wysokie tsh - euthyrox a pramolan
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy są wśród was jakieś nerwuski? Ja cierpię od lat na nerwicę lękową. Miewam lepsze i gorsze okresy. Właśnie zaczął się gorszy. A od wczoraj biorę euthyrox na niedoczynność tarczycy. I tu moje pytanie: czy mogę jednocześnie przyjmować pramolan, antydepresant z działaniem przeciwlękowym? Nie zapytałam o to lekarza, a kiepsko się dziś czuję
-
Mysle ze jesli z samego rana wezmiesz euthyrox i minimum godzine pozniej dopiero drugi lek to nic sie nie bedzie dzialo...Euthyrex nie dziala wykluczajaco z innymi lekami ..Tylko musisz pamietac ze musisz go brac na czczo minimum pol godz przed jakim kolwiek posilkiem A to dlatego ze jedzenie bardzo uposledza jego wchlanianie...
-
Dokładnie, ja pramolan kiedyś brałam bo miewałam problemy ze snem... Dwie godziny przed snem i spałam jak suseł... Niestety też jestem nerwus... Moja psychiatra stwierdziła, że mam nerwicę od niedoczynności... teraz mam hormony w normie i moje objawy somatyczne ustąpiły
scarllet lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
nick nieaktualny
-
@scarllet, to bardzo prawdopodobne zanim zaczęłam brać Eutyrox miewalam okresy lęków. Bałam się zostać sama w domu, jeździć autobusem...czulam napady gorąca i scisk w żołądku. Bałam się ze zemdleje,wymiotuje albo ze coś mi się stanie jak będę sama. To wszystko ustąpiło po ok.2 tygodniach od zaczecia leczenia. Byłam zdziwiona, bo nie wiazalam tych objawów z tarczyca myślałam ze po prostu, mam nerwice (tylko nie wiedziałam skąd. )
Mam nadzieje ze Euthyrox pomoże Ci na tyle, ze będziesz mogła odłożyć ten drugi lekicsi sierpień 2014 (-)
crio październik 2014 (-)
-
scarllet- możesz spokojnie, tak jak pisały dziewczyny niedoczynność tarczycy może dawać objawy podobne do zaburzeń lękowych i nerwicowych- szczególnie te somatyczne objawy. Nie łykaj tych leków razem. Euthyrox na czczo,po 30 minutach śniadanie potem Pramolan i będzie dobrze
-