X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Zmiana kliniki na Śląsku
Odpowiedz

Zmiana kliniki na Śląsku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • azja87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

widziałam podobne wątki dotyczące innych części Polski, a ja jestem zainteresowana ewentualnie zmianą Kliniki w obrębie Śląska, być może Czechy.

Leczymy się w Gyncentrum w Katowicach, ale jesteśmy już po trzech nieudanych procedurach (generalnie za każdym razem po stymulacji uzyskiwaliśmy mało komórek, a po PGT-A część zarodków okazywała się chora) w tym dwóch nieudanych transferach. Została nam ostatnia procedura z programu rządowego i nie wiemy z partnerem co zrobić - czy zostać w naszej klinice, czy jednak poszukać jakiegoś innego miejsca, gdzie może znajdą na nas inny pomysł.

Osobiście, jak tak tutaj czytam, to mam wrażenie że w Gyncentrum w Katowicach nie robią prawie żadnych badań "na bieżąco" - np. AMH mam sprzed pierwszej procedury i mimo że jesteśmy po trzeciej to nikt nie zarekomendował jego powtórzenia (sama biorąc tonę leków to na stymulację, to przed transferem nie chce ich robić, bo wiem że mogą odbiegać od rzeczywistych właśnie z tego powodu).

Nie pamiętam już kiedy jakiś hormon mi badali.

Więc generalnie, czy jakieś miejsce możecie polecić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia, 09:22

Ona: rocznik 87
    On: rocznik 74
    AMH: 1,0
    IUI x 2 - nieudane,
    Od 10.2024 w trakcie in vitro - 1 stymulacja 10.2024: ❄️❄️ (jeden prawidłowy po PGT-A), transfer nieudany, 2 stymulacja 02.2025: LLM ❄️, ❄️ nieprawidłowy, transfer nieudany, 3 stymulacja 07.2025 -❄️❄️ oba nieprawidłowe po PGT-A
  • Pyniek90 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u kogo się leczycie w Gyncentrum?
    Ja byłam w Invimed i przeniosłam się do Gyncentrum i mam wrażenie, że więcej badań zleconych miałam tutaj niż w Invimed. A pytaliście lekarza co jeszcze możecie zbadać? W Gyncentrum jest immunolog, może warto się ten skonsultować?

35 💃34🕺
    AMH 4,5

1️⃣ procedura IVF 11 oocytów-> 9 dojrzałych -> 3 zapłodnione -> 1 zarodek 5BB
    Beta
    5dpt 6.6, 7dpt 8.4, 9dpt 5.5 😥

2️⃣ procedura IVF 18 oocytów -> 6 dojrzałych i zapłodnionych-> 4AA x❄️❄️❄️ 4BB x ❄️❄️ -> PGT-A ⏳
  • azja87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyniek90 wrote:
    A u kogo się leczycie w Gyncentrum?
    Ja byłam w Invimed i przeniosłam się do Gyncentrum i mam wrażenie, że więcej badań zleconych miałam tutaj niż w Invimed. A pytaliście lekarza co jeszcze możecie zbadać? W Gyncentrum jest immunolog, może warto się ten skonsultować?

Jesteśmy u dr Mercika.

Sami dzisiaj zapisaliśmy się na wrzesień do immunologa, ale mimo naszych pytań wczoraj co jeszcze warto, można zrobić sugestii pod kątem immunologa nie było. W ogóle było takie powiedzenie, że właściwie to nic nie robić więcej, zrobić przerwę i wrócić ...Żadnych hormonów, AMH, nic nie sprawdzić.

Przed trzecią procedurą mieliśmy rozpisane dodatkowe badania, ale to typu fertigen itp. ale żadnych sprawdzających gospodarkę hormonalną itp.

U dr Gajewskiej dostaliśmy jakieś dodatkowe suplementy i pomysł na 4 rundę, ale nie rozwiało to naszych wątpliwości. One nie rodzą się chyba z samej kliniki jako takiej chociaż opisane wcześniej zastrzeżenia nie dają takiego poczucia, że jest robione wszystko, ale bardziej z faktu że po trzech nie udanych procedurach na pewno można coś jeszcze zrobić - nie mamy ani AMH najniższego, ani nasienia najgorszego i skoro jedna czy druga opcja nie zadziałały to próbujmy coś innego, a tutaj ... trochę jakbyśmy mieli zrobić to samo i oczekiwać na inny rezultat.

Pyniek90 lubi tę wiadomość

IUI x 2 - nieudane,
    Od 10.2024 w trakcie in vitro - 1 stymulacja 10.2024: ❄️❄️ (jeden prawidłowy po PGT-A), transfer nieudany, 2 stymulacja 02.2025: LLM ❄️, ❄️ nieprawidłowy, transfer nieudany, 3 stymulacja 07.2025 -❄️❄️ oba nieprawidłowe po PGT-A
  • Pyniek90 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azja87 wrote:
    Jesteśmy u dr Mercika.

Sami dzisiaj zapisaliśmy się na wrzesień do immunologa, ale mimo naszych pytań wczoraj co jeszcze warto, można zrobić sugestii pod kątem immunologa nie było. W ogóle było takie powiedzenie, że właściwie to nic nie robić więcej, zrobić przerwę i wrócić ...Żadnych hormonów, AMH, nic nie sprawdzić.

Przed trzecią procedurą mieliśmy rozpisane dodatkowe badania, ale to typu fertigen itp. ale żadnych sprawdzających gospodarkę hormonalną itp.

U dr Gajewskiej dostaliśmy jakieś dodatkowe suplementy i pomysł na 4 rundę, ale nie rozwiało to naszych wątpliwości. One nie rodzą się chyba z samej kliniki jako takiej chociaż opisane wcześniej zastrzeżenia nie dają takiego poczucia, że jest robione wszystko, ale bardziej z faktu że po trzech nie udanych procedurach na pewno można coś jeszcze zrobić - nie mamy ani AMH najniższego, ani nasienia najgorszego i skoro jedna czy druga opcja nie zadziałały to próbujmy coś innego, a tutaj ... trochę jakbyśmy mieli zrobić to samo i oczekiwać na inny rezultat.

A robiliście biopsję endometrium? Ja na pewno będę robić przed transferem bo przy zapaleniu nie zawsze są objawy. Kurczę ale tak jak mówisz to powinny być sugestie lekarza a nie ludzi na grupie. Wiem, że dużo osób jest zadowolonych z Bociana, mam nawet jedną koleżankę której się tam udało. Niestety nie badają tam zarodków.

35 💃34🕺
    AMH 4,5

1️⃣ procedura IVF 11 oocytów-> 9 dojrzałych -> 3 zapłodnione -> 1 zarodek 5BB
    Beta
    5dpt 6.6, 7dpt 8.4, 9dpt 5.5 😥

2️⃣ procedura IVF 18 oocytów -> 6 dojrzałych i zapłodnionych-> 4AA x❄️❄️❄️ 4BB x ❄️❄️ -> PGT-A ⏳
  • azja87 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyniek90 wrote:
    A robiliście biopsję endometrium? Ja na pewno będę robić przed transferem bo przy zapaleniu nie zawsze są objawy. Kurczę ale tak jak mówisz to powinny być sugestie lekarza a nie ludzi na grupie. Wiem, że dużo osób jest zadowolonych z Bociana, mam nawet jedną koleżankę której się tam udało. Niestety nie badają tam zarodków.

Nie robiliśmy, ale również nikt nam nawet o tym nie wspomniał. Mieliśmy sugestie dot. laparoskopii pod katem endometriozy, ale ostatecznie wskazali, że możemy to zamienić na tabletki.

Wydaje mi się, że zarówno my (ja i partner), jak i lekarze identyfikujemy te najsłabsze punktu naszej sytuacji - mało komórek (jak już są to się zapładniają i zarodki powstają), duża liczba niepoprawnych genetycznie zarodków. Więc generalnie wiemy gdzie tutaj działać, ale jakby nie ma informacji zwrotnej ze strony kliniki - co zrobić więcej, inaczej itp.

IUI x 2 - nieudane,
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ