X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Zrosty a ciaxa
Odpowiedz

Zrosty a ciaxa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aneciulka1989 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czy są tu dziewczyny które pomimo zrostów zaszły w ciążę i urodziły dziecko ? Czy podczas ciąży dostawalyscie jakieś leki żeby nie doszło do poronienie proszę o pomoc

Aneciulka1989
  • Kluska Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma leków które niwelują wpływ zrostów, można je usunąć zabiegowo i ewentualnie podawać leki typu distreptaza po żeby zminimalizować ryzyko odrastania. Mi się transfer udał po usunięciu zrostów z macicy.

preg.pngage.png[/url]

Artvimed Kraków

06.25 transfer 5BB, 6dpt 38.4, 10dpt 200, 12dpt 376, 14dpt 880, 30dpt zarodek z ❤️🍀

02.25 histeroskopia

11.24 transfer ❄️, biochem

11.22 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.23 Z jest na świecie ❤️♀️

10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
    09.22 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR
    💊Wysokie NK maciczne
    💊 Zapalenie endometrium

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.

Wysłany: 17 sierpnia, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska wrote:
    Nie ma leków które niwelują wpływ zrostów, można je usunąć zabiegowo i ewentualnie podawać leki typu distreptaza po żeby zminimalizować ryzyko odrastania. Mi się transfer udał po usunięciu zrostów z macicy.
    Podchodziłam do zabiegu histeroskopii w kwietniu w szpitalu ale lekarz nic nie zrobił bo nie udało mi się wejść do macicy i teraz nie wiem co mogę zrobić ?

Aneciulka1989
  • Kluska Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneciulka1989 wrote:
    Podchodziłam do zabiegu histeroskopii w kwietniu w szpitalu ale lekarz nic nie zrobił bo nie udało mi się wejść do macicy i teraz nie wiem co mogę zrobić ?
    No tylko operator inny. Jak nie mogli wejść do macicy do zrosty są już w szyjce i to musi być bardzo ciężka postać prawdopodobnie zespołu Ashermana. Ja bym konsultowała u dr Ludwina w Krakowie albo Warszawie.

preg.pngage.png[/url]

Artvimed Kraków

06.25 transfer 5BB, 6dpt 38.4, 10dpt 200, 12dpt 376, 14dpt 880, 30dpt zarodek z ❤️🍀

02.25 histeroskopia

10.22 mamy 4 zdrowe ❄️

👱‍♀️87, 🧔 86

💊Wysokie NK maciczne
    💊 Zapalenie endometrium

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.

Wysłany: 17 sierpnia, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska wrote:
    No tylko operator inny. Jak nie mogli wejść do macicy do zrosty są już w szyjce i to musi być bardzo ciężka postać prawdopodobnie zespołu Ashermana. Ja bym konsultowała u dr Ludwina w Krakowie albo Warszawie.
    A to jak w szpitalu nie dali rady to u dr Ludwina się uda ? On posiada inny sprzęt ? Bo nie wiem od czego to zależy że w szpitalu nie dali rady a w innym miejscu się uda ? Nie znam się na tym i dlatego pytam jestem załamana a nie trafiłam na ginekologa który chciałby mi pomóc wydałam tyle pieniądze na wizyty i nikt mi nie pomógł

Aneciulka1989

Wysłany: 17 sierpnia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska wrote:
    A gdzie robiłaś histeroskopiie ? Miałaś dużo zrostów ?

Aneciulka1989
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneciulka1989 wrote:
    A to jak w szpitalu nie dali rady to u dr Ludwina się uda ? On posiada inny sprzęt ? Bo nie wiem od czego to zależy że w szpitalu nie dali rady a w innym miejscu się uda ? Nie znam się na tym i dlatego pytam jestem załamana a nie trafiłam na ginekologa który chciałby mi pomóc wydałam tyle pieniądze na wizyty i nikt mi nie pomógł
    Juz kiedyś Ci dużo dziewczyn, w tym ja, podpowiadało co zrobić. Jesteś z tego co pamiętam z okolic Gdańska, więc zadzwoń do Novum albo Eva Clinic i umów się do dr Dońca. Pociągiem do Warszawy masz ledwie kilka godzin jazdy i uzyskasz fachową pomoc. To naprawdę jest do zrobienia w jeden dzień. Ewentualnie poszukaj numeru do poradni przy szpitalu Uczkin w Warszawie i zapytaj czy prof Ludwin przyjmuje i jak się do niego dostać. Nikt inny za ciebie tego nie zrobi

Kluska lubi tę wiadomość

• Kluska Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneciulka1989 wrote:

Od umiejętności operatora. To pytanie trochę typu a inna fryzjerka obetnie lepiej włosy, przecież nożyczki wszędzie te same.

Ja robiłam w Barskiej w Nowym Sączu, zrosty w samej macicy, w niedużej ilości.
    Mi_Lusia wrote:
    Juz kiedyś Ci dużo dziewczyn, w tym ja, podpowiadało co zrobić. Jesteś z tego co pamiętam z okolic Gdańska, więc zadzwoń do Novum albo Eva Clinic i umów się do dr Dońca. Pociągiem do Warszawy masz ledwie kilka godzin jazdy i uzyskasz fachową pomoc. To naprawdę jest do zrobienia w jeden dzień. Ewentualnie poszukaj numeru do poradni przy szpitalu Uczkin w Warszawie i zapytaj czy prof Ludwin przyjmuje i jak się do niego dostać. Nikt inny za ciebie tego nie zrobi
    Zgadzam się w pełni.

preg.pngage.png[/url]

Artvimed Kraków

02.25 histeroskopia

10.22 mamy 4 zdrowe ❄️

👱‍♀️87, 🧔 86

💊Wysokie NK maciczne
    💊 Zapalenie endometrium

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ