X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów kiedy brać luteinę?
Odpowiedz

kiedy brać luteinę?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, lekarz zalecił mi brać luteinę podjęzykowo jedną dziennie w 16-26dc, nie robiłam badań progesteronu. Cykle mam 29dni,owulację mam w 15 dc nie potwierdzoną monitoringiem ale mam charakterystyczny ból owulacyjny i zawszę jest on 15dnia. Czy branie luteiny od 16 dc to nie za wcześnie? czytałam że bierze się ją 3 dni po owulacji a nie na następny dzień. Jeśli będę miała pozytywny test ciążowy to mam ją odstawić. Poradzicie coś? jak Wy ją bierzecie?

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bierz od 18 d.c bierzesz 10 dni w 10 dniu robisz test i jak poztywny to dalej bierzesz jak neagtywny to odstawiasz.

• olusia24 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde mój gin powiedział że jak będzie test pozytywny to odstawić a dużo dziewczyn mówi że bierze dalej

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, dołączam do wątku:)
    Hmm..mi też dziś gin zapisał luteinę. Mam brać dopochwowo 2xdziennie 16-25dc.
    Wy piszecie o zrobieniu testu i jak negatywny, to brać dalej. Od czego to zależy? Czy powinno się przestać po 25dc (tak jak zalecił mi gin) czy kontynuować? I jak kontynuować to do kiedy?

• Rossanna Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny ja tak samo dołączam to wątku ! :) Chętnie się też dowiem gdyż ja mam tak że od dzisiaj biorę 3 razy dziennie jedną tab. Luteiny i też właśnie przez 10 dni i ostatniego dnia teścik i jak pozytywny to dalej brać by utrzymać ciążę jak będzie pusto "tfu tfu odpukać " to przestać i tak do następnego cyklu .

Walczę i walczyć będę o Ciebie , bo największym darem dla kobiety jest bycie matką . <3
    2x1ns8qtdlph8oic.png

svchflw1p631ze1p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 dni rano test lub beta i jak negatywny to odstawić i czekać na @ lub w przypadku pozytywnego chodźby cienia cienia brać nadal.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ