Zarodek dzień 3, pomocy!
-
Witam,
Zamrozili nam wszystkie zarodki w dniu 3, dwa zostały ocenione jako dobre, 4 jako dostateczne.
Jestem już po 5 transferach, 2 z tych transferów były dziwne, mianowicie:
Rozmrozili zarodek dzień przed transferem, zarodek miał 6 komórek, a dzień transfers czyli prawie po 24 godz. dalej miał 6 komórek.
Pierwszy taki transfer nie dał ciąży, teraz miałam drugi więc nie wiem czy się udało czy nie.
Szukałam po internetach informacji na ten temat, ale chyba źle formułuje pytanie, bo nic na temat zarodków dzień 3 nie rozwijających sie po rozmrożeniu , nie znajduje….
Czy któraś z Was wie czy w ogóle powinni mi taki transfer wykonywać ?Mieszkamy w Holandii.
Ja 37l,
AMH 1.63 ug/L
TSH 0.81 mU/L
mąż 36l.
azoospermia, znaleziono w nasieniu parę plamników
FSH 30.7 U/L (norma 1.0-12.0)
TSH 1.30 mU/L
LH 9.0 U/L (norma 1.7-8.6)
proktaktyna 293 mU/L
Testosteron 22.8nmol/L (norma 10.0-30.0)
estradiol 112 pmol/L (norma 28-156)
kariotyp 46XY
WES prawidłowy
ICSI od listopada 2024
14.11.2024 pobranie 12 komórek jajowych, mąż musiał dwa razy oddawać nasienie aby znaleźć wystarczająco plemników aby je zapłodnić.
po 4 dniach zamrożono 5 zarodków i jeden świeży był podany, niestety bez ciąży.
Kolejne 3 transfery zamrożonych zarodków nieudane. -
Mal1988 wrote:Witam,
Zamrozili nam wszystkie zarodki w dniu 3, dwa zostały ocenione jako dobre, 4 jako dostateczne.
Rozmrozili zarodek dzień przed transferem, zarodek miał 6 komórek, a dzień transfers czyli prawie po 24 godz. dalej miał 6 komórek.
Pierwszy taki transfer nie dał ciąży, teraz miałam drugi więc nie wiem czy się udało czy nie.
Szukałam po internetach informacji na ten temat, ale chyba źle formułuje pytanie, bo nic na temat zarodków dzień 3 nie rozwijających sie po rozmrożeniu , nie znajduje….
Czy któraś z Was wie czy w ogóle powinni mi taki transfer wykonywać ?26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
➡️26 dpt ❤
➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
➡️21+0 tcUSG połówkowe 483g. Córeczka❤
➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
➡️USG połówkowe 480 g. dziewczynka ❤️
-
Czy któraś z Was wie czy w ogóle powinni mi taki transfer wykonywać ?
Jak mąż ma azoospermię to bezpieczniej byłoby aby zarodki trzymać do piątej doby. Co by miało odpaść to by odpadło. U nas była azoospermia i do 3 doby wszystko pięknie się rozwijało a w 4 dobie dochodziło do degeneracji i finalnie zawsze mieliśmy 0 zarodków. Obstawiam, za gdybyśmy transferowali wcześniej 3-dniowe to i tak transfery byłyby nie udane. Z perspektywy czasu jestem wdzięczna doktorkowi, że jednak u nich w klinice standard jest, że hodowle zarodków prowadzi się do 5 doby. Oszczędziło nam to dużo czasu choć bardzo bolało jak nie było zarodków.Czynnik męski:
3 procedury in vitro, 2 pierwsze - 0 zarodków, przy 3 decyzja - korzystamy z nasienia dawcy. Uzyskano 3 zarodki ❄️❄️❄️
Dwie dziewczynki na stanie 🥰 ❤️❤️
1 transfer 3.2.2. - 🥰 córcia z lutego 2020 r.
2 transfer 3.2.2. - 🥰 córcia z czerwca 2024 r.
Ostatnia kruszynka na zimowisku ❄️ -
Czy któraś z Was wie czy w ogóle powinni mi taki transfer wykonywać ? -
Małe marzenia wrote:Hej, mogę zapytać o korzystanie z nasienia dawcy, Jak mąż czy dziewczynki są podobne? Jak rodzina reaguje czy zauważają podobieństwo? Jestem w podobnej sytuacji i zaczęłam stymulację.
U mnie dwie córki z nasienia dawcy. Obie wypisz wymaluj podobne do mnie. Druga córka praktycznie moja kopia. Usta po dawcy ale tak nam się poszczęściło, że podobny kształt jak u męża. My nikomu z rodziny nie mówiliśmy. Nikt nie wie o dawcy a każdy znajdował jakieś podobieństwo naszych córek do taty. W pierwszej ciąży, po tych wszystkich przejściach tak byłam tym in vitro zmęczona, że już wygląd nie miał dla mnie znaczenia. Trochę pod koniec ciąży zastanawiałam się jak to będzie ale od razu oboje zakochaliśmy się w naszej córci jak się urodziła. Przy drugiej córce też zastanawiałam się jak to będzie ale znów nam się poszczęściło i mamy mini kopię mnie 🙃 Nawet jakby dziecko nie było podobne do mnie to byśmy mówili, że dziecko jest podobne do mojej nieżyjącej babci. Nikt jej nie widział to każdy by uwierzył z rodziny męża.Furioza lubi tę wiadomość
Czynnik męski:
3 procedury in vitro, 2 pierwsze - 0 zarodków, przy 3 decyzja - korzystamy z nasienia dawcy. Uzyskano 3 zarodki ❄️❄️❄️
Dwie dziewczynki na stanie 🥰 ❤️❤️
1 transfer 3.2.2. - 🥰 córcia z lutego 2020 r.
2 transfer 3.2.2. - 🥰 córcia z czerwca 2024 r.
Ostatnia kruszynka na zimowisku ❄️ -