X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Zmiana kliniki - co polecacie?
Odpowiedz

Zmiana kliniki - co polecacie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aniela525 Nowa

Wysłany: 28 czerwca, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

jestem tu nowa i potrzebuję Waszych porad w kontekście zmiany kliniki i wyboru lekarza.
    Jestem po pierwszym transferze świeżego zarodka w Novum w Warszawie.
    Transfer niestety nieudany, beta 0,1 w 10DPT. Wspólnie z mężem nie czujemy się wystarczająco zaopiekowani przez naszą lekarkę. Jest bardzo chaotyczna, musimy sami wyciągać z niej informacje odnośnie wszystkich procedur.
    Zastanawiamy się z mężem nad kliniką Bocian w Warszawie- czy możecie polecić Nam sprawdzonego lekarza?

• stussy Debiutantka

Wysłany: 30 czerwca, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, a powiesz proszę, kto Cie prowadzi?

Grażyna lubi tę wiadomość

• Grażyna Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem Ci, że moja koleżanka teraz jest w Bocianie. Ma 40 lat, więc "klient" chyba wymagający indywidualnego podejścia. Niestety nikt się nią jakoś specjalnie nie przejmuje. Ja byłam u dr Niemoczyńskiego raz, ale też nie byłam zadowolona. Zbył mnie zupełnie i uznał, że jestem przewrażliwiona, powinnam wrócić do starań naturalnych i za młoda jestem na takie rzeczy. Dziś kilka lat po tym chciałabym nawet go zapytać, czy nie jest mu wstyd, że mnie tak wtedy potraktował.
    Nie jestem wielką fanką Invimedu, bo tam mi się nie udało i byłam już zmęczona, ale mimo wszystko dr Czekańska Rawska jest moim zdaniem godna polecenia. Z resztą po latach udało się u niej koleżance mojej koleżanki.
    Ja byłam u niej na końcu już i miałam dość po prostu ich wszystkich. Ale z dr Czekańska jest kontakt telefoniczny, myśli też o suplementach, psychologu. Kombinuje. Jest trochę roztrzepana, ale widać że się stara.
    Jej mąż z kolei konkretniejszy, też dobry kontakt telefoniczny, ale mniej empatyczny moim zdaniem. Na moje pytania "co dalej" odpowiadał, że transferować do skutku. Byłam już na skraju zmęczenia i odeszłam. Może gdyby poświęcili mi czas i bardziej przegadali, czemu ich zdaniem jest tak, a nie inaczej, to bym została.
    Powodzenia!

Aniela525 lubi tę wiadomość

---> 1 rok starań naturalnych
    ---> UCZKiN
    3 x IUI ☹️
    ---> INVIMED
    I procedura ivf (prot.krótki) - 2 zarodki 3dniowe, świeży cykl, beta 0 ☹️, zmiana lekarza
    II procedura ivf (prot.długi ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 5 blast.)
    1. Beta 0 ☹️
    2. Biochem ☹️
    3. Poronienie w 7tc.💔
    4. Biochem ☹️
    5. Biochem ☹️, zmiana lekarza
    6. Beta 0 ☹️, zmiana lekarza
    III procedura ivf (prot.krótki poprzedzony orgalutranem), 35 lat i spadek AMH do 1,00, zero zarodków (3 komórki z czego 1 zapłodniona, zarodek przestał się rozwijać po 3 dobie)
    ---> NOVUM histeroskopia u dra Dońca

💃
    CD138 ok ✅️
    Jajowody drożne ✅️
    KIRy ✅️
    panel ANA i ENA ✅️
    Zespół antyfosfolipidowy ✅️
    Kariotypy ✅️
    Własne cykle✅️
    Grubość endometrium ✅️
    Tarczyca ✅️
    Celiakia, Trombofilia ✅️
    Cross match 23,5%❓️
    Adenomioza ❌️
    CD56: 78/1 (60/1 - dodatni) ❓️

🏃‍♂️
    Fragmentacja 9%
    Nieprawidłowa budowa
  • kon.iza Debiutantka

Wysłany: 2 lipca, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o opiekę, to mogę polecić Fertinę na Dzikiej i szczególnie dr Alicję.
    Efektów na razie nie mamy, więc się nie wypowiem, ale podoba mi się schemat działania, wiem jaki jest plan, zawsze wychodzę z kartką rozpisaną co się będzie w kolejnych dniach działo itd. Pielęgniarki zawsze upewniają się, że wiem jak zaaplikować zastrzyki itd.
    Dr jest bardzo konkretna, wali prosto z mostu.

👱🏼‍♀️ 28
    Hashimoto
    AMH 0,94 😥

🙍‍♂️29
    Ciężka oligoterazoospermia

Krótki protokół ICSI
    28.05.2025 punkcja
    3 pęcherzyki, 1 komórka, 0 zarodków❌

2 krótki protokół ICSI
    18.06.2025 punkcja
    7 pęcherzyków, 4 komórki, 1 zarodek🥚
    23.06.2025 Transfer
    02.07 beta dla kliniki >2,3 😥 ❌
  • Helloworld1 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniela525 wrote:
    Cześć,

jestem tu nowa i potrzebuję Waszych porad w kontekście zmiany kliniki i wyboru lekarza.
    Jestem po pierwszym transferze świeżego zarodka w Novum w Warszawie.
    Transfer niestety nieudany, beta 0,1 w 10DPT. Wspólnie z mężem nie czujemy się wystarczająco zaopiekowani przez naszą lekarkę. Jest bardzo chaotyczna, musimy sami wyciągać z niej informacje odnośnie wszystkich procedur.
    Zastanawiamy się z mężem nad kliniką Bocian w Warszawie- czy możecie polecić Nam sprawdzonego lekarza?

Hej. Ja ze swojej strony może podpowiem lekarza w Novum- dr Jozwiaka. Mnie skutecznie poprowadził 2 lata temu już. Jest często w klinice, poświęcał mi wystarczająco dużo czasu. Zaufaliśmy mu- mimo że przy pierwszej procedurze nie było nawet co pobierać, to w ogóle nie myśleliśmy o zmianie lekarza. Konkretny i rzeczowy. Dr zaproponował całkiem inne leczenie i pyklo. A dodam tylko, że miałam praktycznie do zera wyczerpaną rezerwę jajnikową i wysokie FSH.
    Może pogadajcie z nim i złapiecie wspólny język.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 09:31

👄 niskie AMH,podwyższone FSH
    Diagnoza: nieadekwatna do wieku rezerwa jajnikowa, początki endometriozy
    Rozpoznanie: 06.23
    I procedura: 08.23, puste pęcherzyki
    II procedura: 11.23, 2 dojrzałe komórki, jeden zarodek 3 dniowy, transfer 12.23
    🤰dwie kreski: 27.12.23
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ