X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wynik biocenozy (czystości) przed HSG POMOŻCIE ..
Odpowiedz

Wynik biocenozy (czystości) przed HSG POMOŻCIE ..

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem zapisana na HSG za tydzień, dzisiaj odebrałam wyniki czystości pochwy wymagane do tego badania i tam czytam:
    Lactobacillus spp. średnio-liczny
    Ziarenkowce G+ brak
    Pałeczki G- brak
    Clue - Cells brak
    Grzyby drożdżopodobne brak
    Leukocyty 1-3 w polu widzenia
    no i to co mnie zastanawia:
    pałeczki G+ dość liczne.

Próbuje znależć coś w necie na ten temat ale nic nie jest jednoznaczne, ale może Wy wiecie czy te pałeczki G+ oznacza infekcję? Lekarz nie napisał nietstey swojego komentarza na badaniu.

Jak znowu ominie mnie HSG to chyba się załamię ... (do tej pory cały czas przesuwał mi się cykl i tak było przez pół roku, a teraz cykl wyszedł idealnie z terminem badania). Dlatego porosze kto wie, niech napisze.

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sa pałeczki gramm dodatnie http://pl.wikipedia.org/wiki/Bakterie_Gram-dodatnie lekarz musi zdecydowac czy zakwalifikuje do hsg.

• _analiza Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leukocyty z tego co się orientuję tez mogą świadczyć o jakimś stanie zapalnym - koniecznie spytaj lekarza o to.
    Dokładnie rozumiem Twój ból - ja mam to samo, cały czas coś odwleka to badanie. Napisz co powiedział Ci lekarz i czy zezwolił na hsg?

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ