X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Czy to już przekwitanie?
Odpowiedz

Czy to już przekwitanie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • njut Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Mam 37 lat a wykresy prowadzę od 6 lat w związku z trudnościami z zajściem i donoszeniem ciąży.
    Ostatnio zauważyłam dziwną prawidłowość i obawiam się czy nie wróży ona końca mojej płodności.
    Jestem niskotemperaturowcem - od min 35,8 do max 36,97 (w cyklach ciążowych max 36,94).
    Otóż jakiś czas temu zauważyłam, że temperatury w 1 i 2dfl mają skok, następnie 3,4,5dfl wyraźny spadek i dopiero temeratury od 6dfl utrzymują się na wyższym poziomie.
    OF wykrywa owulację, śluz pokrywa się ze skokiem w 1 i 2dfl ale wtedy kiedy skok powinien być potwierdzony (0,2 stopnia w 3 lub 4dfl powyżej linii podstawowej) następuje spadek.
    Czy któraś z Was miała podobnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 12:06

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut, Twoje AMH wskazuje na to, że jest jeszcze rezerwa jajnikowa

• HopeandFaith Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ile Ty przeszłaś...

18cs
    Niedoczynność tarczycy ( TSH unormowane na 1,5)
    Hormony-ok, AMH-2,6, HOMA IR-2,06 ( bez leków)
    Diagnoza: cykle bezowulacyjne:/
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ