Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Cyclodynon a Castagnus
Odpowiedz

Cyclodynon a Castagnus

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ayrin Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc,
    Czy ktoras z Was sie moze orientuje jak to jest z Cyclodynonem i Castagnusem - ceny zupelnie rozne i zastanawiam sie jak jest z zawartoscia niepokalanka. Z opisu dla obu wnioskuje ze Cyclodynon ma 10x wiecej niepokalanka, ze składu preparatów:
    1. Cyclodynon zawiera 40mg niepokalanka: 1 tabletka zawiera 40 mg suchego wyciągu etanolowego z owoców Agnus castus (6-12:1).
    2. Castagnus 45mg niepokalanka, ale tylko 4,5mg wyciagu suchego: 1 tabletka zawiera 4,5 mg wyciągu (jako wyciąg suchy) z Vitex agnus castus L. fructus (równoważny średnio 45 mg owocu niepokalanka).

Nie jestem pewna jak to rozumiec. Lekarz zalecil Cyclodynon, a pani w aptece nie umiala mi odpowiedziec jak rozumiec te gramy i wyciagi. Moze Wy wiecie?

• martynek1990 Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się chętnie dowiem

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ