X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Zapalenie endometrium a ciąża
Odpowiedz

Zapalenie endometrium a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Czy któraś z Was miała przewlekłe zapalenie macicy i mimo to zaszła w ciążę? Leczyłam już skutecznie ureaplasmę wieloma antybiotykami i lekarz nie chce mnie już faszerować kolejną serią antybiotyków. Najprawdopodobniej będę podchodziła w kolejnym cyklu do inseminacji. Lekarz twierdzi, że zapalenie nie przeszkodzi. Powiedzcie proszę, jak to było z Wami?Czy rzeczywiście nie ma się czego bać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadna z Dziewczyn nie miała tej dolegliwości?

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam ureoplasme, ale przed in vitro lekrz kategorycznie powiedzial, ze najpierw musimy się jej pozbyc bo stanowi zagrozenie pozniej dla życia dziecka i jest przyczyna poronien.
    Robilas wymaz z antybiogramem? U mnie tez od razu nie zareagowala, ale po zmiane antybiotyku udalo sie wytępić.

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ureaplasmę wyleczyłam na początku roku ale jakieś zapalenie znowu tam jest i nie wiem co robić. Lekarz nie chce mi już osłabiać organizmu antybiotykami i proponuje iui.

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to niestety nie pomoge w tym temacie :( moze sprobuj spytac na watku IUI ?moze ktoras dziewczyna tam miala taka sytuacje

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno zapytam. Dziękuję za odpowiedź:-)

• Justine Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH wrote:
    Ja ureaplasmę wyleczyłam na początku roku ale jakieś zapalenie znowu tam jest i nie wiem co robić. Lekarz nie chce mi już osłabiać organizmu antybiotykami i proponuje iui.

Nie daj się wmanerwować w IUI. Jak masz jakieś zapalanie to insemka nic nie da niestety.
    Spróbuj może skonsultować się z innym lekarzem bo jakaś przyczyna stanu zapalanego MUSI być. Nie robi się po prosto ot tak.

Anatolka lubi tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok zobaczę co teraz lekarz powie. Ja już na początku roku lecząc ureaplasmę zjadłam 15 opakpwań różnych antybiotyków. Dziwne że nie pomogły one na ten przewlekły stan zapalny.

• Justine Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH wrote:
    Ok zobaczę co teraz lekarz powie. Ja już na początku roku lecząc ureaplasmę zjadłam 15 opakpwań różnych antybiotyków. Dziwne że nie pomogły one na ten przewlekły stan zapalny.

Widzę w podpisie to mocno szukasz i bardzo dobrze. A co ten lekarz mówi na przewlekłe zapalenie endometrium?

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z opisu badania histopatologicznego wynika, że zapalenie jest średnioobfite. Lekarz powiedział, że nie chce mi kolejny raz osłabiać organizmu antybiotykami. Twierdzi, że większość zmian zapalnych usunął podczas histeroskopii i rzeczywiście na USG ten obszar jest bardzo malutki. Powiedział też, że nie przeszkadza to w ciąży. Najważniejsze, że wie, co mi jest. Sama nie wiem więc, co o tym myśleć. Zapytam Go jeszcze raz w czwartek. Ufam Mu, bo od samego początku kompleksowo się mną zajął i szukał przyczyny moich niepowodzeń w staraniach. Martwię się jednak, że przy tym zapaleniu, inseminacja nie ma sensu.

• better_angie Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten wątek jest już wymarły ale napiszę :P Jak lekarze doszli u Was do tego, że jest zapalenie endometrium? Jakieś objawy?

36 lat
    Starania od 5 lat
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ