X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Zrosty a ciaxa
Odpowiedz

Zrosty a ciaxa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aneciulka1989 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czy są tu dziewczyny które pomimo zrostów zaszły w ciążę i urodziły dziecko ? Czy podczas ciąży dostawalyscie jakieś leki żeby nie doszło do poronienie proszę o pomoc

Aneciulka1989
  • Kluska Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma leków które niwelują wpływ zrostów, można je usunąć zabiegowo i ewentualnie podawać leki typu distreptaza po żeby zminimalizować ryzyko odrastania. Mi się transfer udał po usunięciu zrostów z macicy.

preg.pngage.png[/url]

Artvimed Kraków

06.25 transfer 5BB, 6dpt 38.4, 10dpt 200, 12dpt 376, 14dpt 880, 30dpt zarodek z ❤️🍀

02.25 histeroskopia

11.24 transfer ❄️, biochem

11.22 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.23 Z jest na świecie ❤️♀️

10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
    09.22 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR
    💊Wysokie NK maciczne
    💊 Zapalenie endometrium

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.

Wysłany: 17 sierpnia, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska wrote:
    Nie ma leków które niwelują wpływ zrostów, można je usunąć zabiegowo i ewentualnie podawać leki typu distreptaza po żeby zminimalizować ryzyko odrastania. Mi się transfer udał po usunięciu zrostów z macicy.
    Podchodziłam do zabiegu histeroskopii w kwietniu w szpitalu ale lekarz nic nie zrobił bo nie udało mi się wejść do macicy i teraz nie wiem co mogę zrobić ?

Aneciulka1989
  • Kluska Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneciulka1989 wrote:
    Podchodziłam do zabiegu histeroskopii w kwietniu w szpitalu ale lekarz nic nie zrobił bo nie udało mi się wejść do macicy i teraz nie wiem co mogę zrobić ?
    No tylko operator inny. Jak nie mogli wejść do macicy do zrosty są już w szyjce i to musi być bardzo ciężka postać prawdopodobnie zespołu Ashermana. Ja bym konsultowała u dr Ludwina w Krakowie albo Warszawie.

preg.pngage.png[/url]

Artvimed Kraków

06.25 transfer 5BB, 6dpt 38.4, 10dpt 200, 12dpt 376, 14dpt 880, 30dpt zarodek z ❤️🍀

02.25 histeroskopia

10.22 mamy 4 zdrowe ❄️

👱‍♀️87, 🧔 86

💊Wysokie NK maciczne
    💊 Zapalenie endometrium

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.

Wysłany: 17 sierpnia, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska wrote:
    No tylko operator inny. Jak nie mogli wejść do macicy do zrosty są już w szyjce i to musi być bardzo ciężka postać prawdopodobnie zespołu Ashermana. Ja bym konsultowała u dr Ludwina w Krakowie albo Warszawie.
    A to jak w szpitalu nie dali rady to u dr Ludwina się uda ? On posiada inny sprzęt ? Bo nie wiem od czego to zależy że w szpitalu nie dali rady a w innym miejscu się uda ? Nie znam się na tym i dlatego pytam jestem załamana a nie trafiłam na ginekologa który chciałby mi pomóc wydałam tyle pieniądze na wizyty i nikt mi nie pomógł

Aneciulka1989

Wysłany: 17 sierpnia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska wrote:
    A gdzie robiłaś histeroskopiie ? Miałaś dużo zrostów ?

Aneciulka1989
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneciulka1989 wrote:
    A to jak w szpitalu nie dali rady to u dr Ludwina się uda ? On posiada inny sprzęt ? Bo nie wiem od czego to zależy że w szpitalu nie dali rady a w innym miejscu się uda ? Nie znam się na tym i dlatego pytam jestem załamana a nie trafiłam na ginekologa który chciałby mi pomóc wydałam tyle pieniądze na wizyty i nikt mi nie pomógł
    Juz kiedyś Ci dużo dziewczyn, w tym ja, podpowiadało co zrobić. Jesteś z tego co pamiętam z okolic Gdańska, więc zadzwoń do Novum albo Eva Clinic i umów się do dr Dońca. Pociągiem do Warszawy masz ledwie kilka godzin jazdy i uzyskasz fachową pomoc. To naprawdę jest do zrobienia w jeden dzień. Ewentualnie poszukaj numeru do poradni przy szpitalu Uczkin w Warszawie i zapytaj czy prof Ludwin przyjmuje i jak się do niego dostać. Nikt inny za ciebie tego nie zrobi

Kluska lubi tę wiadomość

• Kluska Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneciulka1989 wrote:

Od umiejętności operatora. To pytanie trochę typu a inna fryzjerka obetnie lepiej włosy, przecież nożyczki wszędzie te same.

Ja robiłam w Barskiej w Nowym Sączu, zrosty w samej macicy, w niedużej ilości.
    Mi_Lusia wrote:
    Juz kiedyś Ci dużo dziewczyn, w tym ja, podpowiadało co zrobić. Jesteś z tego co pamiętam z okolic Gdańska, więc zadzwoń do Novum albo Eva Clinic i umów się do dr Dońca. Pociągiem do Warszawy masz ledwie kilka godzin jazdy i uzyskasz fachową pomoc. To naprawdę jest do zrobienia w jeden dzień. Ewentualnie poszukaj numeru do poradni przy szpitalu Uczkin w Warszawie i zapytaj czy prof Ludwin przyjmuje i jak się do niego dostać. Nikt inny za ciebie tego nie zrobi
    Zgadzam się w pełni.

preg.pngage.png[/url]

Artvimed Kraków

02.25 histeroskopia

10.22 mamy 4 zdrowe ❄️

👱‍♀️87, 🧔 86

💊Wysokie NK maciczne
    💊 Zapalenie endometrium

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ