Zrosty a ciaxa
-
Nie ma leków które niwelują wpływ zrostów, można je usunąć zabiegowo i ewentualnie podawać leki typu distreptaza po żeby zminimalizować ryzyko odrastania. Mi się transfer udał po usunięciu zrostów z macicy.
[/url]
Artvimed Kraków
06.25 transfer 5BB, 6dpt 38.4, 10dpt 200, 12dpt 376, 14dpt 880, 30dpt zarodek z ❤️🍀
02.25 histeroskopia
11.24 transfer ❄️, biochem
11.22 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.23 Z jest na świecie ❤️♀️
10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
09.22 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF
👱♀️87, 🧔 86
♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne
💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)
💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR
💊Wysokie NK maciczne
💊 Zapalenie endometrium
♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super. -
Kluska wrote:Nie ma leków które niwelują wpływ zrostów, można je usunąć zabiegowo i ewentualnie podawać leki typu distreptaza po żeby zminimalizować ryzyko odrastania. Mi się transfer udał po usunięciu zrostów z macicy.Aneciulka1989
-
Aneciulka1989 wrote:Podchodziłam do zabiegu histeroskopii w kwietniu w szpitalu ale lekarz nic nie zrobił bo nie udało mi się wejść do macicy i teraz nie wiem co mogę zrobić ?
[/url]
Artvimed Kraków
06.25 transfer 5BB, 6dpt 38.4, 10dpt 200, 12dpt 376, 14dpt 880, 30dpt zarodek z ❤️🍀
02.25 histeroskopia
10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
👱♀️87, 🧔 86
💊Wysokie NK maciczne
💊 Zapalenie endometrium
♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super. -
Kluska wrote:No tylko operator inny. Jak nie mogli wejść do macicy do zrosty są już w szyjce i to musi być bardzo ciężka postać prawdopodobnie zespołu Ashermana. Ja bym konsultowała u dr Ludwina w Krakowie albo Warszawie.Aneciulka1989
-
Kluska wrote:Nie ma leków które niwelują wpływ zrostów, można je usunąć zabiegowo i ewentualnie podawać leki typu distreptaza po żeby zminimalizować ryzyko odrastania. Mi się transfer udał po usunięciu zrostów z macicy.Aneciulka1989
-
Aneciulka1989 wrote:A to jak w szpitalu nie dali rady to u dr Ludwina się uda ? On posiada inny sprzęt ? Bo nie wiem od czego to zależy że w szpitalu nie dali rady a w innym miejscu się uda ? Nie znam się na tym i dlatego pytam jestem załamana a nie trafiłam na ginekologa który chciałby mi pomóc wydałam tyle pieniądze na wizyty i nikt mi nie pomógł
Kluska lubi tę wiadomość
-
Aneciulka1989 wrote:A to jak w szpitalu nie dali rady to u dr Ludwina się uda ? On posiada inny sprzęt ? Bo nie wiem od czego to zależy że w szpitalu nie dali rady a w innym miejscu się uda ? Nie znam się na tym i dlatego pytam jestem załamana a nie trafiłam na ginekologa który chciałby mi pomóc wydałam tyle pieniądze na wizyty i nikt mi nie pomógł
Od umiejętności operatora. To pytanie trochę typu a inna fryzjerka obetnie lepiej włosy, przecież nożyczki wszędzie te same.
Ja robiłam w Barskiej w Nowym Sączu, zrosty w samej macicy, w niedużej ilości.
Mi_Lusia wrote:Juz kiedyś Ci dużo dziewczyn, w tym ja, podpowiadało co zrobić. Jesteś z tego co pamiętam z okolic Gdańska, więc zadzwoń do Novum albo Eva Clinic i umów się do dr Dońca. Pociągiem do Warszawy masz ledwie kilka godzin jazdy i uzyskasz fachową pomoc. To naprawdę jest do zrobienia w jeden dzień. Ewentualnie poszukaj numeru do poradni przy szpitalu Uczkin w Warszawie i zapytaj czy prof Ludwin przyjmuje i jak się do niego dostać. Nikt inny za ciebie tego nie zrobi[/url]
Artvimed Kraków
02.25 histeroskopia
10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
👱♀️87, 🧔 86
💊Wysokie NK maciczne
💊 Zapalenie endometrium