X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Znieczulenie do punkcji jajników
Odpowiedz

Znieczulenie do punkcji jajników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie miałyscie znieczulenie do punkcji jajników? Byłyście intubowane czy znieczulenie ogolne bez intubacji czy jeszcze inne?

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez intubacji. Wiem ze dostałam jakiś środek dożylnie i już mnie nie było. Obudziłam się już na wózku inwalidzkim w drodze na salę.

Lillith Lukrecja lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam znieczulenie ogolne, wziewne.
    Do punkcji nie intubuja, to za krotki i malo inwazyjny zabieg.

Lillith Lukrecja lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znieczulenie ogólne, dozylnie.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, jestem spokojniejsza. Dzięki za odpowiedzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy jednej komórce miałam na żywca :) Przy reszcie byłam usypiana dożylnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STORK wrote:
    Ja przy jednej komórce miałam na żywca :) Przy reszcie byłam usypiana dożylnie :)

A ja się strasznie obawiam bo punkcja w NL jest tylko przy zastrzyku z morfiny i środka na rozluznienie miesni...
    Boli na zywca?? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane, ja już po pobieraniu. nie było tak źle, poł godziny przed zabiegiem dostałam zastrzyk z morfiny w pośladek i czopek. w pełni świadoma wszystkego rozpoczęliśmy pobieranie. Ból oceniam na 1,5 w skali od 1 do 10 :) bolało tylko 2sekundowe ukłucie w jajnik a reszta już poszła.

teraz tak : mamy 16 pięknych jajeczek :)
    jutro mam dzwonic zeby się dowiedziec ile sie zapłodniło. transfer prawdopodbnie w wigilie :D <3

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ