X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną zastrzyki puregonem
Odpowiedz

zastrzyki puregonem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem stymulowana puregonem do wskazania dnia współżycia, mam PCO, dostałam dawke 75j od 3dc codziennie, dzisiaj 9dc na usg miałam 6 pęcherzyków o wielkości 9-10mm, moja Pani doktor powiedziała, że jak w poniedziałek na monitoringu wszystkie będą większe, to przerywamy stymulację. Oczywiście jasna spraw.
    Chciałam Was zapytać (może któraś zasieje trochę optymizmu), czy zdarzyło się Wam sytuacja, że było więcej pęcherzyków, a w pewnym momencie przestały rosnąć?

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 21:28

• Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariinkaa dziękuje Ci za odpowiedź, podniosłam mnie na duchu :) jutro mam jeszcze wziąć ostatni zastrzyk i czekam z niecierpliwością na poniedziałek.

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam temat. W następnym cyklu będę brała puregon. I tu parę pytań jaki jest koszt tego cuda? Czy przy zskupie dostanę pen do zastrzyków?

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie we wszystkich aptekach. Ja jak kupowalam to poprosilam i dostalam, ale dla dzoewczyny ktora stala za mna w kolejce juz nie miala pena

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz jestem na puregonie, dzisiaj idę na usg. Z tego co wiem, ten lek trudno dostać. U mnie dostałam informację do której apteki iść i wszystko dostałam bez problemu.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ