Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

brak piku LH

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mariunia Nowa

Wysłany: 4 marca 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma Marysia kłopot wielki... W sensie obserwuję drugi swój cykl i już wiem, że jest coś nie tak z moim LH, tzn. na testach owulacyjnych pojawiają się w pewnym momencie drugie kreski, ale zawsze są jaśniejsze od kontrolnej. Powiedzcie, co mam ze swoją wiedzą uczynić? I kiedy zrobić ewentualne badania? Ahaaa... i w ogóle jak się leczy ewentualny niski poziom LH?

• aga.just Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania Lh i najlepiej od razu Fsh - 3dc

Niski poziom lh zazwyczaj skutkuje brakiem owulacji. Widzę, że u Ciebie jest skok. Jeśli jutro nie spadnie temp to owulka raczej była. Przy próbach owulacji tak się własnie dzieje. Temp skacze na 3/4 dni i potem 4/5 drastycznie spada.
    Testy owulacyjne też nie są jakimś wyznacznikiem, ze owu była lub nie. Mogą wychodzić pozytywne a owulki nie będzie. A i może być odwrotnie, że po prostu przegapisz wyrzut piku Lh i test wyjdzie ujemny. Najlepszym spr czy owu była czy nie jest monitoring.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ