grzyby.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ