❄️🤍 Zimowe cuda po IVF 🤍❄️ Będę mamą na przełomie✨️2026/2027✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dzisiaj rozpoczęcie 3 trymestru za to z jakim przytupem… skończyło się na telefonie do szpitala. Dostałam tak koszmarnego bólu głowy że myślałam że mi głowę rozsadzi. Przespałam dwie godziny w nocy, obudziłam męża żeby poszedł poszukać ciśnieniomierza. Wyszło mi solidnie podwyższone ciśnienie i już się bałam że preeklampsja. Wywietrzyłam się trochę na świeżym powietrzu, napiłam wody poleżałam i mi ciśnienie spadło. Ale mimo to dzwoniłam do szpitala spytać się co robić, skończyło się na 1000 mg paracetamolu i wietrzeniu sypialni, nadal nie mogę spać. Ale przynajmniej ciśnienie spadło 🙏.
Jestem zszokowana ogólnie bo ja całe życie miałam za niskie ciśnienie wręcz, nigdy wysokie, w prenatalnych ryzyko preeklampsji wyszło mi bardzo niskie, a chyba 3 tygodnie temu na wizycie wyszło mi pierwszy raz w życiu wyższe ciśnienie. Trochę się zestresowałam bo też na jesiennym wątku dziewczyna myślała że ma jedną dolegliwość trafiła do szpitala, okazało się że podejrzewany przez nia problem wykluczyli ale ze względu na ciśnienie została na oddziale… więc zaczęłam też badać i pierwszy raz kupiłam porządny ciśnieniomierz. Właśnie się przydał. Przy pierwszym pomiarze byłam już zestresowana że czeka nas niedziela w szpitalu ale zleciało ciśnienie… 😵💫😵💫. Masakra w życiu bym nie podejrzewała że będę mieć problemy z ciśnieniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 05:08
-
@ Alina Malina dobrze, że fałszywy alarm z ciśnieniem 🤞🏻
Dołączam dzisiaj do klubu „nie mogę spać”. U mnie z kolei dzisiaj tak zgaga dała popalić, że nie śpię od 3. Tylko leżenie na lewym boku pomagało, a jak tylko się lekko przesunę to dramat jakiś. No i jak już całkiem odrętwiała się zrobiłam i nie mogłam w tej pozycji leżeć to koniec spania 😓👩 '96
PMOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
profile ANA + ‼️cross 19,8% allo 30%
kariotypy ✅ mutacja MTHFR homozygotyczna
kir Bx obecny tylko 2DS1
histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
🧑 '96
astenoteratozoospermia
starania od 09.2023
2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
09.2025 I IVF - 4 ❄️❄️❄️❄️
I-III FET - beta <0,1
20.04. IV FET ✨🤞🏻🍀(+metypred, accofil)
8dpt - 155 10dpt - 364 12dpt- 825 16dpt- 4039
21dpt- 19 104🥹 24dpt (6+1)CRL 0,46cm i 💓
8+0 CRL 1,67cm FHR 160bpm 11+4 5,2cm
felia test 🩵 I prenatalne 7,5cm
15+4 165g bobasa II prenatalne 475g

-
Gratuluję połowinek !

Jestem dwa tygodnie za Wami
Co niedziela , przekręcam licznik!
Alina! Dobrze że wszytsko się dobrze skończyło i że sprawdzasz! Ja miałam w pierwszym trymestrze sporo wahań, teraz się uspokoiło. Ale ze względu na wiek i wagę Gin każe mi dwa razy dziennie mierzyć i pisać ( zapominam). Ciąże z IVF mają wyższe ryzyko eklampsji. Od 16 tyg biorę Acard.
Lekarka mi powiedziała że jak mam górne powyzej 160 - jechać na izbę, ból głowy, zaburzenia widzenia, też są sygnałem alarmowym.
Alina Malina lubi tę wiadomość
45l
Ja : AMH 0,75
hormony ok, endometrium ok, adenomioza naprzedniej ścianie, mało objawowa.
Immunologia nieznana.
45 On: wszystko ok
Kariotyp OK
V 2024 7 tydz biochem naturals
XII 2024 15 tydz, t21, terminacja naturals
2025 czekam na cud
2026 Cuda się nie dzieją, działamy
26 styczeń czekamy na KD w WCLN
10.04.2026 Prague Fertility center
Dawczyni 23 lata, potwierdzona płodność.
12.04 7 rozwijających się zarodeczków
16.04 6 dotarło do blastocysty i poszło do PGTA
11.05 6 zdrowych zarodków po PGTa
22.05 pierwszy tranfer
26.05 7,9 BHCG prog 22,8
29.05 82 bHCG prog 15
2.06 523 Bhcg prog 19
5.06 1805 Bhcg prog 22
11.06 14700 bhcg prog 20
21dpt jest 🫀
12+3 PAPPA zdrowe 6 cm człowieka 70% Bolek
13+3 schodzę z hormonów

-
Współczuję bólu głowy i stresu. Dobrze, że zadzwoniłaś i że ciśnienie spadło. A jak z bólem głowy, przeszło?Alina Malina wrote:U mnie dzisiaj rozpoczęcie 3 trymestru za to z jakim przytupem… skończyło się na telefonie do szpitala. Dostałam tak koszmarnego bólu głowy że myślałam że mi głowę rozsadzi. Przespałam dwie godziny w nocy, obudziłam męża żeby poszedł poszukać ciśnieniomierza. Wyszło mi solidnie podwyższone ciśnienie i już się bałam że preeklampsja. Wywietrzyłam się trochę na świeżym powietrzu, napiłam wody poleżałam i mi ciśnienie spadło. Ale mimo to dzwoniłam do szpitala spytać się co robić, skończyło się na 1000 mg paracetamolu i wietrzeniu sypialni, nadal nie mogę spać. Ale przynajmniej ciśnienie spadło 🙏.
Jestem zszokowana ogólnie bo ja całe życie miałam za niskie ciśnienie wręcz, nigdy wysokie, w prenatalnych ryzyko preeklampsji wyszło mi bardzo niskie, a chyba 3 tygodnie temu na wizycie wyszło mi pierwszy raz w życiu wyższe ciśnienie. Trochę się zestresowałam bo też na jesiennym wątku dziewczyna myślała że ma jedną dolegliwość trafiła do szpitala, okazało się że podejrzewany przez nia problem wykluczyli ale ze względu na ciśnienie została na oddziale… więc zaczęłam też badać i pierwszy raz kupiłam porządny ciśnieniomierz. Właśnie się przydał. Przy pierwszym pomiarze byłam już zestresowana że czeka nas niedziela w szpitalu ale zleciało ciśnienie… 😵💫😵💫. Masakra w życiu bym nie podejrzewała że będę mieć problemy z ciśnieniem.
Mimo tego wejścia z przytupem, gratuluję III trymestru 🙂🤗 to już ostatnia prosta 🥳
Starania od 2020
👱♀️ 32 🙋♂️ 36
3 IUI ❌
1 IVF VII'24 1x ❄️ 2BB ❌️
2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️
3 IVF długi protokół XII'24, 3❄️ ❌️❌️❌️
4 IVF długi protokół XII'25, 5❄️
Wdrożone leczenie immuno ⬆️
01.04.2026 Transfer 4AA ✅️🍀
Beta hcg:
8 dpt 113;
10 dpt 315;
12 dpt 539;
15 dpt 1689;
7w5d ❤️
11w6d I USG prenatalne zdrowa dzidzia
18w6d zdrowa dziewczyna 🩷

Pierwsza beta, pierwsza ciąża... po 6 latach 🍀🤰 -
Alina Malina wrote:U mnie dzisiaj rozpoczęcie 3 trymestru za to z jakim przytupem… skończyło się na telefonie do szpitala. Dostałam tak koszmarnego bólu głowy że myślałam że mi głowę rozsadzi. Przespałam dwie godziny w nocy, obudziłam męża żeby poszedł poszukać ciśnieniomierza. Wyszło mi solidnie podwyższone ciśnienie i już się bałam że preeklampsja. Wywietrzyłam się trochę na świeżym powietrzu, napiłam wody poleżałam i mi ciśnienie spadło. Ale mimo to dzwoniłam do szpitala spytać się co robić, skończyło się na 1000 mg paracetamolu i wietrzeniu sypialni, nadal nie mogę spać. Ale przynajmniej ciśnienie spadło 🙏.
Jestem zszokowana ogólnie bo ja całe życie miałam za niskie ciśnienie wręcz, nigdy wysokie, w prenatalnych ryzyko preeklampsji wyszło mi bardzo niskie, a chyba 3 tygodnie temu na wizycie wyszło mi pierwszy raz w życiu wyższe ciśnienie. Trochę się zestresowałam bo też na jesiennym wątku dziewczyna myślała że ma jedną dolegliwość trafiła do szpitala, okazało się że podejrzewany przez nia problem wykluczyli ale ze względu na ciśnienie została na oddziale… więc zaczęłam też badać i pierwszy raz kupiłam porządny ciśnieniomierz. Właśnie się przydał. Przy pierwszym pomiarze byłam już zestresowana że czeka nas niedziela w szpitalu ale zleciało ciśnienie… 😵💫😵💫. Masakra w życiu bym nie podejrzewała że będę mieć problemy z ciśnieniem.
Chciałam polubić z okazji wejścia w 3 trymestr, ale później przeczytałam resztę. Bardzo współczuję
Ja miewam takie bóle głowy, więc rozumiem strach.
Dobrze, że skończyło się na strachu. Trzymam kciuki, by ten ból głowy więcej nie wrócił. Oczywiście gratuluję wejścia w 3 trymestr 🥰
-
Alina Malina dobrze, że się dobrze skończyło! Ale pewnie najadłaś się strachu…
Też dołączam do klubu nieprzespanych nocy. Coraz ciężej mi się wygodnie ułożyć w łóżku, szczególnie że w tym tygodniu jesteśmy poza domem i nie wzięłam ze sobą poduszki ciążowej. Do tego wstaje do toalety 2-3 razy 🤦♀️ Zawsze miałam hiper mocny pęcherz, a w ciąży jestem słabiakiem w tym temacie.Starania od sierpnia 2023
🪄AMH: 2,45
🪄 HSG ✅ oba jajowody drożne
🪄 Torbiel prawego jajnika 24 mm, mięśniak 10 mm
Diagnoza: bezpłodność idiopatyczna
IUI x3 (letrozole+ovitrelle)
05.25 r. ❌ 06.25 r. ❌ 07.25 r. ❌
I PROCEDURA 🍀
2 prawidłowe zarodki 4.1.1 i 5.1.2. 🐥
30.08.25 I transfer (świeży) 🐥 4.1.1.
ciąża zatrzymana 9+0 💔
24.01. II transfer 🐥 5.1.2.
Beta 10 dpt 0 ❌
II PROCEDURA 🍀
1 zarodek z 3 doby, 1 blastocysta z 5 doby
20.04.26 III transfer (świeży) 🐥
7 dpo ⏸️ - przyrosty bety w normie❣️ 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

-
Matko biedna ;( to byłam ja dwa tygodnie temu zanim zaczęłam brać omeoprazolmerci wrote:@ Alina Malina dobrze, że fałszywy alarm z ciśnieniem 🤞🏻
Dołączam dzisiaj do klubu „nie mogę spać”. U mnie z kolei dzisiaj tak zgaga dała popalić, że nie śpię od 3. Tylko leżenie na lewym boku pomagało, a jak tylko się lekko przesunę to dramat jakiś. No i jak już całkiem odrętwiała się zrobiłam i nie mogłam w tej pozycji leżeć to koniec spania 😓
mi nie przeszła zgaga sama z siebie tylko zaczęłam brać leki. Odespałaś coś ?
-
Agaat wrote:Alina Malina dobrze, że się dobrze skończyło! Ale pewnie najadłaś się strachu…
Też dołączam do klubu nieprzespanych nocy. Coraz ciężej mi się wygodnie ułożyć w łóżku, szczególnie że w tym tygodniu jesteśmy poza domem i nie wzięłam ze sobą poduszki ciążowej. Do tego wstaje do toalety 2-3 razy 🤦♀️ Zawsze miałam hiper mocny pęcherz, a w ciąży jestem słabiakiem w tym temacie.
O tak gdyby nie poduszka ciążowa to ja nie wiem co by było
Dziękuję wam wszystkim za dobre słowo ❤️🙏. Już na szczęście najgorszy ból minął jakoś po 6 zasnelam i po 10 się obudziłam wiec cos tam odespałam.
OlaMonola a mierzysz rano i wieczorem czy jak? Ja mierze wieczorem i mam taka opcje że maszynka robi trzy pomiary pod rząd i wyciaga średnią -
Oj, biedne jesteście!
Ja chyba za Was wszystkie spałam dziś, bo wstyd napisać, ile godzin... szok po prostu. Aż pomyślałam, że musiałam być odwodniona, by tyle czasu bez toalety wytrzymać to aż dziwne:o
Skończyłam 16tc i dziś przypomniałam sobie, że miałam rozpocząc suplementację żelaza 30 mg (normalnie w prenatalu czy innym podobnym).
Na badaniach po 14tc ferrytyna wyszła 42, hemoglobina 13,9, więc wskazania ze względu na ferrytynę i duze spadki w historii IV są.
Problem jest taki, że dziś to ja bardziej boję się zaparcia (nie mogę mieć po dwóch zabiegach szycia tyłka;)) Dupne problemy, o których pisałam, powoli dobrzeją. Podrażnienia i hemoroida już nie ma, ale typy kupy są jeszcze niezadawalające. Chciałabym przeczekać jeszcze z 3-4 dni, by dojść do siebie i dopiero wtedy włączyć żelazo. Czy myślicie, że to jest ok pomysł? Jak tam Wasze przygody z żelazem/ferrytyną/hemoglobiną?
Wyjaśnię jeszcze, że dzisiejsze spanie to pourlopowe, nie takie zmęczeniowe, jak przy beznadziejnej ferrytynie...👩🏻38 👦🏻38
06.2024 💔 poronienie 6+4
ja: amh 2,47-2,76, IBS
✔️kariotypy, protrombina, V Leiden, ANA3, białko C i S
❌F5 R2 hetero, MTHFR homo, PAI-1 hetero
on:✔️kariotypy, fragmentacja, HBA, ilość,🔻ruchliwość, budowa
I IV ICSI 09.2025
punkcja: 6 🟡4🥚2❄️5AB, 5AB, pgt-a: 1❌, 1🤔
11.2025 transfer 5AB❄️ mozaika30% 💔5+3
II IV IMSI 01.2026
punkcja: 9🟡6🥚1❄️5AB, pgt-a: 1❌ ferrytyna:18
III IV PICSI 03.2026 +on💊: resveratrol, Q10, vit. C, tran
punkcja: 9🟡5🥚5❄️pgt-a: 2✔️3❌ ferrytyna:51