X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Płaski wykres temperatur w I fazie cyklu
Odpowiedz

Płaski wykres temperatur w I fazie cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy bardzo zbliżone wartości temperatur są normalne w pierwszej fazie cyklu, czyli przed owulacją. Któraś ma podobnie?

• Martuśka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed owulacja temperatury w większości przypadków nie skaczą, są podobnej wartości :)

Manieczka86, Ida lubią tę wiadomość

0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi sie, ze im stabilniejsze tempki w pierwszej fazie cyklu tym lepiej...u siebie zauwazylam ze jak bardzo skakaly to bez owulacji bylo albo baaardzo ozno..mi sie tempka rowna jakies 5 dni przed owu...powodzenia..poki sa skoki na owulacji to mysle ze nie ma czym sie martwic.

Ida lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Manieczka86 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam płaski wykres przed owu. Test owu wskazał, że owulacja się zbliża a temperatura ani drgnęła.

Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
    Hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon 2,5 mg 1x0,5
  • Ida Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Tak myślałam, że płaski wykres temperatur przed owulką nie oznacza nic złego, ale chciałam się upewnić :) Ja już po owulce, właśnie tempka ruszyła w górę :) Powodzenia :)

paaulla84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Ida!

Ida lubi tę wiadomość

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manieczka86 wrote:
    Ja też mam płaski wykres przed owu. Test owu wskazał, że owulacja się zbliża a temperatura ani drgnęła.

U mnie jest na odwrót. Dzisiaj pierwszy w cyklu wzrost temp, a test owu wczoraj negatywny. Zobaczymy jak będzie dzisiaj.

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • rehotka Nowa

Wysłany: 17 lutego 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co jeśli ma się płaski wykres, temperatura ani drgnie a testy owu są pozytywne?? Mi tak w 7 i 8 dni pozytywny wyszedł a tempka stoi płasko...

• vanessa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rehotka wrote:
    a co jeśli ma się płaski wykres, temperatura ani drgnie a testy owu są pozytywne?? Mi tak w 7 i 8 dni pozytywny wyszedł a tempka stoi płasko...
    Według mnie u ciebie jeszcze owulacji nie było i dlatego tempka nie skoczyła.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Tosiakowa Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem w 20dc a temperatura od początku utrzymuje się na 36,42 do max dziś 36,49. Owulacji w takim razie pewnie nie było i już nie będzie, ale są to najniższe temperatury jakie kiedykolwiek miałam. Już nie wspominając o tym że utrzymują się tak długo. W tamtym miesiącu miałam monitoring i progesteron badany i była piękna owulacja. A tu taka lipa :( od czego to może być zależne? Termometr na pewno jest dobry, bo sprawdzany w inne sposoby i działa jak trzeba. Proszę o pomoc. Miłego dnia wszystkim :)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam to nawet zupełnie zdrowej kobiecie bez problemów z hormonami zdarza się miec cykl bez owu

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, że znalazłam ten wątek, bo już sama się zaczęłam zastanawiać czy to normalne, że mam taki płaski wykres przed owulacją..

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ