X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wyniki BHCg 11 dpt
Odpowiedz

Wyniki BHCg 11 dpt

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 24 maja, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Zastanawiają mnie wyniki bety. 9dpt wynosiła 334. 11 dpt wynosi 737. Czy to nie za duży przyrost?
    Jestem na cyklu sztucznym. Progesteron również mnie martwi. Przy pierwszej becie wysosił 21 teraz zmniejszył się do 16.
    I wogole jaki powinien być estriadiol na tym etapie? Czy wogóle go oznaczałyście?
    Proszę o poradę, czekam na tel od swojego doktora, ale chyba do tej pory zwariuję, boję się że coś się dzieje :(

• thestorm Autorytet

Wysłany: 24 maja, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kzz wrote:
    Hejka.
    Zastanawiają mnie wyniki bety. 9dpt wynosiła 334. 11 dpt wynosi 737. Czy to nie za duży przyrost?
    Jestem na cyklu sztucznym. Progesteron również mnie martwi. Przy pierwszej becie wysosił 21 teraz zmniejszył się do 16.
    I wogole jaki powinien być estriadiol na tym etapie? Czy wogóle go oznaczałyście?
    Proszę o poradę, czekam na tel od swojego doktora, ale chyba do tej pory zwariuję, boję się że coś się dzieje :(

Przyrost jest bardzo ładny. Progesteron najlepiej powyżej 20. Ja przy spadku miałam dołożony.

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) ❤️🍀
    I Prenatalne- niskie ryzyka, Nifty ok 🩵🩵🩵

preg.png
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 24 maja, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    thestorm wrote:
    Przyrost jest bardzo ładny. Progesteron najlepiej powyżej 20. Ja przy spadku miałam dołożony.
    Dziękuję ci serdecznie za słowa otuchy ! 🙂
    A co z tym estradiolem? Mam 99 , czytam tu ze musi byc ok 150 , biorę estrofem 2x1

• thestorm Autorytet

Wysłany: 24 maja, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kzz wrote:
    Dziękuję ci serdecznie za słowa otuchy ! 🙂
    A co z tym estradiolem? Mam 99 , czytam tu ze musi byc ok 150 , biorę estrofem 2x1

Najważniejsza jest beta i jej przyrost. Każdy organizm jest inny. Wynik estradiolu zależy od cyklu czy sztuczny czy naturalny. No i od dawek przyjmowanych leków. Nie bierzesz dużej dawki estrogenów, cykl sztuczny to też z czego miałby być wysoki wynik. Myślę że jest oki w razie czego lekarz zawsze może zwiększyć dawki. Spokojnie czekaj na telefon. :))

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) ❤️🍀
    I Prenatalne- niskie ryzyka, Nifty ok 🩵🩵🩵

preg.png
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 24 maja, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    thestorm wrote:
    Najważniejsza jest beta i jej przyrost. Każdy organizm jest inny. Wynik estradiolu zależy od cyklu czy sztuczny czy naturalny. No i od dawek przyjmowanych leków. Nie bierzesz dużej dawki estrogenów, cykl sztuczny to też z czego miałby być wysoki wynik. Myślę że jest oki w razie czego lekarz zawsze może zwiększyć dawki. Spokojnie czekaj na telefon. :))

Jeszcze raz dziękuję ci serdecznie , Dostałam telefon , mam zwiększyć progesteron o 2 tabletki.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ