X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

brak piku LH

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mariunia Nowa

Wysłany: 4 marca 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma Marysia kłopot wielki... W sensie obserwuję drugi swój cykl i już wiem, że jest coś nie tak z moim LH, tzn. na testach owulacyjnych pojawiają się w pewnym momencie drugie kreski, ale zawsze są jaśniejsze od kontrolnej. Powiedzcie, co mam ze swoją wiedzą uczynić? I kiedy zrobić ewentualne badania? Ahaaa... i w ogóle jak się leczy ewentualny niski poziom LH?

• aga.just Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania Lh i najlepiej od razu Fsh - 3dc

Niski poziom lh zazwyczaj skutkuje brakiem owulacji. Widzę, że u Ciebie jest skok. Jeśli jutro nie spadnie temp to owulka raczej była. Przy próbach owulacji tak się własnie dzieje. Temp skacze na 3/4 dni i potem 4/5 drastycznie spada.
    Testy owulacyjne też nie są jakimś wyznacznikiem, ze owu była lub nie. Mogą wychodzić pozytywne a owulki nie będzie. A i może być odwrotnie, że po prostu przegapisz wyrzut piku Lh i test wyjdzie ujemny. Najlepszym spr czy owu była czy nie jest monitoring.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ