Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów podwyższony androstendion
Odpowiedz

podwyższony androstendion

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aedd Debiutantka

Wysłany: 31 stycznia 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    od 4 miesiecy staramy się z mężem (wcześniej brałam tabletki anty). Kontroluję cykl, badam temperaturę, śluz, robię testy owu. Ja wiem, ze to krótko, ale mam niedoczynność tarczycy i przy okazji badania TSH zbadałam sobie wszystkie hormony w 3 dniu cyklu. Trochę panikuję, bo wysoki wyszedł androstendion i prolaktyna (co mnie nie zdziwiło). Mam lekki problem z nadmiernym owłosieniem, ale zawsze zrzucałam to na tarczycę... A jak na złość, mój ginekolog na urlopie do połowy lutego :(

Co sądzicie? Czy ktoś miał wyższy androstendion i udało mu się zajść w ciążę? Czy to może byc powód?

TSH - 1,76 (wiem, że musi być około 1,5)
    FSH - 7,64 mlU/ml (norma 3,85-8,78)
    LH - 6,58 mlU/ml (norma 2,12-10,89)
    Estradiol - 36,92 pg/ml (norma 22,4-115)
    Prolaktyna 29,13 (norma do 29,9) - tu wiem, ze za wysoko
    Testosteron całkowity - 43,98 ng/dl (norma 10-75)
    Androstendion 5,64 ng/ml (norma 0,3-3,3)

Cykle mam koło 33 dni, owulacja w 18-19 dniu cyklu. Dwa razy zdarzyły się plamienia na 3 dni przed okresem. Śluz płodny ładny.

Od 3 cykli biorę inofem i castagnus (poleciła mi znajoma i uznałam, ze ziółka nie zaszkodzą).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 19:08

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ