Linia przerywana
-
Hej, zastanawiam się jak to jest z tą owulacją zaznaczoną linią przerywaną, czy wątpliwym jest dokładny termin jej wystąpienia czy może to, czy w ogóle do niej doszło? Wykres mam niby dwufazowy, usg przed owulacją pokazało pęcherzyk 19x20 mm, endometrium 13 mm, lekarz stwierdził, że wszystko ok, że owulacja będzie 14 dc, mimo to temperatury były jakieś dziwne. Zastanawiam się teraz, czy mogło nie dojść do pęknięcia pęcherzyka i dlatego tak to wszystko wygląda? Jakieś sugestie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 11:54
flovu -
staraczka24 wrote:flovu to jest tylko program, jak mialas monitoring to patrz na to co lekarz powie a nie na linie pzerywane
Cześć piszesz ze to tylko program ale wiele dziewczyn tym programem udało sie bez moritoringu czy tabletek to po co jest ten program? -
To właśnie nie był monitoring tylko wizyta wypadła w takim momencie w którym można było przypuszczać na podstawie usg kiedy będzie owulacja. Czyli nie wiem na pewno czy do niej doszło. Wiem ze to tylko program, po prostu zastanawia mnie czy na podstawie temperatur można uchwycić taką nieprawidłowość jak LUF.flovu
-
Na podstawie temperatur nie da się LUFu stwierdzić, bo właśnie LUF fałszuje wykres, tzn. pokazuje skok, ale do owulacji nie dochodzi i ktoś może mieć prawidłowe wykresy i nie wiedzieć nawet, że nie ma owulacji.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Freya, nie, informacje z 22 dc nie wpłynęły na wykres, zwłaszcza, ze zaznaczyłam to dopiero po tym wpisie na forum. Chodzi raczej o śluz w 14 dc, gdyby nie to, ovu byłaby ciągłą linią zaznaczona w 12 dc.
m_d_f, dzięki, właśnie o taką informację mi chodziło.flovu -
nick nieaktualnyDziewczyny a ja mam takie pytanie...Najpierw Ovu wyznaczyl mi owulacje na 23.10. linia przerywana. Pozniej po 2 dniach na 24.10. linią ciaglą. Cały czas była to linia ciągła, wczoraj linia byla jeszcze ciagla, a dzis jest przerywana...Wiecie moze o co z tym chodzi? Wiem ze to tylko program i pytam z ciekawosci
Pozdrówka. -