Forum Temperatury, wykresy, płodność Progesteron normy
Odpowiedz

Progesteron normy

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Edyciak Autorytet
    Postów: 1998 1394

    Wysłany: 30 listopada 2019, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziś zbadałam progesteron, który wynosi 6,7 ng/ml. Jest to 7 dzień po owulacji. Prolaktyna 24,17 ng/ml.
    Czy ten progesteron jest za niski?

    10 dpo II kreski
    14 dpo beta HCG 506 mIU/ml
    17 dpo beta HCG 1630 mIU/ml
    4t+6 (21 dpo) pęcherzyk ciążowy 4,33mm 😄
    20.05. jest serduszko 😍 (7t+4)
    09.06. dzidziuś ma 4,1 cm (10+3)❤
    22.06 chłopak 💙 7,5 cm (12+2)
    22.07. następna wizyta

    Letrox, Acard, Luteina, Mama DHA Premium +

    2nn3rjjgh9dgn8bc.png
  • Marzenia Autorytet
    Postów: 800 524

    Wysłany: 30 listopada 2019, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Hej, dziś zbadałam progesteron, który wynosi 6,7 ng/ml. Jest to 7 dzień po owulacji. Prolaktyna 24,17 ng/ml.
    Czy ten progesteron jest za niski?

    Powinien być min.10,ale można sprawdzic jeszcze raz.Mi lekarz zaleciła zbadać w 14,18 i 23dc(owu miałam w 12dc)

    A miesiąc tenu w 7dpo miałam 18,20 i mówiła,że bardzo dobry.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 16:05

    Edyciak lubi tę wiadomość

    "Podążaj za marzeniami, one znajdą drogę".

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    12.2015-łyżeczkowanie macicy
    AMH 1,09 (10.2019)
    TSH-1,669✔ATG-<15✔ATPO-47✔FSH-6,99✔LH-2,47✔Progesteron-15,3✔PRL-13,5✔Estradiol-61✔wit B12-314✔Homocysteina-10,46 ⬆️witD-24,70⬇️
    Krzywa glukozy:88-95-71✔
    Insulina: na czczo 4,80 po 2 godz. 7,20✔
    Do zrobienia:
    -badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    06.2020-morfologia 2%⬇️ ale duża armia więc ok

    B komplex,witb12,wit D, wit C 2000mg, olej z wiesiołka do owu, potem tran.
  • Edyciak Autorytet
    Postów: 1998 1394

    Wysłany: 30 listopada 2019, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbadam już chyba w nowym cyklu..
    A prolaktyna twoim zdaniem jest ok?

    10 dpo II kreski
    14 dpo beta HCG 506 mIU/ml
    17 dpo beta HCG 1630 mIU/ml
    4t+6 (21 dpo) pęcherzyk ciążowy 4,33mm 😄
    20.05. jest serduszko 😍 (7t+4)
    09.06. dzidziuś ma 4,1 cm (10+3)❤
    22.06 chłopak 💙 7,5 cm (12+2)
    22.07. następna wizyta

    Letrox, Acard, Luteina, Mama DHA Premium +

    2nn3rjjgh9dgn8bc.png
  • Marzenia Autorytet
    Postów: 800 524

    Wysłany: 30 listopada 2019, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wynikach prolaktyny miałam wpisane normy 2,8-29,3 ng/ml (ja miałam 13,9)wiec wygląda na to,że masz w normie,choć razczej wysoka,ale czytałam gdzieś,że chyba ważny jest stosunek progesteronu do prolaktyny,ale tego nie wiem

    Edyciak lubi tę wiadomość

    "Podążaj za marzeniami, one znajdą drogę".

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    12.2015-łyżeczkowanie macicy
    AMH 1,09 (10.2019)
    TSH-1,669✔ATG-<15✔ATPO-47✔FSH-6,99✔LH-2,47✔Progesteron-15,3✔PRL-13,5✔Estradiol-61✔wit B12-314✔Homocysteina-10,46 ⬆️witD-24,70⬇️
    Krzywa glukozy:88-95-71✔
    Insulina: na czczo 4,80 po 2 godz. 7,20✔
    Do zrobienia:
    -badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    06.2020-morfologia 2%⬇️ ale duża armia więc ok

    B komplex,witb12,wit D, wit C 2000mg, olej z wiesiołka do owu, potem tran.
  • Lalia Autorytet
    Postów: 2759 5017

    Wysłany: 1 grudnia 2019, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Zbadam już chyba w nowym cyklu..
    A prolaktyna twoim zdaniem jest ok?


    Prolaktyna w porządku, mi wyszła wysoka bo 33 ale lekarz nie dał mi leków bo stwierdził że skoro mam regularne miesiączki to żeby się na razie nie przejmować 😘

    Edyciak lubi tę wiadomość

    "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"Św. Augustyn
    11 cs 🤰
    17.04.14 dpo ⏸️
    14 dpo beta 100mIU/ml prog 37,9 ng/ml
    17 dpo beta 387mIU/ml
    28.04. 25 dpo pęcherzyk w macicy 🍀
    08.05. jest serduszko <3
    17.06 70% chłopczyk 30% dziewczynka
    10.07 145g 💪
    18.08 usg połówkowe
    Niedoczynność tarczycy, Letrox 75 w ciąży
    p19ucsqv6bmvu1it.png
  • Vandanity Debiutantka
    Postów: 7 0

    Wysłany: 28 stycznia, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    w których dniach cyklu należy badać poziom hormonów?
    Może być zaraz po okresie , pózniej przed owulacja i jakiś czas po owulacji?
    Czy może inaczej?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 stycznia, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej tydzień po owulacji

  • 3walib Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 2 lutego, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wraz z mężem od września staramy się o dzidzie . Mam pytanie do Was byłam na badaniach krwi prolaktyna w 3 dniu cyklu wyniosła 26.17 ng/ml. Powtórzyłam badanie w 8 dniu po owulacji wynik prolaktyna 508.4 ulU/ml czy 25.42 ng/ml. Progresteron 18.1 ng/ml czy mam się czym martwić?

  • Kociaraa123121 Debiutantka
    Postów: 10 15

    Wysłany: 15 marca, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w 22dc progesteron 6,61 mg/ml i lekarka powiedziała, że wynik ok i że owulacja była.... Myślicie, że skonsultować to z kimś jeszcze czy rzeczywiście wynik jest ok i zostawić to w spokoju?
    Jaki wynik progesteronu jest wskazaniem do brania "wspomagaczy"?

    Rocznik '93, starania od 08.2018
    HSG: jajowody drożne
    AMH- 1,53

    1 IUI: 22.06 🍷
  • Marzenia Autorytet
    Postów: 800 524

    Wysłany: 15 marca, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociaraa123121 wrote:
    Ja miałam w 22dc progesteron 6,61 mg/ml i lekarka powiedziała, że wynik ok i że owulacja była.... Myślicie, że skonsultować to z kimś jeszcze czy rzeczywiście wynik jest ok i zostawić to w spokoju?
    Jaki wynik progesteronu jest wskazaniem do brania "wspomagaczy"?
    Pytanie czy ten progesteron był robiony 7dpo?Jeśli tak to trochę niski,jeśli natomiast np 5dpo to w porządku.Ten hormon rośnie pulsacyjnie.Ja 2dpo miałam 2,43 a 7dpo 15,3 więc w normie.Największy poziom jest 7dpo,potem zaczyna spadać jeśli nie ma ciąży.Podobno powinien być min 10 w 7dpo

    "Podążaj za marzeniami, one znajdą drogę".

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    12.2015-łyżeczkowanie macicy
    AMH 1,09 (10.2019)
    TSH-1,669✔ATG-<15✔ATPO-47✔FSH-6,99✔LH-2,47✔Progesteron-15,3✔PRL-13,5✔Estradiol-61✔wit B12-314✔Homocysteina-10,46 ⬆️witD-24,70⬇️
    Krzywa glukozy:88-95-71✔
    Insulina: na czczo 4,80 po 2 godz. 7,20✔
    Do zrobienia:
    -badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    06.2020-morfologia 2%⬇️ ale duża armia więc ok

    B komplex,witb12,wit D, wit C 2000mg, olej z wiesiołka do owu, potem tran.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.