X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Dziwny spadek temperatury 4 dnia po owulacji
Odpowiedz

Dziwny spadek temperatury 4 dnia po owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • madzia32323 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, w moim cyklu zaobserwowałam dziwny spadek temperatury na 4 dzień po owulacji. Moja temperatura kreskowa wynosi 36,6. Wczoraj był skok na 37 a dziś spadek na 36,8. Co on może oznaczać. Zaznaczam, że temperaturę mierzyłam o tej samej porze i nie było żadnych zakłóceń..

Moje Kochane Małe Szczęście :*
  • Gosiunia 29 Nowa

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj
    u mnie jest tak samo tez nie wiem dlaczego spadla nagle jak wziołam luteine okolo 3 dni po domniemanej owulacji i czekam dalej

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronach internetowych można znaleźć informacje na temat "corpus luteum dip" (czyli o spadku związanym w jakiś sposób z ciałkiem żółtym). Ciężko znaleźć coś więcej na ten temat, ale podobno występuje między 3-5 dpo. Ja miałam tak bardzo często, i wygląda na to, że efekt generalnie nie jest rzadki. Może to właśnie to. Szczególnie jeśli spadek jest jednodniowy.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ