X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Zespół hiperstymulacji przy potwierdzonej ciąży
Odpowiedz

Zespół hiperstymulacji przy potwierdzonej ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że temat się przewijał, ale albo bardzo dawno, albo nie znalazłam odpowiedzi konkretnych.
    Jak długo to u Was trwało i jaki miało przebieg? Kończyło się szpitalem?
    Jestem po IUI, miałam 5 pęcherzyków, rozszalało się ich więcej i od 5 dni rozkręcał mi się zespół hiper. Brzuch mam wielkie jakbym była w 6 miesiącu, ledwo chodzę, dostałam clexane, dupka 3x2 i jeszcze progesteron dopochwowy ( coś na C też) i tyle. Dr powiedział że rosnąca beta może podkręcać hiperst.
    Jak długo trwało to u Was? Zagroziło ciąży?

7u229jcgzsq578gy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tak mam niestety. Dodam Cię na priv

• Marilen Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomiZ wrote:
    Hej ja tak mam niestety. Dodam Cię na priv

Oki, idę

7u229jcgzsq578gy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Oki, idę
    Jak się czujesz? Jesteś w szpitalu??

• Marilen Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Jak się czujesz? Jesteś w szpitalu??

Nie nie. Czuję się różnie. Ale brzuch nie maleje. Zastrzyki w brzuch bardzo bolą, bo brzuch jest twardy jak kamień. Nie wiem czy nie powinnam dostać na to czegoś więcej niż hurtowych ilości progesteronu dopochwowo i doustnie i tych zastrzyków przeciwzakrzepowych. Nie dostałam każdych wskazań co jeść czego nie. Po weekendzie wybieram się do lekarza. Niech sprawdzi co tam się dzieje. Mam dość...

7u229jcgzsq578gy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Nie nie. Czuję się różnie. Ale brzuch nie maleje. Zastrzyki w brzuch bardzo bolą, bo brzuch jest twardy jak kamień. Nie wiem czy nie powinnam dostać na to czegoś więcej niż hurtowych ilości progesteronu dopochwowo i doustnie i tych zastrzyków przeciwzakrzepowych. Nie dostałam każdych wskazań co jeść czego nie. Po weekendzie wybieram się do lekarza. Niech sprawdzi co tam się dzieje. Mam dość...
    Kurczę współczuję :( Ty do Macierzyństwa chodzisz tak? Czy do Parens?
    Dietę zastosuj taką jak dziewczyny pisały: dużo białka i wody czyli kurczak z ryby itd. Ja bym chyba na Twoim miejscu już dawno na pogotowie z tym pojechała skoro nie ma żartów

• Marilen Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Kurczę współczuję :( Ty do Macierzyństwa chodzisz tak? Czy do Parens?
    Dietę zastosuj taką jak dziewczyny pisały: dużo białka i wody czyli kurczak z ryby itd. Ja bym chyba na Twoim miejscu już dawno na pogotowie z tym pojechała skoro nie ma żartów

Tak, Parens. Właśnie unikam szpitala, bo dziecko w domu jedno. w pon wybiorę się do Kliniki zobaczę czy coś się zmienia w środku. Najgorsze, że przy ciąży niewiele mogą zrobić :/

7u229jcgzsq578gy.png
  • mamaporaz2 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Tak, Parens. Właśnie unikam szpitala, bo dziecko w domu jedno. w pon wybiorę się do Kliniki zobaczę czy coś się zmienia w środku. Najgorsze, że przy ciąży niewiele mogą zrobić :/

Ja miałam hiperke po stymulacji do Ivf na początku ciąży. Fakt objawy nieciekawe ale puściło samo około 11tygodnia. Trzeba zacisnąć zęby i przeczekać. Z ciąża wszystko było ok, poza tym, że synek ma spodziectwo, a to podobno jest związane z hormonami. Tak więc nie wiem czy nie od tej hiperki i mega wysokich estrogenów...ale tego nikt nie powie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A żadna z Was nie brała Dostinexu może?

• mamaporaz2 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomiZ wrote:
    A żadna z Was nie brała Dostinexu może?
    A można w ciąży? Ja brałam przed ciążą w ciąży miałam natychmiast odstawic

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie teoretycznie nie można. Ja niebralam nigdy wcześniej ale dostałam na HSSO 1 tabletkę dziennie . W szpitalu również potwierdzili ze muszę brać..Podobno zmniejsza objawy i faktycznie ze mną jest duuuzo lepiej. Ale b się boje ze złe to wpłynie na rozwój dzidziusia :(

• mamaporaz2 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomiZ wrote:
    No właśnie teoretycznie nie można. Ja niebralam nigdy wcześniej ale dostałam na HSSO 1 tabletkę dziennie . W szpitalu również potwierdzili ze muszę brać..Podobno zmniejsza objawy i faktycznie ze mną jest duuuzo lepiej. Ale b się boje ze złe to wpłynie na rozwój dzidziusia :(
    Myślę że lekarze wiedzą co robią

DomiZ lubi tę wiadomość

• Marilen Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. U mnie już trochę lepiej. Brzuch nadal duży, ale mogę chodzić itd
    Docent nie przepisał mi dostinexu ze wzgl.na szkodliwość w ciąży, ale dzisiaj na kontroli u innej młodszej lekarki dostałam reckę na ten dostinex. Jednak raczej go nie wykupię i nie wezmę. Bo rozumiem, że to ma objawy leczyć prawda? Dałam radę przez najgorszy tydzień to teraz już powinno być z górki. Nie chcę teg brać.

U mnie natomiast dzisiaj pokazały się dwa pecherzyki ciążowe w usg . Prawie spadłam z fotela

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 20:40

7u229jcgzsq578gy.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ