X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną wysokie tsh - euthyrox a pramolan
Odpowiedz

wysokie tsh - euthyrox a pramolan

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy są wśród was jakieś nerwuski? Ja cierpię od lat na nerwicę lękową. Miewam lepsze i gorsze okresy. Właśnie zaczął się gorszy. A od wczoraj biorę euthyrox na niedoczynność tarczycy. I tu moje pytanie: czy mogę jednocześnie przyjmować pramolan, antydepresant z działaniem przeciwlękowym? Nie zapytałam o to lekarza, a kiepsko się dziś czuję :-(

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze jesli z samego rana wezmiesz euthyrox i minimum godzine pozniej dopiero drugi lek to nic sie nie bedzie dzialo...Euthyrex nie dziala wykluczajaco z innymi lekami ..Tylko musisz pamietac ze musisz go brac na czczo minimum pol godz przed jakim kolwiek posilkiem A to dlatego ze jedzenie bardzo uposledza jego wchlanianie...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ja pramolan kiedyś brałam bo miewałam problemy ze snem... Dwie godziny przed snem i spałam jak suseł... Niestety też jestem nerwus... Moja psychiatra stwierdziła, że mam nerwicę od niedoczynności... teraz mam hormony w normie i moje objawy somatyczne ustąpiły :)

scarllet lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche poczytalam i nawet zrobilam sobie nadzieje, ze jak wylecze tarczyce, to i troche glowa mi sie uspokoi :-) dzieki dziewczyny

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @scarllet, to bardzo prawdopodobne :) zanim zaczęłam brać Eutyrox miewalam okresy lęków. Bałam się zostać sama w domu, jeździć autobusem...czulam napady gorąca i scisk w żołądku. Bałam się ze zemdleje,wymiotuje albo ze coś mi się stanie jak będę sama. To wszystko ustąpiło po ok.2 tygodniach od zaczecia leczenia. Byłam zdziwiona, bo nie wiazalam tych objawów z tarczyca ;) myślałam ze po prostu, mam nerwice (tylko nie wiedziałam skąd. ;) )
    Mam nadzieje ze Euthyrox pomoże Ci na tyle, ze będziesz mogła odłożyć ten drugi lek :)

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet- możesz spokojnie, tak jak pisały dziewczyny niedoczynność tarczycy może dawać objawy podobne do zaburzeń lękowych i nerwicowych- szczególnie te somatyczne objawy. Nie łykaj tych leków razem. Euthyrox na czczo,po 30 minutach śniadanie potem Pramolan i będzie dobrze :)

dxomcwa16q3sloop.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ