X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Mój szalony wykres - pomóżcie
Odpowiedz

Mój szalony wykres - pomóżcie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bonita Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78e43d19f40b8903c9e5cbd8e035571d.png

Kobietki powiedzcie co może oznaczać ten duży jednodniowy skok temperatury? Czy to może świadczyć o tym, że doszło do zagnieżdżenia? Tego dnia czułam lekki ból jajnika prawego, podbrzusza i szyjki macicy. Dla pewności zmierzyłam temperaturę dwukrotnie w niewielkim odstępie czasowym i pokazywało zawsze 37.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 11:01

16.07.2016 - Aniołek <3
  • Jeszcze nie matka Znajoma

Wysłany: 7 maja 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zrobić test ciążowy

• Aenu Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam gdzie podwyższona temperatura mogło dojść do zagnieżdżenia. Możesz zrobić test to się przekonasz ;p

• bonita Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że to głupio brzmi ale... Boję się negatywnego wyniku

16.07.2016 - Aniołek <3
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem, ale lepszy test niż życie w niepewności ;)

• Aenu Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tym cyklu zrobiłam 3 testy. Każdy negatywny... mam obolałe piersi i czuję, że chyba pojawi się @. Choć miałam dzisiaj wysoki skok temperatury 37,41. Nie wiem co to oznacza. Chce poczekać parę dni i znowu zrobić test. Też boję się negatywu.

• OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie skoki temperatury też mogą świadczyć że organizm zmagał się z jakąś infekcją - tak mi powiedział kiedyś lekarz..

7v8rdqk3dbllser2.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wczoraj mnie gardło bolało, a już dzisiaj jest dobrze i temperatura wróciła do 37,08

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy zagnieżdżeniu raczej jednorazowy spadek temp a nie skok....

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie by bardziej zastanowil ten spadek a nie skok. Ale faktycznie lepiej poczekac jeszcze 3 dni i zrobic test 15-16dpo powinien dac raczej pewny wynik

• Aenu Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak jednodniowy skok i następnego dnia spadek to już w tym cyklu tylko czekac na @ ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 12:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się podłączę. Może jest tutaj jeszcze ktoś, kto nie widział mojego wykresu. A powiedziałby coś ciekawego.
    Ale uprzedzam:
    1 termin @ minął w poniedziałek... a jej dalej nie ma.
    2. Owulacja prawdopodobnie na 90% była 17/18/19dc. Ciężko stwierdzić, bo gin nie chciała już potem monitorować... a powiedziała, że cykl bezowulacyjny.
    3. Robię wyniki często. Na pamiętniku gdzieś powinna być moja tabelka + gdzie i kiedy były jakie pęcherzyki.
    4. Nigdy mi się @ nie spóźniała... chodziłam jak w zegarku 27/28 dniowe cykle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg mnie jednodniowy skok nic nie oznacza..... moze wirus, może zmęczenie cokolwiek. jesli po skoku spadek jest na poziomie II fazy to w ogóle olałabym temat. Ponadto liczy się tendencja a nie 1 temp. jesli 2-3 temp beda spadały to raczej @....
    A przy spadku jednorazowym w okolicach 6-10dpo mozna sądzic że to zagnieżdżenie....
    chyba :-)

• Domiiinkaa Nowa

Wysłany: 9 maja 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skoki oraz wahania temperatury w fazie lutealnej. Co to oznacza? ktoś zerknie?

Tosia 10 <3 Igor 7 <3

1211f7860696b98abbcf7dde77e8bea5.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ