X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Ponowna owulacja?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kkiniusiaa Debiutantka

Wysłany: 29 maja 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Dzisiaj zrobiłam test owulacyjny 23 dc i wyszedł dodatni. Zrobiłam drugi i również wyszedł dodatni. Gdzie owulację miałam 12 dc. Czy jest to możliwe? I co o tym myśleć ?

Kkiniusiaa
  • Nati1990 Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może to ciąża słyszałam że w ciąży owulacyjne mogą wychodzić dodatnie :)

6 cykli starań endometrioza 1813dbe4248d0b9ee65acde256de7c26.png
  • Kkiniusiaa Debiutantka

Wysłany: 29 maja 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też tak słyszałam, ale też czytałam ze zdarzają się podwojone owulacje?

Kkiniusiaa
  • Kkiniusiaa Debiutantka

Wysłany: 29 maja 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8731b7453e6c9a8191bbb8a5aea5e3d1.png

Kkiniusiaa
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Obserwując swoją szyjkę zauważyłam coś ciekawego. Mianowicie po 3 dniach otwartej (16-18dc), 19dc zamknęła się i był skok temperatury. Po czym na drugi dzień (20dc) znów się otworzyła i stała bardziej miękka (nie całkiem ale była bardziej miękka niż dzień wcześniej ale trochę twardsza niż w 16-18dc) a na następny (21dc) zamykała powoli. Dziś 22dc szyjka wysoko i twarda ale czy zamknięta to nie wiem, bo bardzo do góry poszła (ale przypuszczam że się zamknęła). Bolał mnie raz 1 raz 2 jajnik stąd dodatkowe rozmyślanie ;) Temperatura od 3 dni na coraz wyższym poziomie ;) Czy to dziewczyny i kobitki mogłaby być podwójna owulacja? Zaraz jedna po drugiej? A jeśli nie to cóż to za twór? :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • melba Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę,że mogło się tak zdarzyć. Mnie podwójna owu przydarzyła się na cyklu stymulowanym (potwierdzone usg), i właśnie jedna z lewego, druga z prawego. Jakoś w odstępie 2 dni. Najlepiej w tej sytuacji usg,jeśli tak Cię to nurtuje ;-)

preg.png

XII 2015 początek naprostarań
    XI 2022 FET 12 dpt 1313, 24dpt♥️
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melba wrote:
    Myślę,że mogło się tak zdarzyć. Mnie podwójna owu przydarzyła się na cyklu stymulowanym (potwierdzone usg), i właśnie jedna z lewego, druga z prawego. Jakoś w odstępie 2 dni. Najlepiej w tej sytuacji usg,jeśli tak Cię to nurtuje ;-)

Dzięki za odpowiedz ;) ja nie miałam stymulowanego cyklu, bo po stymulowanym wiem ze moze sie tak zdarzyć ale zastanawiałam sie czy moze byc tez w naturalnym czy wkręcam sobie bo chcielibyśmy bliźniaki :D ;) na USG myślę nie będę sie wybierać, myślę ze wyniki swego czasu potwierdzą przypuszczenia (albo nie) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 13:10

• melba Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarzają się przecież dwujajowe bliźnięta i nie tylko, gdy cykl stumulowany ;-) to obyś miała to 'potwierdzenie' ;-)

preg.png

XII 2015 początek naprostarań
    XI 2022 FET 12 dpt 1313, 24dpt♥️
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melba wrote:
    Zdarzają się przecież dwujajowe bliźnięta i nie tylko, gdy cykl stumulowany ;-) to obyś miała to 'potwierdzenie' ;-)

Zgadza sie, ale myślałam że to raczej działa "na raz" w sensie w jeden dzień ;) zobaczymy zobaczymy, jeszcze duuużo czasu zostało ;) dzięki! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogło być też przygotowanie do owulki, organizm się szykował ale nie pękło i spróbował drugi raz.
    Bez usg i wyników nic na 100% nie wiadomo.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ