X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Niska temperatura - czy to problem
Odpowiedz

Niska temperatura - czy to problem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • staraczka-nie-stara Nowa

Wysłany: 21 października 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) zacznę od tego, że jestem strasznie niecierpliwą panikarą i mimo, że nasze starania o bejbi trwają dopiero 3 cykl, to ja już szukam dziury - daj Boże - w całym ;) cykle mam 34 - 35 dniowe, zwykle owulacyjne (2-3/rok z baaardzo opóźnioną owulacją). Zazwyczaj owulacja występuje u mnie w 21 dniu, czyli dość późno. Bardziej martwi mnie to, że mam bardzo niskie temperatury - w pierwszej fazie około 35,88 - 36,1 a w drugiej 36,25 - 36,5. Dodam, że temperaturę mierzę w ustach. Czy któraś z Was też jest taką "zimnokrwistą żabą"? i czy może jest tu taka żaba w ciąży? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest wiele takich kobiet i nie ma tu powodu do zmartwień. Każdy z nas ma inną temperaturę ;)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobne temperatury

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo. Mam bardzo niskie temperatury i też się zastanawiam, czy to nie problem. Nie ma u mnie dużej różnicy między pierwsza faza a faza wyższych temperatur.
    No ale pocieszam się zielonymi wykresami dziewczyn, które też miały niskie temp, więc chyba da się ;)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • aretes25 Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam niskie temperatury. W pierwszej fazie 36,1, przed owulką spadała nawet do 35,8 na jeden dzień i rosła stopniowo do 36,6. Bardzo rzadko termometr pokazał 36,8. Jestem aktualnie w 17 tygodniu ciąży. W szczęśliwym cyklu raz dobiła mi do 37 stopni (upał), a potem znowu spadła, by utrzymywać się na poziomie średnio 36.7
    Jak wejdziesz w mój wykres to zobaczysz, że dopiero 14 dnia po owulacji poszła w górę, a tak 36,6 było.
    Pozdro :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z temperaturami jest podobnie - od zawsze miałam niższą, niż "przepisowe" 36,6. Co prawda okazało się, że to trochę wina tarczycy (TSH miałam w górnej granicy normy - zdaniem endokrynolożki, u której byłam, przy staraniach powinnam mieć niższe i dostalam tabletki - po nich temperatury podskoczyły o kilka kresek), ale to pewnie żadna reguła.

• Fridakahlo Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka-nie-stara wrote:
    Cześć dziewczyny :) zacznę od tego, że jestem strasznie niecierpliwą panikarą i mimo, że nasze starania o bejbi trwają dopiero 3 cykl, to ja już szukam dziury - daj Boże - w całym ;) cykle mam 34 - 35 dniowe, zwykle owulacyjne (2-3/rok z baaardzo opóźnioną owulacją). Zazwyczaj owulacja występuje u mnie w 21 dniu, czyli dość późno. Bardziej martwi mnie to, że mam bardzo niskie temperatury - w pierwszej fazie około 35,88 - 36,1 a w drugiej 36,25 - 36,5. Dodam, że temperaturę mierzę w ustach. Czy któraś z Was też jest taką "zimnokrwistą żabą"? i czy może jest tu taka żaba w ciąży? ;)

Taka Twoja uroda :) niektore kobiety maja nizsze tempki. Ja na poczatku cyklu mam zazwyczaj 36.30 :)

Frida

PCO
    Hyperprolaktynemia czynnościowa
    Hipoglikemia reaktywna
  • pomylonaa Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobne temperatury, co widac zresztą na moim wykresie, a jednego malucha już mam ;)

24.12.2013 - dwie kreski
    23.08.2014 - Kuba <3 (39+4 tc)
    12.05.2016 - dwie kreski
    21.12.2016 - Maciek <3 (36+2 tc)
  • Paś Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od kiedy pamiętam to mam 35,5 chociaż od ostatniego tygodnia mam 37,1 co jest dziwne:) kiedyś pytałam sie lekarza o co chodzi to stwierdził że taka natura.

de4d5d45da2f774fede5791efd7c9808.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ