Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów podwyższony androstendion
Odpowiedz

podwyższony androstendion

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aedd Debiutantka

Wysłany: 31 stycznia 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    od 4 miesiecy staramy się z mężem (wcześniej brałam tabletki anty). Kontroluję cykl, badam temperaturę, śluz, robię testy owu. Ja wiem, ze to krótko, ale mam niedoczynność tarczycy i przy okazji badania TSH zbadałam sobie wszystkie hormony w 3 dniu cyklu. Trochę panikuję, bo wysoki wyszedł androstendion i prolaktyna (co mnie nie zdziwiło). Mam lekki problem z nadmiernym owłosieniem, ale zawsze zrzucałam to na tarczycę... A jak na złość, mój ginekolog na urlopie do połowy lutego :(

Co sądzicie? Czy ktoś miał wyższy androstendion i udało mu się zajść w ciążę? Czy to może byc powód?

TSH - 1,76 (wiem, że musi być około 1,5)
    FSH - 7,64 mlU/ml (norma 3,85-8,78)
    LH - 6,58 mlU/ml (norma 2,12-10,89)
    Estradiol - 36,92 pg/ml (norma 22,4-115)
    Prolaktyna 29,13 (norma do 29,9) - tu wiem, ze za wysoko
    Testosteron całkowity - 43,98 ng/dl (norma 10-75)
    Androstendion 5,64 ng/ml (norma 0,3-3,3)

Cykle mam koło 33 dni, owulacja w 18-19 dniu cyklu. Dwa razy zdarzyły się plamienia na 3 dni przed okresem. Śluz płodny ładny.

Od 3 cykli biorę inofem i castagnus (poleciła mi znajoma i uznałam, ze ziółka nie zaszkodzą).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 19:08

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ